Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Chceme snad být čínským protektorátem?

Je třeba si uvědomit, že jako součást EU jsme světová velmoc. Tím pádem nemáme zapotřebí lézti někomu do konečníku - a komunistickým státům už vůbec ne.

Vyzdobit hlavní město člena Evropské unie vlajkami komunistické totality a tím ještě navíc ponižovat našeho nejdůležitějšího spojence USA, to musí být nápad vychlastaných mozků, zlodějů propisovacích tužek a plnicích per nebo politických neandrtálců, či naprosto bezpáteřních charakterů.

Tady nejde pouze o to, že komunistická Čína již celá desetiletí znásilňuje obyvatelstvo Tibetu. Nasměrování naší země na čínský kurs je pro naší budoucnost nealternativní. Dovolil bych si dokonce tvrdit ad hoc - kontra produktivní.

Nehledě na pevný politicko-vojenský svazek s USA, našimi největšími obchodními partnery jsou členové EU - SRN, Holandsko a Rakousko. Čína je až 21 místě a členem EU není. Kdybychom v oblasti Asie nadbíhali např. Japonsku nebo Jižní Korei, ještě bych tomu rozuměl, i když „ráj na zemi“ bych si od toho také nesliboval. Ovšem, co s komunistickou Čínou?

Žádný rozumný člověk nemůže mít nic proti vzájemně výhodnému obchodu se svým protějškem – samozřejmě za předpokladu, že tím neopustíme, resp. nezradíme, naše zásadní morální hodnoty: Lidskou důstojnost a nedotknutelnost soukromého majetku.

Tyto hodnoty nemají v žádném komunistickém státě ani centimetr prostoru pro svojí existenci. A to nejen v Číně, nýbrž i na Kubě, ve Vietnamu a vyloženým extrémem komunistického teroru, alias brutality, je Severní Korea. Proč tedy zalézat pekingským vůdcům do konečníku a to ještě s takovou psí servilitou jako to praktikuje Miloš Zeman?

Nesmíme rovněž zapomínat na to, že základem naší vysoce vyvinuté kulturní civilizace je křesťansko-židovské náboženství. Sotva se nám podařilo ubránit se masovému přílivu islámských Arabů z blízkého a středního východu, tak jsme se otočili a zjistili jsme, že za našimi zády nám sem Zeman poslal Číňany.

Tak jako český občan koncem 30. let nevěděl jestli má dřív bojovat proti nacismu nebo komunismu, dnes neví zdali má dřív bojovat proti islámu nebo Zemanovým Číňanům. Reálný kapitalismus s lidskou tváří je ohrožen ideologickým idiotstvím a snad i dokonce zbabělým strachem některých naších vedoucích politiků.

Mimo Miroslava Kalouska, který se potýkal s kordonem policistů na Hradčanském náměstí razantně vyžadujíc, aby povolená demonstrace mohla důstojně probíhat bez neoprávněných zásahů těžkooděnců, jsem tam žádného parlamentáře neviděl. Kalousek v tomto okamžiku připomínal šerifa z amerického westernového filmu „V pravé poledne“ (High Noon). Byl tam sám, v ruce držíc tibetskou vlajku a tím demonstrujíce proti zastrašeným poslancům parlamentu a senátu ČR.

Pražská policie postupovala výhradně vůči českým demonstrantům. Bylo zatčeno 12 lidí. Proti Číňanům nezasahoval nikdo. Mohli takřka nerušeně mlátit české občany a ztrhávat jejich transparenty. Pakliže ony rozkazy vydává ministr vnitra Milan Chovanec, po konzultacích s prezidentem republiky, bylo by nutné prozkoumat, zdali takováto opatření těchto rádoby politiků nesplňuje skutkovou podstatu „Vlastizrady“ podle § 309, trestního zákona.

