Proč v USA vyhrál volby Donald Trump?

20. 11. 2016 11:20:41
Tento svět se mění a my s ním. To, co se přežilo musí uvolnit cestu novým nadějím a představám. Není možné přešlapovat na místě a hlavně taková supervelmoc jako je USA si to nemůže za žádných okolností dovolit.

Tradičně zaběhnutá politická garnitura nestačí na řešení nových problémů tohoto světa a de facto omílá jedno a totéž, než aby byla schopna navrhnout rozhodné řešení.

Donald Trump se nestal prezidentem USA náhodou. Dnešní generace voličů chce vidět sociální úspěch a nikoli do nekonečna omílané fráze politických ideologů za kterými nic nestojí a které nikoho k ničemu nezavazují:

A to nejen v USA. Onen zastaralý, dnes již sotva fungující establishment, právě reprezentovala Hillary Clintonová. Její otřepané volební heslo: „Stronger Together“ (společně silnější) nikoho k ničemu nevyzývá. Místo návrhů na řešení opravdu žhavých problémů na blízkém a středním východě, začala „prát Trumpovo spodní prádlo“. Byl to tah k politické sebevraždě...

Prý se jedná o „děvkaře“. Neplatí „řádně daně“. Údajně sexuálně „obtěžuje ženy“ (některé, které Trump nikdy neviděl se skutečně přihlásily) a byly ochotny to odpřísahnout. Je prý miliardářem „jenom na papíře“. Jeho hospodářské impérium je silně zadluženo. Zbývalo jenom, aby Hillary prohlásila: „Exekutoři si u něho podávají kliku!“. To však neučinila. Asi si myslela, že dosavadní mystifikace jsou dostačující.

Většina voličů okamžitě poznala, že Hillary na dosavadní krizovou situaci ve světě nestačí. Okecává, vypomáhá si frázemi, „pere špinavé prádlo“ svého soupeře, ale koncept nemá. Ona strategie v současnosti znamená nevyhnutelnou porážku a to nejen ve volbách v USA.

Donald Trump reagoval podobně jako Andrej Babiš při kandidatuře ANO do parlamentu ČR. Co se zakládalo na faktech, to přiznal. Co bylo pouhou pomluvou, nad tím mávnul rukou a vůbec to nekomentoval. Proč se hádat o nesmyslech, když je třeba řešit nahromaděné problémy, které doslova ohrožují naší demokratickou existenci?

Naštěstí dnešní volič v západní hemisféře už není takovým omezeným hlupákem, aby nepoznal, co jsou objektivní znalosti a co je „mlácení prázdné slámy“.

Všiměte si, že celé generace multimilionářů, kandidující v USA na nejvyšší místa v amerických volbách, se nikdy nesnížily k tomu, aby dehonestovaly své soupeře, což např. v Evropě je do dnešních dnů doslova pravidlem podle hesla: Pomluvit, kde se dá!

Dehonestace ve volebním zápase je znamením neinformovanosti, křivého charakteru a chudoby.

A právě k tomu se propůjčila Hillary. Volič to poznal. Ona klasická taktika znamenala pro ní propadák. Následek? Donald Trump zvítězil.

Přečtěte si volební projevy takových multimilionářů jako jsou v USA např. John F. Kennedy, Robert F. Kennedy, Nelson Rockefeller, Gerald Ford a nebo současný Donald Trump. Nikde nenaleznete žádné „špinění soupeře“, žádné dehonestace, žádné „rány pod pás“, které jsou základními fundamenty „chudých“ kandidátů, deroucích se k moci, aby si finančně polepšili, resp. často mohli krást a tunelovat, kde se dá.

Miliardář nevisí na portmonce daňového poplatníka. Politický kariérista, pocházející ze skromných sociálních poměrů, naproti tomu, ano. On nemá jinou možnost než parazitovat na daních svých spoluobčanů. Jinak by se neuživil.

Dnešní západní Evropa se také začíná měnit a jde ve šlépějích USA.

V Česku se - vůlí voličů - dostal k moci miliardář Andrej Babiš. Sousední byrokratické Německo a poněkud „socialistická“ Skandinávie se s tím do dnešní doby nějak nemůže vyrovnat.

Avšak ani Rakousko nezůstáva pozadu.

Rakouský miliardář Frank Stronach v roce 2012 založil vlastní stranu (podobně jako to učinil Babiš v případě ANO) a nazval ji „Team Stronach für Österreich“ (Tým Stronach pro Rakousko). Hned v příštích volbách 2013, získala strana 5,7% voličských hlasů. Na rozdíl od Babiše, který se obklopil zcela průměrnými politickými kariéristy, Stronach obsadil hlavní křesla ve straně úspěšnými milionáři.

