Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nechutné invektivy proti Jiřímu Drahošovi

Existují lidé, kteří tráví celý svůj život tím, že hledají v jednání jiných lidí neustále důvody k vlastní zuřivosti. Pomluva má mnoho tváří, ale vždy se vztahuje na úspěšné jedince.

 Závist je doprovodný element úspěchu a pomlouvači jí delegují těm, kdo nad ně vynikají.

Četl jsem výroky na adresu Jiřího Drahoše, jejichž podlost je pod veškerou lidskou úroveň. Nemyslím si, že by pocházely pouze z „volební kuchyně“ Miloše Zemana a jeho okolí. Prezident je sice nemotorný hulvát, vyzívajicí, aby se k volebním urnám dostavili i milenci se svými milenkami (výrok poměrně nemístný), neboť je tomu podobně jako v případě Zemanova vyjádření týkající se dámského přirození – hlavu státu sledují, či poslouchají i děti a podle toho by měl volit svůj vokabulár!

Drahošovi a Havlovi vyčítají neinformovaní primitivové členství v tzv. „Římském klubu“ (Club of Rome). Co je to vlastně za organizaci a čím se zabývá?

Jde o jakési nevládní sdružení vědeckých expertů v oblastech rozličných sociálních disciplín z více než 30 zemí tohoto světa.

Club of Rome byl založen v roce 1968 a zasazuje se o budoucí uspořádání našeho světa (viz k tomu též – Jan Berwid-Buquoy: „Zformovaná společnost, Tajemství blahobytu pro každého – Blahobyt pro celý svět“, Praha 2017). V roce 1972 Club of Rome zveřejnil zprávu pod názvem The Limits to Growths (Hranice růstu), která vyšla i knižně.

Úkolem této studie je poukazat na skutečnost, že globální hospodářství se nemůže úspěšně rozvíjet, pakliže bude ignorovat lokální požadavky. V dnešní soustavě Evropské unie to znamená: EU nemůže správně fungovat, pakliže nebude brát ohled na tradice, kulturu a potřeby jednotlivých členských států....

Jakékoliv hrůzostrašné vyhrůžky na adresu „Římského klubu“ a primitivní varování, jsou naprostým hlupáctvím neinformovaných a nevzdělaných jednotlivců.

Sídlo Club of Rome je ve Winterthuru, Švýcarsko. Je v něm sice soustředěná světová elita, ale Jiří Drahoš a Václav Havel, jako aktivní členové uváděni nejsou.

Organizace má celkem 100 aktivních členů a 39 čestných členů. Ale i kdyby aktivní členové oba byli, neměli by se za co stydět, neboť by patřili mezi světovou vědeckou a sociální elitu, což by České republice, v její mezinárodní prestiži, jenom prospělo!

Snad největší pomluvou Drahoše, je tvrzení, šířící se internetem rychlostí dělové koule: „Drahoš prezidentem by znamenalo zavírání vlastenců, občanská válka a invaze statisíců muslimů do ČR“.

Tato argumentace není kritikou, nýbrž výplodem chorobného mozku, zralým na svěrací kazajku. Svoboda slova v demokratické společnosti má samozřejmě mnoho výhod, ale její velká nevýhoda je skutečnost, že umožňuje zveřejňování nehorázných lží a pomluv, proti kterým je velice nesnadné se bránit.

Fanatický nacista Joseph Goebbels kdysi prohlásil: „Tisíckrát opakovaná lež se stane pravdou!“

Hrozí tedy akutní nebezpečí, že z naprosto nejapných výmyslů zůstane něco v hlavě nějakého prostinkého voliče uskladněno, co ho může animovat k tomu, aby volil Zemana...

Dalším nejapným žvástem je tvrzení, že si Jiří Drahoš své akademické a vědecké tituly koupil. Roznašeči takové horoucí nejapnosti by k tomu mohli ještě dodat: „On v letech 2009 - 2017 vůbec žádným předsedou Akademie věd České republiky nebyl. To si sám vymyslel. A v roce 2012 žádnou medaily Za zásluhy v oblasti vědy neobdržel, nýbrž si jí koupil na Matějské pouti“

Tím by mohla být lidská pitomost zdárně dovršena.