Chování hlavy státu, státních orgánů a policie při příjezdu čínského prezidenta na Hradčany, připomíná totiž příjezd německé nacistické mašinérie, dne 16. 03. 1939 na Pražský hrad s Adolfem Hitlerem v závěsu, kdy prezident Emil Hácha zakázal jakékoliv demonstrace a každý, kdo by se jich zúčastnil měl být okamžitě zadržen pražskou policii. Jaká to „krásná“ paralela!

Jakousi komickou ironií osudu je, že tehdy bylo v Praze zatčeno rovněž 12 lidí. Dějiny se opakují! Na rozdíl od Zemana, však Hácha na počest Hitlera žádný ohňostroj neuspořádal. Dokonce se s německým vůdcem i mírně pohádal. Tak perfektním řiťolezcem jako je současná hlava českého státu vůči Pekingu, zase prezident Protektorátu Čechy a Morava vůči Berlínu v žádném případě nebyl.

Čína není ani zdaleka tím, za co se ve světě vydává, tzn. „ekonomickou expanzivní velmocí“. Její hospodářství je v rozkladu a proto je nutné bedlivě oddělovat komunistickou propagandu od holých faktů. Tato země trpí již tradičně tím, čím trpěly všechny země komunistického bloku – extrémně centrálně řízeným hospodářstvím a dlouhodobým plánováním, což vede ke zmatku a v konečné fázi ke krachu: „Díky centrálnímu plánování víme, co bude za pět let. Co však bude zítra, nikdo není schopen říci!“, jsem prohlašoval již v polovině 60. let v ČSSR.

Čínský státní dluh činil v roce 2015 celkem 560 miliard yuanů (2 biliony a 560 miliard Kč). V tomto roce 2016 dosáhne až 2,18 bilionů yuanů (8 bilionů a 72 miliard Kč). To je zdaleka největší státní zadluženost na světě všech dob a rovná se např. státnímu dluhu českého národního hospodářství na dalších 150 let dopředu!

Dále, poprvé od roku 2009, podle Manažerského indexu zpracujícího průmyslu (PMI), klesla produktivita práce v Číně v roce 2016 na 47,1 bodů. Hospodářství, které nedosáhne minimálně 50 bodů PMI se nalézá v zoufalé situaci před blížícím se krachem.

Vynikající českobudějovická továrna na výrobu nejlepších tužek na světě Koh-i-noor Hardmuth a.s. se stáhla z Číny po celé řadě neúnosných skandálů: „Nejenže čínští komunističtí funkcionáři měnili dohodnuté podmínky ze dne na den. Dokonce jsme se nemohli spolehnout ani na to, že co bylo dohodnuto dopoledne, bude ještě odpoledne platit.“ Ostatní země EU mají podobné nebo ještě horší zkušenosti.

Není tedy důvod se vrhat komunistickým funkcionářům Čínské lidové republiky do náruče a jásat jim v ústrety, tak jako to činí Zeman a nechávat zatýkat naše lidi za výroky „Toto je naše zem a ne čínská kolonie!“

Zdůrazňuji ještě jednou: Coby součást EU jsme velmocí a ruku v ruce s USA jsme neporazitelní. Veškeré snahy některých alkoholických mozků, stát se protektorátem komunistické Číny jsou ztrátou reálného myšlení a vlastizradou.

„Bývalá vláda byla zaměřená příliš na EU a USA. Dnes jsme svobodnou zemí naších vlastních zájmů...“ Tohle našeptával Zeman do ucha předsedovi Komunistické strany Číny Si Ťin-pchingovi a odevzdával se mu. Jestli ona věta není vlastizradou, tak už opravdu nevím, co je de facto podle § 309 trestního zákona vlastizrada.

Kdo to vlastně z Pekingu k Zemanovi do Prahy přicestoval?

Si Ťin-pching byl zvolen 2012 generálním tajemníkem ÚV KS Číny. O rok později, se ještě navíc stává čínským prezidentem a vrchním velitelem ozbrojených sil země. V jeho rukách je tedy soustředěna obrovská totalitní moc, která by se dala srovnávat snad pouze se Stalinem.

