Zformovaná společnost – Blahobyt pro každého!

O tomto světě bylo napsáno mnoho knih. Nejde o to o něm psát, nýbrž jde o to ho změnit. Společenský systém ve kterém dnes my a západní hemisféra žijeme, nazývám „kapitalismus s lidskou tváří“. 

Kapitalismus přežil, protože se dokázal reformovat. Fašismus a komunismus zanikly, neboť se jedná o režimy, které nebyly schopni kompromisu a to ani v politických, či ekonomických sférách. Zákazem reforem, zničily sami sebe...

Bratr prezidenta JFK, Robert Kennedy, to kdysi formuloval takto: „Každá diktatura se nakonec sama zničila v síti teroru, kterou upletla na své občany tím, že nebyla schopná odstraňovat napáchané chyby, neboť zakázala kritiku.
Ačkoli nejsme diktaturou, abychom dokázali systém „kapitalizmu s lidskou tváří“ uchovat a dále rozvíjet, je nutné sáhnout k dalekosáhlým reformám. I tento společenský řád nemůže ustrnout a přešlapovat na místě. Jinak by hrozil jeho zánik.
Již dnes můžeme pozorovat první přízraky úpadku parlamentní demokracie – korupce, tunelování a podrazy všeho druhu. Stát nespěje k právnímu státu, nýbrž se stává více a více státem justičním. Zatím nestojíme sice před branami náhlého totálního zhroucení, ale jdeme – i když pomalu, zcela jednoznačně tímto směrem. Ano, je třeba, co nejdříve, nalézt budoucí alternativu!
Tuto alternativu nabízím ve své knize „ZFORMOVANÁ SPOLEČNOST. Tajemství blahobytu pro každého – Blahobyt pro celý svět“ (Praha 2017).
První státy vznikly již před šesti tisíci lety a jejich charakter se do dnešní doby nezměnil. Stát je organizované a „legalizované“ násilí. V diktatuře a totalitě je onoho násilí více. V demokracii a parlamentním, vícepartajním systému, je ho méně. Ve své podstatě však vždy chrání stát jenom sám sebe a jeho násilí je namířeno výhradně proti občanovi.
Úspěchy teroristů v současném světě jsou následkem toho, že jejich vražedné zbraně jsou namířeny proti prostým občanům a nikoli proti státu. Stát se necítí ohrožen a proto podniká proti mezinárodnímu teroru buďto málo nebo dokonce vůbec nic.
Zkuste znásilnit desetiletou holčičku. Dostanete se před soud. Budou zkoumat zdali jste neměli těžké dětství. Možná, že vás doma nebo ve škole týrali. Trpíte silnými depresemi atd. Nakonec dostanete jeden rok a strávíte ho v luxusním blázinci. Proč? Protože stát se necítí být ohrožen. Osud holčičky je mu lhostejný.
Zkuste však neplatit daně. V noci vám „těžkooděnci“ vtrhnou do bytu. Vyvrátí vám dveře mohutným heverem. S rodinou mrsknou o podlahu. Všechny vás spoutají jako „těžké zločince“ a odvezou vás doslova raketovou rychlostí za mříže. Můžete si odsedět i deset let...
Daně nejsou nic jiného než legalizované lupičství ze strany státu. Peníze jsou vaše, ale stát vám je uloupí. Nikdy se nedozvíte co se s vašimi penězi stalo. Pouze víte, že jsou nenávratně pryč.
Pakliže vy začnete krást peníze, odsoudí vás jako zločince. Stát krade peníze po miliardách, vytváří gigantické dluhy, které jsou měřitelné pouze v astronomických sumách a nikdo ho nikdy neodsoudil. Dokonce nedostal ani pokutu!
V mé Zformované společnosti, jenž je opakem společnosti zdeformované, se nic takového dít nemůže, protože tam pro takové loupežnictví není vůbec žádný prostor. „Kapitalismus s lidskou tváří“ je sice nejvyšší formou lidské humanity dosavadních lidských dějin, ale pořád se jedná pouze o klasický stát s násilím proti občanovi.
Zformovaná společnost“ vytvoří ze státu a občana partnery, ale k tomu je nutná zásadní reformace současného světa. Místo daní je nutné vytvořit tzv. „daňový kapitál “. Občan, prostřednictvím daní, státu peníze půjčuje tzv. „věčnou půjčkou“, ale stát mu musí vyplácet za onen vklad dividendy. Vzniklý zisk je možné sledovat a kontrolovat stavem obratů na burze. Klasický stát dělá občana, následkem uloupených daní, chudším a chudším.
Zformovaná společnost má tendenci naprosto opačnou. Občan bude, prostřednictvím daňového kapitálu, bohatší a bohatší.
Zformovaná společnost vytvoří právní stát, místo dosavadního státu justičního.
V kapitole „Začátek spravedlnosti: Právní stát místo státu justičního“ píši doslova:

