„Čarodějnice“ zvaná Andrej Babiš

10. 07. 2018 12:02:30
Kdo se provinil úspěchem, musí si následky nést sám, protože úspěch se často neodpouští. V nejhorším případě se může stát úspěšný jedinec dokonce objektem „honu na čarodějnice“.

Většina lidských prosťáčků se domnívá, že k bohatství lze dospět pouze nehoráznými podvody a zlodějnou. Na této představě byla vybudována též ideologie komunismu, která znásilňovala tento svět plných 73 let (1917 – 1990). „Lidé bděte!“, jak prý údajně prohlásil klasik.

Přes osm měsíců nebyl schopen parlament sestavit vládu. Jde o jakýsi výkon pro Ginessovu knihu rekordů. V poválečné Evropě to nemá obdoby. Většina poslanců parlamentu je nekompetentní. Myslí v první řadě egoisticky na sebe a nikoli na blaho národa.

Do náruče komunistů nevstoupil Babiš dobrovolně. Vehnala ho tam neschopnost lídrů ostatních politických stran parlamentu s neschopností najít nějaký férový kompromis pro sestavení vlády.

ONI JSOU VINI, NIKOLI BABIŠ! Když parlament neumí sestavit vládu, jinými slovy, neumí vládnout, tak to není parlament, nýbrž jakési seskupení politických příživnníků: „Prasata se střídají, koryto zůstává!“

Každý ať hledá selhání nejdříve sám u sebe: "Co jsem udělal já proto, aby vládní krize nevznikla?" Ježíš Kristus: "Ten, kdo z vás je nevinnen, ať první hodí kamenem!"

Někteří politici se dovolávají trestního stíhání Babiše. Co je to za demagogii? Ten, kdo je trestně stíhán není vinnen. Vinnen je pouze ten, kdo je odsouzen. V případě Babiše se jedná o jakýsi druh honby na čarodějnice.

Persumce neviny, čl. 40, odst. 2, Listiny základních práv a svobod: „Každý, proti němuž je vedeno trestní řízení, je považován za nevinného, pokud pravomocným odsuzujícím rozsudkem soudu nebyla jeho vina vyslovena.“ In dubio pro reo. Naši, tzv. „demokraté“ používají často metody jednání připomínající komunistickou totalitu: „Utopit uspěšného na lžíci vody!“.

Pakliže naše komunisti (KSČM) se rozhodli podporovat miliardáře proti tzv. „demokratům“, přestali být komunisty a oni, tzv. „demokrati“, začali být komunisty. Svět stojí na hlavě!

Jako katolík, věřící křesťan a majitel zámeckého kostela prohlašuji: V případě Babiše jednáme nekřesťansky a dopouštíme se hlubokého hříchu. Myslím si, že Bůh nám to tolerovat nebude. Prohlašujeme se často za křesťany a odříkáváme otčenáš, ale ne zřídka jdeme cestou Ďábla. Zde bych chtěl citovat sv. Tomáše Akvinského: „Dělej Ďáblu dobře a peklem se ti odmění!“

Jaký to má smysl praktikovat „hon na čarodějnici“ zvanou Andrej Babiš?

Dejme místo toho šanci Babišově vládě – ať ukáže, co umí a teprve potom ať v příštích volbách rozhodnou opět voliči. Je to daleko reálnější a férovější než někomu „házet klacky pod nohy“ a tím udržovat tento stát neříditelným. Dejte šanci národu proti vlastním „korytu“. Komunisti tuto šanci Babišovi dávají. Jaká to absurdita! Komunisti chrání miliardáře před nedomyšlenou omezeností tzv. „demokratů“. Komunisti usilují o to, aby miliardář Babiš a jeho vláda přežili. Lenin, Stalin, ale i Gottwald s Husákem se obrací v hrobě rychlostí hospodského větráku!

Jsou si vůbec vědomy demokratické strany parlamentu, co v tomto směru napáchali?! Nejsou, zračí se to na každém kroku – řítíme se do propasti...

Parlamentáři, já chápu, že každý musí z něčeho žít a když už jste si vyintrikovali vlastní „korýtko“, chcete si jej, coby finančně výnosný pramen, udržet. Nikdo vám ho však nebere! Naopak, hrozí zde akutní nebezpečí, pakliže se nenaučíte žít z Babišových úspěchů (a Sobotka to neuměl), uvrhnete sebe a vaše politické strany do existenčního nebezpečí –volič vás volit nebude!

Buďte realisti! Nevhánějte „čarodejnici“ Babiše do rukou komunistů a zachraňte si tím i svá výnosná koryta. Pakliže vás Bůh potrestá a vy o ně příjdete, z čeho chcete žít?

Autor: Jan Berwid-Buquoy | úterý 10.7.2018 12:02 | karma článku: 36.28 | přečteno: 2343x

Další články blogera

Jan Berwid-Buquoy

Kriminální iluze socialismu

Když bohatí zchudnou, chudí umřou hlady! Poučuje nás prastaré anglické heslo: „When the rich get poor, the poor starve ​to death.” Komunisté nerozumí hospodářství. Kdyby mu rozuměli, nebyli by komunisté!

29.2.2024 v 23:56 | Karma článku: 18.21 | Přečteno: 415 | Diskuse

Jan Berwid-Buquoy

Anatomie atentátníka

Atentáty existují od nepaměti a v západní hemisféře jsou takřka na denním pořádku. To, co se však přihodilo 21.12. 2023 na Filosofické fakultě KU, na Náměstí Jana Palacha, to nemá v dějinách českého národa obdoby:

25.1.2024 v 17:47 | Karma článku: 10.44 | Přečteno: 356 | Diskuse

Jan Berwid-Buquoy

Historické kotrmelce diktátora Putina

Poradci ruského prezidenta, Vladimíra Putina, jsou Ivan 4 „Hrozný“,Petr1 “Veliký“ a Kateřina 1 „Veliká“. Navíc ještě začal rehabilitovat a oprašovat Stalina... Putin na každém kroku zapomíná, že žije v 21. století.

1.1.2024 v 13:39 | Karma článku: 21.49 | Přečteno: 455 | Diskuse

Jan Berwid-Buquoy

Kdo vraždí ženy?

Kriminalita má sice mnoho tváří, ale nad některými druhy kriminality zůstává lidský mozek beznadějně stát. Lidská moudrost má silně ohraničené meze působnosti, ale lidská blbost je naprosto bez hranic...

12.12.2023 v 0:14 | Karma článku: 17.04 | Přečteno: 518 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 19.65 | Přečteno: 232 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 18.41 | Přečteno: 548 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 14.33 | Přečteno: 392 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.99 | Přečteno: 252 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.95 | Přečteno: 671 | Diskuse
Počet článků 349 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2441

Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...