Tehdá v něm viděla, především britská média, jakéhosi čínského Gorbačova nebo Alexandra Dubčeka. Nově zvolený komunistický boss také ledascos sliboval – rozšíření lidských práv a svobod, privatizaci hospodářství, tak jako postupnou autonomii Tibetu. Dnes píšeme rok 2016. Od roku 2012 jsou to již čtyři roky a vůbec nic se nezměnilo. Si Ťin-pching prostě lže jako Zeman.

Senilní královna Alžběta II. ho přesto, při jeho návštěvě Spojeného království, vozila zlatým dostavníkem londýnskými ulicemi, ačkoli k tomu nebyl žádný důvod. Když jsem tuto trapnost sledoval v britském televizním programu BBC World, čekal jsem každou chvíli, že vrchní hlavu čínské komunistické totality povýší do šlechtického stavu. Budiž bábě omluvou její stáří. Prý často chodí po zámeckém parku a vede samomluvu. Dokonce prý několikrát nenalezla cestu zpátky do paláce a museli jí hledat. Alespoň o tom psal bulvár „Daily Mirror“. Její veličenstvo patrně již nemá všech „pět pohromadě“.

Před odletem z Pekingu sliboval Si Ťin-pching investice v ČR ve výši 96 miliard Kč. Když přiletěl do Prahy, začal slibovat dokonce 195 miliard korun. Krátce před odletem to vyšrouboval na úžasných 232 miliard Kč. Zde se hází miliardami, jako by to byly útržky toaletního papíru následkem silného projímadla...

Po přistání na letišti „Václava Havla“ v Ruzyni, se zjistilo, že komunistická veličina nemá u sebe ani pětník a kdyby ho Zeman během návštěvy v Praze neživil, tak nevím, jak by to dopadlo.

Senilní královně i prezidentskému opilci schází nutný kauzální přehled. Obchodní smlouvy v řádu stovek miliard, ať již v jakékoliv měně, se neuzavírají mezi generálním tajemníkem Komunistické strany a královnou, či prezidentem, nýbrž mezi vládami smluvních států, které k tomu mají nutnou kompetenci.

Návštěva Si Ťin-pchinga je proto naprosto zbytečná a nekompetentní. Místo něho by se do Londýna a Prahy měli dostavit: Předseda vlády, ministr hospodářství, ministr financí, ministr zahraničního obchodu a ministr zahraničí v doprovodu čínského velvyslance v Praze, resp. v Londýně. Místo toho přilétl samotný „sirotek“, předseda Komunistické strany s rukami v kapsách a bez pětníku. Jeho chování ve vztahu na vlastní ekonomiku i jeho zoufalé cestování po všech světových metropolích, spíš než „hospodářskou expanzi“, připomíná staročeské přísloví „tonoucí čínské hospodářství se i stébla chytá“.

Pane prezidente Zemane, kdy zaplatí Peking útraty za „komunistického cestovatele“ českému daňovému poplatníkovi, týkající se nákladů na stravování, za které zde první tajemník Komunistické strany Číny, Si Ťin-pching, zůstal dlužen a odletěl bez placení?

Obávám se, že se toho už nikdy nedočkáme... 

Autor: Jan Berwid-Buquoy | pátek 1.4.2016 10:29 | karma článku: 26,37 | přečteno: 812x
  • Další články autora

Jan Berwid-Buquoy

Kriminální iluze socialismu

Když bohatí zchudnou, chudí umřou hlady! Poučuje nás prastaré anglické heslo: „When the rich get poor, the poor starve ?to death.” Komunisté nerozumí hospodářství. Kdyby mu rozuměli, nebyli by komunisté!

