Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vítězný únor 1948 byl porážkou národa

Všichni víme, že v únoru 1948 se komunisté zdařilým pučem dostali k moci, kterou vybudovaly coby totalitní diktaturu, s názvem „diktatura proletariátu“, ale ve skutečnosti šlo o diktaturu vrcholných funkcionářů KSČ. 

Režim sám sebe označil jako „lidová demokracie“. Komunisté se vydávali padělkem za „lid“ a „demokracie“ to v žádném případě nebyla.

Položme si nyní otázku, kdo toto období temna od roku 1948 až do roku 1990 – tedy šílených a zoufalých 42 let, plných justičních vražd, vykonstruovaných politických procesů, mocenské zlovůle KSČ a permanentního nedostatku všeho druhu spotřebního zboží (hodinové fronty), vlastně zavinil.

Jednalo se o stovky justičních vražd – a to buď přímo nebo nepřímo (umrtí následkem mučení resp. věznění), desetitisíce odsouzených za své politické postoje a to i v řadách KSČ a jeden hospodářský debakl za druhým vždy polopravdou vydávaný za „vítěznou pětiletku“.

Následky „vítězných pětiletek“ byly: Nedostatek spotřebního zboží všeho druhu, extrémní nedostatek bytového fondu, likvidace československé měny v mezinárodním obchodě a její degradace na bezcenný papír, kterým nebylo možno platit ani ve východním komunistickém bloku.

Jižní ovoce (banány, fíky, pomeranče, ananas atd.) byly k dostání pouze na vánoce a vypočítané na 1kg za osobu. Kdo stál ve frontě, mohl zakoupit pouze kilo zmíněného devizového ovoce, aby se, pokud možno, na každého dostalo.

Nezřídka se stávalo, že kdo se nacházel v zadní části kilometrové fronty, už na něho prachnic nezbylo. Vzpomínám si na mojí babičku z otcovi strany. Tato důchodkyně pobírala 300,- Kčs starobního důchodu a často trávila vánoce pouze o citronech, protože nevydržela stát hodinové fronty na ostatní jižní ovoce a kubánské citróny (nepředstavitelně tvrdý šmejd) byly bez fronty. Jinak, než se dohrabala do zelinářství, bylo všechno jižní ovoce vyprodané...

Za vznik poválečného mocenského komunizmu u nás, jsem tradičně činil odpovědným prezidenta Beneše a jemu „věrné“ politiky, kteří však jeli ruku v ruce s komunistickou elitou a nezřídka ho i zradili. Z takových osobností jako byly Jan Masaryk a Milada Horáková jsme si vymodelovali hrdiny, ačkoli šlo spíš o profily lidského a morálního selhání, než o nějaké pseudo „hrdinství“.

Jan Masaryk zůstal, i po odstoupení demokratických ministrů, v komunistické vládě a dokonce prohlásil: „Z touto vládou si rád zavládnu!“. Jde o cynickou špinavost!

Milada Horáková v parlamentě nikdy nehlasovala proti komunistům. Jejich kroky vždy schvalovala a všechny jejich návrhy bez výjimky podpořila i odhlasovala. Po její návštěvě v SSSR napsala dokonce oslavnou glosu o Stalinovi a sovětském komunizmu. V jejím případě se jednalo o chladnokrevný oportunismus a chorobnou touhu po kariéře – ať je to s kým chce!

V prvním případě Jana Masaryka, nevěda kudy kam, vyřešil dilema skokem z okna. Miladu Horákovou oběsili komunisté v pankrácké věznici. Svatý Tomáš z Aquinu kdysi prohlásil: „Dělej Ďáblu dobře a peklem se ti odmění!“ V případě Masaryk a Horáková se výrok vyplnil doslova a do písmene.

Samozřejmě, brutální a zločinecký nacismus podlomil charaktery většiny obyvatel národa. Kde kdo zradil a chodil udávat. Tento fakt, coby existenční strach a pud sebezáchovy, nelze opomenout. Ovšem omluva to také není!