Do třetice všeho dobrého a zlého – další zákeřnou pomluvou je udájná spolupráce Jiřího Drahoše se Státní bezpečností ČSSR. Jde o fámu rovněž masově šířenou internetem.

Je faktem, že kdo působil za totality nějaký čas v zahraničí, byl veden StB v jejich záznamech a to i bez vlastního vědomí. Takové případy existovaly a nikoli pouze zřídka. Postižen byl tímto postupem i sám Andrej Babiš. U těchto lidí docházelo rovněž často k výslechům, ale to vše nesvědčí nikterak pro spolupráci s StB. Pod spoluprací se rozumí aktivní činnost „donašeče“, nikoli pasivní účast na vynucených výsleších

Jiří Drahoš zcela transparentně doložil svoje negativní osvědčení, vydané Federálním Ministerstvem vnitra, čj.: 1D-1250/1-001/1 – LU – 92, ze dne 17.12. 1992, že v žádném případě jako spolupracovník StB evidován není.

Při veškerém lidském konání je třeba si uvědomit: Posledním stupněm závisti je nenávist.

Autor: Jan Berwid-Buquoy | úterý 16.1.2018 18:30 | karma článku: 27,62 | přečteno: 1538x
  • Další články autora

Jan Berwid-Buquoy

Kriminální iluze socialismu

Když bohatí zchudnou, chudí umřou hlady! Poučuje nás prastaré anglické heslo: „When the rich get poor, the poor starve ?to death.” Komunisté nerozumí hospodářství. Kdyby mu rozuměli, nebyli by komunisté!

29.2.2024 v 23:56 | Karma: 18,66 | Přečteno: 433x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

Anatomie atentátníka

Atentáty existují od nepaměti a v západní hemisféře jsou takřka na denním pořádku. To, co se však přihodilo 21.12. 2023 na Filosofické fakultě KU, na Náměstí Jana Palacha, to nemá v dějinách českého národa obdoby:

25.1.2024 v 17:47 | Karma: 10,78 | Přečteno: 367x | Diskuse| Společnost

Jan Berwid-Buquoy

Historické kotrmelce diktátora Putina

Poradci ruského prezidenta, Vladimíra Putina, jsou Ivan 4 „Hrozný“,Petr1 “Veliký“ a Kateřina 1 „Veliká“. Navíc ještě začal rehabilitovat a oprašovat Stalina... Putin na každém kroku zapomíná, že žije v 21. století.

1.1.2024 v 13:39 | Karma: 21,67 | Přečteno: 465x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

Kdo vraždí ženy?

Kriminalita má sice mnoho tváří, ale nad některými druhy kriminality zůstává lidský mozek beznadějně stát. Lidská moudrost má silně ohraničené meze působnosti, ale lidská blbost je naprosto bez hranic...

12.12.2023 v 0:14 | Karma: 17,50 | Přečteno: 521x | Diskuse| Společnost

Jan Berwid-Buquoy

Nešťastná země zvaná Rusko

Rusko je, bylo a patrně zůstane chudobincem Evropy. S obrovským úspěchem se vyhýbá evropské civilizaci a ve své vnitřní perverzitě to povařuje za vítězství. Vzdálíte-li se od ruských metropolí a zabloudíte na venkov

27.11.2023 v 18:47 | Karma: 28,28 | Přečteno: 753x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Rozepře o důchodové reformě i ústavní žaloby. Promluví stínová vláda hnutí ANO

25. dubna 2024  10:15

V atriu Poslanecké sněmovny proběhne tisková konference stínové vlády hnutí ANO. Poslanci zřejmě...

Langšádlová končí jako ministryně pro vědu a výzkum, oznámila TOP 09

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  10:15

Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy. „Předsednictvo TOP 09 děkuje ministryni pro...

Družku bil, přeřezal jí šlachy. Soud muži za dlouhodobé týrání potvrdil devět let

25. dubna 2024  8:49,  aktualizováno  10:13

Olomoucký vrchní soud zamítl odvolání Tomáše Heráka ze Šumperska, kterému krajský soud za...

SOCDEM žene Paroubkovu suverenitu k soudu. Žádá její vyřazení z voleb

25. dubna 2024  10:13

Sociální demokracie (SOCDEM) tvrdí, že koalice ČSSD, kterou ministerstvo vnitra zaregistrovalo pro...

  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.