Myslím si, že kdyby Babiš opustil ANO, zřítí se toto hnutí pod hranici 5%, neboť tam, mimo politických kariéristů, neexistuje žádná sociálně úspěšná osobnost. Toto nebezpečí u Stronacha nehrozí. Jeho strana disponuje dostatečným množstvím úspěšných osobností.

Je nutné se rovněž zmínit o současném rakouském mnistru financí Johannu Schellingovi. Tento multimilionář (podnikatel s nábytkem) je jakýmsi rakouským „Babišem“ a jeho bankovní účet vykazuje 220 milionů Euro. Tvrdí se o něm, že je nejlepším ministrem financí, které kdy Rakousko mělo.

Není bez zajímavosti, že Babiš je pod „mikroskopem“ německých a skandinávských masmédií, ale o rakouské miliardáře se vůbec nezajímaji a nevadí jim. V „socialistické“ Skandinávii se zbohatnout nedá, protože např. švédský stát okrádá své občany až o 90% poplatků na daních. Chápu tedy, že zde může vzniknout určitá závist vůči Babišovi.

Jaký je však rozdíl mezi českým a rakouským miliardářem? Patrně se podle německých a skandinávských masmédií Čech (resp. Slovák) stát miliardářem nesmí – a basta!

Donald Trump byl zvolen prezidentem USA, protože je schopen – coby uspěšný podnikatel, nikoli pouze Spojené státy řídit jako firmu, nýbrž řídit jako firmu dokonce celý svět. A právě o to v současném globálním světě jde.

Stát se nejen jako firma řídit dá, nýbrž dokonce musí, aby se zabranilo bilionovým schodkům, nehorázným daním a tím ničení kupní sily obyvatelstva. Političtí kariéristé, politikáři a ideologové jsou schopni zavláčet národní hospodářství až na hranici totálního zhroucení (viz. Řecko a Indie). Bezbranou obětí se vždy stávají všichni občané.

Pro země drancované občanskou válkou na blizkém a středním východě je nutné vypracovat novodobý „Marshallův“ plán. Řešení vojenskou silou, není do budoucna žádná perspektiva. Pakliže tyto části naší zeměkoule nebudou rovněž řízeny jako firma, jejich hospodářské zřízení se bude hroutit a budou odsouzeny k tomu, žít ve věčné chudobě.

Pod tak náročným břemenem by se patrně Hillary Clintonová nervově zhroutila, jako se jí to přihodilo již během volebního mítinku. Volič poznal, že ona dáma na tak obrovský úkol nestačí a tak dal hlas „odhodlanému kovbojovi“ Donaldovi Trumpovi.

Autor: Jan Berwid-Buquoy | neděle 20.11.2016 11:20 | karma článku: 32.28 | přečteno: 1715x

Další články blogera

Jan Berwid-Buquoy

Kriminální iluze socialismu

Když bohatí zchudnou, chudí umřou hlady! Poučuje nás prastaré anglické heslo: „When the rich get poor, the poor starve ​to death.” Komunisté nerozumí hospodářství. Kdyby mu rozuměli, nebyli by komunisté!

29.2.2024 v 23:56 | Karma článku: 18.21 | Přečteno: 415 | Diskuse

Jan Berwid-Buquoy

Anatomie atentátníka

Atentáty existují od nepaměti a v západní hemisféře jsou takřka na denním pořádku. To, co se však přihodilo 21.12. 2023 na Filosofické fakultě KU, na Náměstí Jana Palacha, to nemá v dějinách českého národa obdoby:

25.1.2024 v 17:47 | Karma článku: 10.44 | Přečteno: 356 | Diskuse

Jan Berwid-Buquoy

Historické kotrmelce diktátora Putina

Poradci ruského prezidenta, Vladimíra Putina, jsou Ivan 4 „Hrozný“,Petr1 “Veliký“ a Kateřina 1 „Veliká“. Navíc ještě začal rehabilitovat a oprašovat Stalina... Putin na každém kroku zapomíná, že žije v 21. století.

1.1.2024 v 13:39 | Karma článku: 21.49 | Přečteno: 455 | Diskuse

Jan Berwid-Buquoy

Kdo vraždí ženy?

Kriminalita má sice mnoho tváří, ale nad některými druhy kriminality zůstává lidský mozek beznadějně stát. Lidská moudrost má silně ohraničené meze působnosti, ale lidská blbost je naprosto bez hranic...

12.12.2023 v 0:14 | Karma článku: 17.04 | Přečteno: 518 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 26.47 | Přečteno: 383 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 24.42 | Přečteno: 1046 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 15.70 | Přečteno: 429 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 15.01 | Přečteno: 255 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.96 | Přečteno: 676 | Diskuse
Počet článků 349 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2441

Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...