Mým heslem nikdy nebylo „pravda vítězí“, protože vítězem se většinou stává polopravda. Mým heslem bylo vždy „slušnost vítězí!“ Slušnost, na rozdíl od „pravdy“ nemůžete oklamat. Ta tady buďo je a nebo není. Napsal jsem dokonce knihu „Sranda vítězí“, soubor mikropovídek a aforizmů, ale to sem teď nepatří...

Dále je nutno vyvrátit stále se opakující mystifikaci a tím jakýsi věčný oficiální klam, že jsme byli určeni konferencemi v Jaltě a Postupimi do sféry vlivu Sovětského svazu. Přátelé, nic takového neexistovalo!

V Postupimi se jednalo pouze o budoucnost Německa a na Jaltě se rozhodovaly sféry vlivu u poražených států, ke kterým ostatně náleželo i Slovensko, nikoliv však ČSR. Ta byla vítěznou suvérení mocností. O té nemohl nikdo rozhodovat, pouze ona sama za sebe.

My jsme byli uznáni jako součást vítězných mocností, podobně jako Polsko a Jugoslávie a nejen, že nás nikdo nikam zařadit nemohl, nýbrž jsme sami dokonce spolurozhodovali o tom, kdo kam bude z poražených mocností zařazen (k tomu Československá vojenská mise Berlín, zřízená 1946 a umístěná v americkém vojenském sektoru Berlína, ČSR coby rozhodující činitel a spoluvítěz II. světové války) i když jsme se výše uvedených konferencí v Jaltě a Postupimi nezúčastnili.

O našem umístění po válce ke sféře vlivu USA nebo SSSR jsme se rozhodovali jenom my sami a rozhodně jenom my sami. Nikdo nám do toho nemluvil a ani mluvit nesměl. Byli jsme vítěznou mocností nad Německem a jeho spojenci. Naším vlastním nařízením bylo Slovensko opět připojeno k ČSR a to způsobem, který jsme my a jenom my určili.

Sami jsme určili a nařídili znovu připojení sudetoněmeckých území k ČSR, neboť jsme nebyli signatáři mnichovské smlouvy, necítili jsme se jejím obsahem zavázáni a sami jsme jí za sebe od samého počátku odmítli.

V tom nemohly vítězné mocnosti vůbec nic udělat, protože to bylo rozhodnutí ČSR – tedy vítěze. Velká Británie naše kroky neuznávala a Francouzi vznesli protest. Nebylo to nic platné. My jsme porazili nacistické Německo a jeho spojence. Další osud pohraničních oblastí ČSR, tak jako Slovenska patřil pouze do naší sféry vlivu. USA, SSSR, Spojené království a Francie do toho nejen nemohli, ale dokonce nesměli mluvit, jinak by se jednalo o zasahování do vnitřních věci vítězné mocnosti! To bylo naprosté tabu. Kdo tvrdí opak nemá ponětí a stal se obětí vládní propagandy...

Toto je jediná historická pravda a kdo to všechno posléze zpackal?

Jednoznačně prezident Edvard Beneš a jeho věrní služebníci, lépe řečeno – patolízalové!

Proč to všechno zpackal a jak postupoval?

Edvarda Beneše jsem od nepaměti definoval jako vítěze, který porazil sám sebe.

To, co mu první dáma státu, Hana Benešová, pohlavními intimnímy poměry s pečlivě vybranými milenci na vládní špici tehdejšího světa, pracně vypracovala, to on během kratičké doby zase všechno zkazil. Beneš nebyl T.G. Masaryk – byla to železná koule na noze našeho osudu a nadaný i vzdělaný packal. Není snad nic, co by on s jeho obrovskou pílí a angažovaností nezkazil...

Přesto je nutné, z hlediska objektivity, se ho rovněž za určitých okolností zastat. Hned dospěji k tomu, co tím myslím:

V roce 1943 bylo našemu exilovému prezidentovi jasno, že nacistické Německo válku prohraje. Sice to věděl od samého počátku (na rozdíl od válčících velmocí), ale rok 1943 mu dal definitivně za pravdu. Obrátil se tedy aktuálně na velmoci, aby s nimi projednal další osud ČSR, jako spoluvítěz. Se Spojeným královstvím se nedalo mluvit, neboť velká Británie byla signatářem Mnichovské smlouvy a cítila se být jejím obsahem vázána. To znamenalo pohraniční územní celky, tzv. „Sudety“ zůstanou součástí poraženého Německa.

