Co s imigranty, které nikdo nechce?

20. 10. 2018 16:05:02
Dnes se již nejedná ani tak o imigranty, vezmeme-li v potaz desítky milionů uprchlíků , kteří opustili svou rodnou vlast, nýbrž za posledních deset let se spíš začíná jednat o stěhování národů. Není to nic nového.

V minulosti lidských dějin probíhaly exodusy takřka na běžícím pásu. Tito obyvatelé starověku však odcházeli do míst málo obydlených nebo dokonce do oblastí, kde vůbec nikdo nebyl...

Jednání tohoto druhu nevzbuzovalo žádné etnické, náboženské, rasové ani hospodářské problémy. Jinak tomu bylo např. Na území Čech a Moravy po třicetileté válce, po obsazení ČSR 1938-39, v době komunistického převratu 1948 a po okupaci ČSSR v srpnu 1968.

Exulanti v prvním případě, prchali před násilnou rekatolizací země, hlavně do Německa a usazovali se v okolí Berlína (Rixdorf). Jednalo se o vynikající rolníky a řemeslníky, kterým němečtí králové udělovali různá privilegia, coby odměnu za mimořádné výkony a tím si často získávali, tito čeští přistěhovalci, nenávist svých německých sousedů, kteří takové úspěchy nevykazovali.

Čeští emigranti po roce 1938-39, neměli vůbec žádné problémy se uplatnit v armádách našich spojenců. Byli prvotřídními letci a vojáky, takže mohli být takřka okamžitě nasazeni do válečných operací, hlavně ve Velké Británii a SSSR. Nikdo si na jejich výkony ani v náznacích nestěžoval. Aktivně se podíleli na porážce hitlerovského Německa a osvobození evropského kontinentu od tyranie fašizmu...

Uprchlíci po roce 1948, prchající před komunistickou diktaturou, našli velice snadno uplatnění ve všech státech západni hemisféry, včetně USA, Austrálie a Kanady.

Nejlepší výkony zajisté podávali naši sudetští Němci, vyhnáni již předtím tzv. „Benešovými dekrety“ do Německa. Jednalo se o nenahraditelné odborníky v oborech sklářství, papírnictví a oděvního průmyslu. Jejich znovu vytvořená „Becherovka“ v Bavorsku (Jan Becher), automobilový průmysl (Ferdinand Porsche) a radiová, tak jako televizní technika (Max Grundig), textilie (Johann Liebig) si vydobily celý svět.

Naši emigranti po roce 1968 (cca. 300.000) se usazovali převážně v Kanadě, Austrálii, SRN a Rakousku. Protože se jednalo prakticky o hospodářskou a kulturní elitu, nacházeli poměrně rychle uplatnění ve všech sociálních sférách tehdejšího západního světa. Okolo 30% Čechů si založili své vlastní firmy, zabývající se službami a řemeslnou výrobou. Podle jakési statistiky vysílače „Svobodná Evropa“ se v řadách tzv. „posprnových emigrantech“ v letech 1968 – 1980 nacházelo okolo 31.000 českých emigrantů, jejiž kapitálové úspory přesáhly více jak 1.000.000,- (1 milion dolarů) – to znamená, cca. každý desátý „posrpnový“ Čech se stal milionářem!

To je velice dobrá bilance, budeme-li vycházet z toho, že tito lidé odcházeli do zahraničí s naprosto holými rukami.

Sociální složení dnešních imigrantů přicházejících k nám a do ostatních zemí EU je naprosto jiné.Nejsou to uprchlíci odcházející z ideologických nebo morálních důvodů. Jde o lavinovitý úprk před válkou, nikoli o hledání nějaké kulturní či morální identity spojené s hospodářským úspěchem.Tito lidé visí na krku místních sociálních úřadů, často odmítají naučit se řeč své hostitelské země, přitom jejich pracovní kvalifikace v evropských podmínkách je nepoužitelná, pakliže by vůbec měli zájem o zařazení do našeho pracovního procesu.

S touto milionovou lavinou nežádoucích přistěhovalců přicházejí i desetitisíce kriminálníků nejrůznějších druhů: Recidivisté, kteří prchají před odsouzením ve vlastních zemích anebo, protože spáchaly trestné činy v jiné zemi schengenského prostoru. Podle tvrzení německé zpravodajské služby jich může být až 25%, tedy každý čtvrtý. Minimálně každý pátý cestovní doklad je falešný. Pakliže by mohl být jednotlivec odmítnut, vytvářejí se dokonce „falešné rodiny“ s dětmi, které patří úplně někomu jinému, ale nikdo neví komu vlastně, přičemž sňatková dokumentace je úředním padělkem...

Jásání nad tím, že v posledních letech toto „stěhování národů“ klesá, je naprostá nedomyšlenost, neboť přesto počet imigrantů v hostitelských zemí stoupá i kdyby denně přicházel jenom jeden jediný.

Nyní pozor!

Opuštěné domovy těchto nechtěných imigrantů mají i své velice kvalifikované pracovní síly. Buďme upřímní, už jste někdy slyšeli o tom , že by dorazila uprchlická bárka do Itálie a byla plná nemocničních sester, které mi zoufale potřebujeme?