Pokud musíte za právo a spravedlnost platit (klasický stát), žádný právní stát neexistuje. 'Právo' a 'spravedlnost' se stávají zbožím a tím přestává fungovat právní stát. Veškeré justiční úkony musejí být zdarma“, aby nebylo možno právo a spravedlnost prodávat. Toto je právním základem Zformované společnosti.“

V soutěži „Prezident 21“ (viz Google) mě navrhla skupina novinářů z „Parlamentních listů“ za kandidáta na úřad prezidenta republiky. Z celkového počtu navržených (559 osob), jsem zatím skončil na 18 místě, což zase není tak moc špatné. Zanechal jsem hluboko za sebou takové osobnosti jako např. Jan Švejnar, Tomio Okamura, Martin Stropnický, Václav Klaus, Karel Gott a další...
Chtěl bych tímto čtenáře velice laskavě požádat, aby si na „Prezident 21“ (Google) vyslechli můj televizní rozhovor na téma „Názory na základní světové i lokální problémy současnosti“ a udělili mi svůj hlas.
Mým politickým programem je má nejnovější kniha „ZFORMOVANÁ SPOLEČNOST. Tajemství blahobytu pro každého - Blahobyt pro celý svět.“
Knihu je možné obdržet na adrese Český institut mezinárodního setkání, Chýnovská 1, 39156 Tábor nebo E-mail: jan. berwid-buquoy@arcor.de
 

Nechci národu sloužit. Chci s ním spolupracovat. Kdo slouží, je sluha. Kdo nařizuje, je diktátor. Mně se jedná o vyrovnané partnerství.
Jde mi zásadně o to zdeformovanou společnost transformovat na Zformovanou společnost.
Dále je nutné přeměnit stát justiční zvůle na stát právní a společnost spravedlnosti učinit dostupnou všem. Právo a spravedlnost musí být zásadně bezplatné. Soudci musí být voleni lidem a nikoli nařizováni státem.
Stát „kapitalizmu s lidskou tváří“ se musí stát partnerem občana a nikoli jeho utiskovatelem. Peněžní daně nepatří státu, nýbrž tomu, kdo je vydělal. Stát si může od občana peníze pouze půjčit, nesmí mu je však ukrást a zpronevěřit. Občan má právo na zapůjčené peníze získat vyplácení úroků.
Socialismus byl rovností v chudobě. Dělil se na chudé a ještě chudší. Komunisté přetransformovali občana na zchudlého proletáře. Zformovaná společnost je, oproti tomu, společenský systém rovností v bohatství. Občané budou pouze bohatí a ještě bohatší.
Ve Zformované společnosti jsou lidská důstojnost a soukromý majetek absolutně nedotknutelné. Nějaké „zestátňování“, „znárodňování“ atd. jsou výrazy pro systém gigantických velkokrádeží soukromého majetku a symbolem ubohosti lidského selhání. Ve Zformované společnosti nemohou takovéto sociální zrůdy za žádných okolností existovat.
Každý má právo bránit svůj život, své zdraví a soukromý majetek se zbraní v ruce!
Žádám vás o plnou podporu při budování Zformované společnosti!

Autor: Jan Berwid-Buquoy | pondělí 31.7.2017 9:45 | karma článku: 19,21 | přečteno: 536x
  • Další články autora

Jan Berwid-Buquoy

Kriminální iluze socialismu

29.2.2024 v 23:56 | Karma: 18,43

Jan Berwid-Buquoy

Anatomie atentátníka

25.1.2024 v 17:47 | Karma: 10,78

Jan Berwid-Buquoy

Kdo vraždí ženy?

12.12.2023 v 0:14 | Karma: 17,50

Jan Berwid-Buquoy

Nešťastná země zvaná Rusko

27.11.2023 v 18:47 | Karma: 28,28

Jan Berwid-Buquoy

I lhát se musí umět...

7.11.2023 v 23:40 | Karma: 21,80

Jan Berwid-Buquoy

Extrémní přehmaty komunismu.

11.7.2023 v 11:39 | Karma: 24,54

Jan Berwid-Buquoy

Jak se zbavit Putina?

27.4.2023 v 21:02 | Karma: 32,33
  • Počet článků 349
  • Celková karma 14,60
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.