29.2.2024 v 23:56 | Karma: 18,43 | Přečteno: 421x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

Anatomie atentátníka

Atentáty existují od nepaměti a v západní hemisféře jsou takřka na denním pořádku. To, co se však přihodilo 21.12. 2023 na Filosofické fakultě KU, na Náměstí Jana Palacha, to nemá v dějinách českého národa obdoby:

25.1.2024 v 17:47 | Karma: 10,77 | Přečteno: 358x | Diskuse| Společnost

Jan Berwid-Buquoy

Historické kotrmelce diktátora Putina

Poradci ruského prezidenta, Vladimíra Putina, jsou Ivan 4 „Hrozný“,Petr1 “Veliký“ a Kateřina 1 „Veliká“. Navíc ještě začal rehabilitovat a oprašovat Stalina... Putin na každém kroku zapomíná, že žije v 21. století.

1.1.2024 v 13:39 | Karma: 21,66 | Přečteno: 456x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

Kdo vraždí ženy?

Kriminalita má sice mnoho tváří, ale nad některými druhy kriminality zůstává lidský mozek beznadějně stát. Lidská moudrost má silně ohraničené meze působnosti, ale lidská blbost je naprosto bez hranic...

12.12.2023 v 0:14 | Karma: 17,50 | Přečteno: 518x | Diskuse| Společnost

Jan Berwid-Buquoy

Nešťastná země zvaná Rusko

Rusko je, bylo a patrně zůstane chudobincem Evropy. S obrovským úspěchem se vyhýbá evropské civilizaci a ve své vnitřní perverzitě to povařuje za vítězství. Vzdálíte-li se od ruských metropolí a zabloudíte na venkov

27.11.2023 v 18:47 | Karma: 28,28 | Přečteno: 750x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

I lhát se musí umět...

Momentální mistři světa ve lhaní jsou Hamás a Putin. Přičemž Putin není politik, nýbrž dobrodruh a Hamás nejsou bojovníci za osvobození Palestinců, nýbrž teroristi a vrahové.

7.11.2023 v 23:40 | Karma: 21,80 | Přečteno: 555x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

Izrael aneb Selhávání zpravodajských služeb...

Napoleon prý kdysi prohlásil, že správná, včasná a důležitá zpráva může ve válce rozhodnout o vítězství nebo porážce. To, že ve Velké Británii vládne již 1200 let tentýž režim je v první řadě zásluhou vynikající práce

20.10.2023 v 22:03 | Karma: 31,08 | Přečteno: 1934x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

Quo vadis aneb Svět po ukrajinské válce...

Existují tři Židé, kteří změnily od základů tento svět: Ježíš Kristus, Karel Marx a Vlodymyr Zelenskyj. Ukrajina musí válku proti Rusku vyhrát! Jiná alternativa do budoucna pro civilizovanou část této planety neexistuje...

27.9.2023 v 22:40 | Karma: 20,74 | Přečteno: 731x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

Tajemství zániku „Pražského jara“ 1968

Onen 21. srpen 1968 se u nás zapsal jako datum, kdy nás „Sovětský svaz osvobodil od svobody“. O něco podobného se dnes Rusko pokouší s Ukrajinou, ale neprobíhá to tak snadno. Naopak, vypadá to na to, že Rusko válku prohraje.

27.8.2023 v 22:02 | Karma: 20,27 | Přečteno: 635x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

Putinova historická schizofrenie

Několik dní před vpádenem ruských jednotek na Ukrajinu ruský prezident Putin prohkásil: „Za čtyři dni jsem v Kyjevě“. A skutečně se tak stalo. Ovšem tam utrpěl nečekanou porážku a počal se rychle ztahovat zpět k ruské hranici.

10.8.2023 v 20:02 | Karma: 33,28 | Přečteno: 2661x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

Extrémní přehmaty komunismu.

Komunisté nerozumí hospodářství. Kdyby mu rozuměli, nebyli by komunisté. Karel Marx napsal 4 svazkovou publikaci zvanou „Kapitál“, ale žádný neměl. Komunismus od samého počátku znamená:

11.7.2023 v 11:39 | Karma: 24,54 | Přečteno: 732x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

Při výslechu jsem nesměl zemřít...