Takováta představa byla pro Beneše a londýnskou exilovou vládu naprosto nepřijatelná, neboť všichni vládní exulanti v Londýně trvali na obnově ČSR v hranicích z roku 1937, tedy znovuobnova Masarykovské republiky.

Beneš se tedy obrátil na USA. Tam vše nevypadalo tak kriticky jako v Anglii, ale spokojen rozhodně nebyl. USA měly do roku 1940 diplomatické styky se Slovenskem. Uznávaly Slovensko jako samostatný suveréní stát a navíc poraženého spojence hitlerovského Německa – a tím součast Jaltských dohod.

USA se sice necítily vázáni Mnichovskou smlouvou, ale trvaly na samostatnosti Slovenska. To by znamenalo dva státy – Česko a Slovensko, přičemž Slovensko (Jalta) by připadlo do sféry vlivu SSSR a Česko do sféry vlivu USA. Popřípadě, když vstoupí anglo-američané a sověti na území bývalé ČSR není vyloučeno, že Praha bude rozdělena Vltavou na sféru anglo-americkou (Malá strana – Plzeň – Rozvadov) a sovětskou Staré město – Brno – Košice (s Francouzi se tehdá nepočítalo). Praha by tedy dopadla jako Berlín a Vídeň, neboť Protektorát Čechy a Morava byl pro USA součást Velkoněmecké říše.

Když Beneš slyšel tyto „artistické výkony“ amerických vládních činitelů, začal hrát všemi barvami, přičemž žlutá a zelená převládaly. I zde nemohlo být o znovuvybudování Masarykovské republiky v hranicích z roku 1937 ani nejmenší zmínka.

Poslední,kdo zbyl, byl SSSR.

Bez souhlasu a za protestů západních spojenců se vydal Beneš v roce 1943 do Moskvy. Již tehdá jsme byli uznáváni za spoluvítěze II. světové války, takže Spojené království a USA sice protestovat mohly, ale jinak nemohly dělat vůbec nic, než nečinně přihlížet.

Stalin i Molotov přijaly všechny podmínky navržené Benešem bez odmlouvání. Slíbili mu Masarykovskou republiku s hranicemi z roku 1937, tvrdíc, že oni žádnou Mnichovskou smlouvu nepodepsali a dokonce k ní nebyly ani pozváni, coby pozorovatelé, takže se Mnichovem necítí v žádném ohledu vázáni. ČSR bude samostatným suveréním státem.

Jedinou podmínku, kterou komunistická vláda SSSR měla, bylo, aby Beneš a vládní představitelé exilové vlády v Londýně souhlasili s tím, že se ČSR stane součástí sféry vlivu SSSR a to potvrdí v nastávajících mírových konferencích. Jinými slovy, nikdo nám nic nevnucoval, sami jsme strčili hlavu do chomoutu!

V roce 1993, poté, co jsme se stali součástí americké sféry vlivu, Američané rozdělili státní útvar na Česko a Slovensko, tak, jak by to učinili již v květnu 1945.

Mohli jsme si oněch dlouhých 42 let bolševické totalitní diktatury, se všemi soudními vraždami a všemi druhy nelidských ponížení, tak jako ekonomického strádání ušetřit.

Edvard Beneš a jemu věrní politikové vyhráli sice válku, ale prohráli mír, svobodu, demokracii a blahobyt. Vytrhli národ z křtánu nacistické bestie a aniž by si to přáli, uvrhly národ do propasti bolševické totalitní propasti. Česky se tomu říká: Z bláta do louže!

Autor: Jan Berwid-Buquoy | neděle 4.3.2018 18:55 | karma článku: 18,85 | přečteno: 856x
  • Další články autora

Jan Berwid-Buquoy

Kriminální iluze socialismu

Když bohatí zchudnou, chudí umřou hlady! Poučuje nás prastaré anglické heslo: „When the rich get poor, the poor starve ?to death.” Komunisté nerozumí hospodářství. Kdyby mu rozuměli, nebyli by komunisté!