Nebo do přístavu v Řecku dorazila ilegální loď vezoucí imigranty složené z řidičů kamionů, zubařů a instalatérů?

Co byste řekli např. takovéto zprávě: „V noci na dnešek přeběhlo z Rakouska do naší republiky celkem 60 uprchlíků z Iráku a jsou to samý pekaři...

Zprávy tohoto druhu neexistují.

Importujeme k nám do Evropy převážně sociální odpad, kterého se konec konců i s nadčením dané mateřské země velice rádi zbavují.

Nevím na co schengenští otevírači hranic mysleli, když chtěli učinit Evropu bez hranic pro Evropany. Museli přeci myslet i na to, že do těchto nestřežených prostor budou proudit přistěhovalci takřka z celého tzv. „třetího světa“ a to minimálně po statisících. Kdo je ochoten z vrcholných politiků EU převzít zodpovědnost za tak nehoráznou nedomyšlenost?

Je to asi tak, jako by někdo z vás, na příští tři měsíce, odjížděl na dovolenou kolem světa. Nechal by ve své vile všechny dveře i okna dokořán, včetně garáže. Poté by to všude do všech stran roztroubil: „Jedu na cestu kolem světa. Přijedu až za tři měsíce. Kontaktujte mě po příjezdu, protože celou dobu nikdo nebude doma!“, přičemž by se naprostou důvěrou upřímně domníval, že než se vrátí, ho nikdo nevykrade...

S podobnou „logikou“ prokazatelně pracují naši zástupci v Evropské Unii!

Autor: Jan Berwid-Buquoy | sobota 20.10.2018 16:05 | karma článku: 36.61 | přečteno: 1329x

Další články blogera

Jan Berwid-Buquoy

Kriminální iluze socialismu

Když bohatí zchudnou, chudí umřou hlady! Poučuje nás prastaré anglické heslo: „When the rich get poor, the poor starve ​to death.” Komunisté nerozumí hospodářství. Kdyby mu rozuměli, nebyli by komunisté!

29.2.2024 v 23:56 | Karma článku: 18.20 | Přečteno: 411 | Diskuse

Jan Berwid-Buquoy

Anatomie atentátníka

Atentáty existují od nepaměti a v západní hemisféře jsou takřka na denním pořádku. To, co se však přihodilo 21.12. 2023 na Filosofické fakultě KU, na Náměstí Jana Palacha, to nemá v dějinách českého národa obdoby:

25.1.2024 v 17:47 | Karma článku: 10.43 | Přečteno: 352 | Diskuse

Jan Berwid-Buquoy

Historické kotrmelce diktátora Putina

Poradci ruského prezidenta, Vladimíra Putina, jsou Ivan 4 „Hrozný“,Petr1 “Veliký“ a Kateřina 1 „Veliká“. Navíc ještě začal rehabilitovat a oprašovat Stalina... Putin na každém kroku zapomíná, že žije v 21. století.

1.1.2024 v 13:39 | Karma článku: 21.49 | Přečteno: 454 | Diskuse

Jan Berwid-Buquoy

Kdo vraždí ženy?

Kriminalita má sice mnoho tváří, ale nad některými druhy kriminality zůstává lidský mozek beznadějně stát. Lidská moudrost má silně ohraničené meze působnosti, ale lidská blbost je naprosto bez hranic...

12.12.2023 v 0:14 | Karma článku: 17.04 | Přečteno: 515 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Macron: Preferuji strategickou nejednoznačnost

Francouzský prezident Emmanuel Macron dnes hovoří zcela odlišně než po začátku ruské agrese proti Ukrajině. Nejprve se snažil s Ruskem komunikovat, nyní je včele politiků, kteří by chtěli poslat vojáky na Ukrajinu.

19.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 51 | Diskuse

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 7.81 | Přečteno: 84 | Diskuse

Jan Ziegler

V Rusku se nekonaly volby, ale vyhlášení vůdce zločineckého gangu

Ne, opravdu nelze v Rusku mluvit o svobodných volbách a nejen těch prezidentských. Zástupci skutečné opozice jsou zavíráni do vězení nebo rovnou vražděni. Západ nesmí uznat násilnického mafiána Putina za ruského prezidenta.

18.3.2024 v 12:30 | Karma článku: 21.71 | Přečteno: 326 | Diskuse

Ondřej Šebesta

Sedm stupňů do Sokola

Jak slepá musela starostka být, když její asistentka, které každý měsíc strhávali část platu na její dluhy, přicházela s luxusními kabelkami, nákladnými šperky aměla prostředky na drahé zahraniční zájezdy.

18.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 23.68 | Přečteno: 461 | Diskuse

Radomil Bábek

Je údělem Čechů prožít v každé generaci dvě totality?

Jak se asi cítili lidé, kteří přežili jednu totalitu, aby si za pár let svobody s hrůzou uvědomili, že už zase žijí v totalitě jiné? Možná, jako my. Jestli jsme po roce 1989 něco nečekali, pak návrat socialismu.

17.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 36.70 | Přečteno: 866 | Diskuse
Počet článků 349 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2441

Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...