Bydlel jsem tehdá v Západním Berlíně. Jezdit do ČSSR a pracovat pro nějakou západní zpravodajskou službu, znamenalo být jednou nohou v hrobě a druhou na šibenici. Byl jsem však pouze zatčen, 5 hodin vyslýchán a vypovězen z ČSSR...

17.6.2023 v 13:37 | Karma: 17,18 | Přečteno: 687x | Diskuse| Společnost

Jan Berwid-Buquoy

5 způsobů, jak vytvořit dokonalou omluvu...

Americký časopis TIME otiskl zajímavé myšlenky psychologie úspěchu tří docentek vysoké školy Oberlin College (US stát Ohio) pod názvem „5 ways to craft te perfect apology“. Jde v nich o umění vytvořit správnou omluvu.

27.5.2023 v 21:54 | Karma: 8,53 | Přečteno: 384x | Diskuse| Společnost

Jan Berwid-Buquoy

Vojenská přehlídka 09.05. 2023 nejen v Moskvě... aneb Profily ruské ubohosti

Národ se může zesměšnit mnoha způsoby. Jeden z nich může být vojenská přehlídka, připomínající maškarní ples nebo „Potěmkinovy vesnice“. Co se tím sleduje není dost dobře průhledné...? Rusové jsou v tomto ohledu nepřekonatelní!

16.5.2023 v 11:07 | Karma: 24,48 | Přečteno: 561x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

Jak se zbavit Putina?

Demokraticky zvoleného politika ve státě parlamentní demokracie můžete při příštích volbách odvolit. S diktátorem v diktatuře to nejde. Co teď? Jak se tyrana zbavit?

27.4.2023 v 21:02 | Karma: 32,33 | Přečteno: 3045x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

Jak by vypadalo Babišovo prezidentství?

Nejsem sice jasnovidec, ale má-li člověk dostatek představivosti, může ledascos předvídat – viz Bible a Arche Noa. Kdo ví umí, kdo neví čumí...zní prastaré české přísloví. Nejhorší není nevědět, nýbrž nechtít vědět! Amen mon Dieu.

10.4.2023 v 21:05 | Karma: 21,22 | Přečteno: 952x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

Miloš Zeman v roli multimilionáře...

Naše republika na prezidentech nešetří. Dostávají "královské" finanční odměny, bez ohledu na to, zdali si to zasloužili či nikoli. Jedná se o velmi lukrativní povolání, kde se neočekává žádný výkon.

17.3.2023 v 15:33 | Karma: 21,20 | Přečteno: 650x | Diskuse| Společnost

Jan Berwid-Buquoy

Nový prezident – Nová naděje...

Nejtenčí knihy na světě, v oblasti satiry: „ Dějiny ruské demokracie“, „Dějiny německého humoru“ a „Lexikon hrdinských činů československé armády“...Každý národ na této planetě má své nedokonalosti.

21.2.2023 v 20:47 | Karma: 15,31 | Přečteno: 484x | Diskuse| Společnost

Jan Berwid-Buquoy

Proč Babiš neslavně prohrál?

V současné době vsadit na politické rady prezidenta Zemana, znamená existenční sebevraždu. A to je právě to, čeho se Babiš dopustil. Národ si žádá nabídku budoucí perpektivy dalšího vývoje a nikoli politické harašení...

3.2.2023 v 22:10 | Karma: 27,09 | Přečteno: 861x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

V sevření Státní bezpečnosti totalitní ČSSR

Celý svůj život jsem zasvětil boji proti komunizmu a proti lidské blbosti! Ačkoli v prvním případě jsem se stal spoluvítězem „studené války“, v druhém případě jsem dodnes nedosáhl žádného hmatatelného úspěchu...

19.1.2023 v 15:31 | Karma: 12,07 | Přečteno: 276x | Diskuse
  • Počet článků 349
  • Celková karma 14,60
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.