29.2.2024 v 23:56 | Karma: 18,43 | Přečteno: 423x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

Anatomie atentátníka

Atentáty existují od nepaměti a v západní hemisféře jsou takřka na denním pořádku. To, co se však přihodilo 21.12. 2023 na Filosofické fakultě KU, na Náměstí Jana Palacha, to nemá v dějinách českého národa obdoby:

25.1.2024 v 17:47 | Karma: 10,78 | Přečteno: 359x | Diskuse| Společnost

Jan Berwid-Buquoy

Historické kotrmelce diktátora Putina

Poradci ruského prezidenta, Vladimíra Putina, jsou Ivan 4 „Hrozný“,Petr1 “Veliký“ a Kateřina 1 „Veliká“. Navíc ještě začal rehabilitovat a oprašovat Stalina... Putin na každém kroku zapomíná, že žije v 21. století.

1.1.2024 v 13:39 | Karma: 21,66 | Přečteno: 456x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

Kdo vraždí ženy?

Kriminalita má sice mnoho tváří, ale nad některými druhy kriminality zůstává lidský mozek beznadějně stát. Lidská moudrost má silně ohraničené meze působnosti, ale lidská blbost je naprosto bez hranic...

12.12.2023 v 0:14 | Karma: 17,50 | Přečteno: 518x | Diskuse| Společnost

Jan Berwid-Buquoy

Nešťastná země zvaná Rusko

Rusko je, bylo a patrně zůstane chudobincem Evropy. S obrovským úspěchem se vyhýbá evropské civilizaci a ve své vnitřní perverzitě to povařuje za vítězství. Vzdálíte-li se od ruských metropolí a zabloudíte na venkov

27.11.2023 v 18:47 | Karma: 28,28 | Přečteno: 750x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

I lhát se musí umět...

Momentální mistři světa ve lhaní jsou Hamás a Putin. Přičemž Putin není politik, nýbrž dobrodruh a Hamás nejsou bojovníci za osvobození Palestinců, nýbrž teroristi a vrahové.

7.11.2023 v 23:40 | Karma: 21,80 | Přečteno: 555x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

Izrael aneb Selhávání zpravodajských služeb...

Napoleon prý kdysi prohlásil, že správná, včasná a důležitá zpráva může ve válce rozhodnout o vítězství nebo porážce. To, že ve Velké Británii vládne již 1200 let tentýž režim je v první řadě zásluhou vynikající práce

20.10.2023 v 22:03 | Karma: 31,08 | Přečteno: 1934x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

Quo vadis aneb Svět po ukrajinské válce...

Existují tři Židé, kteří změnily od základů tento svět: Ježíš Kristus, Karel Marx a Vlodymyr Zelenskyj. Ukrajina musí válku proti Rusku vyhrát! Jiná alternativa do budoucna pro civilizovanou část této planety neexistuje...

27.9.2023 v 22:40 | Karma: 20,74 | Přečteno: 731x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

Tajemství zániku „Pražského jara“ 1968

Onen 21. srpen 1968 se u nás zapsal jako datum, kdy nás „Sovětský svaz osvobodil od svobody“. O něco podobného se dnes Rusko pokouší s Ukrajinou, ale neprobíhá to tak snadno. Naopak, vypadá to na to, že Rusko válku prohraje.

27.8.2023 v 22:02 | Karma: 20,27 | Přečteno: 635x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

Putinova historická schizofrenie

Několik dní před vpádenem ruských jednotek na Ukrajinu ruský prezident Putin prohkásil: „Za čtyři dni jsem v Kyjevě“. A skutečně se tak stalo. Ovšem tam utrpěl nečekanou porážku a počal se rychle ztahovat zpět k ruské hranici.

10.8.2023 v 20:02 | Karma: 33,28 | Přečteno: 2661x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

Extrémní přehmaty komunismu.

Komunisté nerozumí hospodářství. Kdyby mu rozuměli, nebyli by komunisté. Karel Marx napsal 4 svazkovou publikaci zvanou „Kapitál“, ale žádný neměl. Komunismus od samého počátku znamená:

11.7.2023 v 11:39 | Karma: 24,54 | Přečteno: 732x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

Při výslechu jsem nesměl zemřít...

Bydlel jsem tehdá v Západním Berlíně. Jezdit do ČSSR a pracovat pro nějakou západní zpravodajskou službu, znamenalo být jednou nohou v hrobě a druhou na šibenici. Byl jsem však pouze zatčen, 5 hodin vyslýchán a vypovězen z ČSSR...

17.6.2023 v 13:37 | Karma: 17,18 | Přečteno: 687x | Diskuse| Společnost

Jan Berwid-Buquoy

5 způsobů, jak vytvořit dokonalou omluvu...

Americký časopis TIME otiskl zajímavé myšlenky psychologie úspěchu tří docentek vysoké školy Oberlin College (US stát Ohio) pod názvem „5 ways to craft te perfect apology“. Jde v nich o umění vytvořit správnou omluvu.

27.5.2023 v 21:54 | Karma: 8,53 | Přečteno: 388x | Diskuse| Společnost

Jan Berwid-Buquoy

Vojenská přehlídka 09.05. 2023 nejen v Moskvě... aneb Profily ruské ubohosti

Národ se může zesměšnit mnoha způsoby. Jeden z nich může být vojenská přehlídka, připomínající maškarní ples nebo „Potěmkinovy vesnice“. Co se tím sleduje není dost dobře průhledné...? Rusové jsou v tomto ohledu nepřekonatelní!

16.5.2023 v 11:07 | Karma: 24,48 | Přečteno: 561x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

Jak se zbavit Putina?

Demokraticky zvoleného politika ve státě parlamentní demokracie můžete při příštích volbách odvolit. S diktátorem v diktatuře to nejde. Co teď? Jak se tyrana zbavit?

27.4.2023 v 21:02 | Karma: 32,33 | Přečteno: 3045x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

Jak by vypadalo Babišovo prezidentství?

Nejsem sice jasnovidec, ale má-li člověk dostatek představivosti, může ledascos předvídat – viz Bible a Arche Noa. Kdo ví umí, kdo neví čumí...zní prastaré české přísloví. Nejhorší není nevědět, nýbrž nechtít vědět! Amen mon Dieu.

10.4.2023 v 21:05 | Karma: 21,22 | Přečteno: 952x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

Miloš Zeman v roli multimilionáře...

Naše republika na prezidentech nešetří. Dostávají "královské" finanční odměny, bez ohledu na to, zdali si to zasloužili či nikoli. Jedná se o velmi lukrativní povolání, kde se neočekává žádný výkon.

17.3.2023 v 15:33 | Karma: 21,20 | Přečteno: 650x | Diskuse| Společnost

Jan Berwid-Buquoy

Nový prezident – Nová naděje...

Nejtenčí knihy na světě, v oblasti satiry: „ Dějiny ruské demokracie“, „Dějiny německého humoru“ a „Lexikon hrdinských činů československé armády“...Každý národ na této planetě má své nedokonalosti.

21.2.2023 v 20:47 | Karma: 15,31 | Přečteno: 484x | Diskuse| Společnost

Jan Berwid-Buquoy

Proč Babiš neslavně prohrál?

V současné době vsadit na politické rady prezidenta Zemana, znamená existenční sebevraždu. A to je právě to, čeho se Babiš dopustil. Národ si žádá nabídku budoucí perpektivy dalšího vývoje a nikoli politické harašení...

3.2.2023 v 22:10 | Karma: 27,09 | Přečteno: 861x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

V sevření Státní bezpečnosti totalitní ČSSR

Celý svůj život jsem zasvětil boji proti komunizmu a proti lidské blbosti! Ačkoli v prvním případě jsem se stal spoluvítězem „studené války“, v druhém případě jsem dodnes nedosáhl žádného hmatatelného úspěchu...

19.1.2023 v 15:31 | Karma: 12,07 | Přečteno: 276x | Diskuse
  • Počet článků 349
  • Celková karma 14,60
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.