Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Solidarita s Babišem a nikoli koryto...

V těchto nelehkých časech Covidu-19, připomínajících částečně válečné hospodářství, stanné právo a částečně „železnou oponu“, všichni nutně potřebujeme vzájemnou solidaritu a nikoli nelítostný volební boj o politická koryta.

Opozice by měla vytvářet program pro reálné řešení neblahé situace a nikoli házet premiérovi Babišovi klacky pod nohy a valit mu balvany do cesty. Takováto volební taktika je krajně nechutná a dokazuje pouze transparentní bezradnost opozičních stran. Došlo k jakési semknutosti proti Babišovi ke které se připojili i komunisté.

Připadá mi to jako klasický americký filmový western „High Noon“ (V pravé poledne) s Gary Cooperem v hlavní roli,  na který bylo, v době totality (1958), celé měsíce vyprodáno...

Šerif jednoho městečka na divokém západě organizoval obranu proti skupině loupežných darebáků a nakonec proti nim zůstal úplně sám...

Je naprosto pochopitelné, že snahou každé politické strany je drát se k moci a tím si pro své předáky zajistit nadprůměrný finanční příjem. To je zcela legitimní a nelze proti tomu nic namítat, pakliže jsou zachovávány určitá mravní kritéria. Nechávat však Babiše ve štychu v době vyhrocené corona krize, kde je naopak nutná semknutá solidarita, považuji za vrchol morální zrady!

Zneužívání momentální nepříznivé situace k získávání důležitých výhod v boji o volební koryto je ve skutečnosti zavrženihodný postup proti národu a jeho zájmům. Přičemž opoziční strany nepředkládají žádné reálné řešení vzniklé krizové situace, nýbrž pandemii personifikují na účet premiéra Babiše a svalují na něho, co se dá. Je to ubohost a zbabělost se vším všudy. To má být příklad a ukazování morální cesty národu?!

   Domnívám se, že každý normálně a upřímně myslící volič tuto směšnost rozpozná. Jako křesťanský demokrat bych chtěl upozornit na text otčenáše: Otče náš jenž jsi na nebesích...odpusť nám naše hříchy, jako my odpouštíme naším viníkům. A neuveď nás v pokušení, ale zbav nás všeho zlého.“  

 (V originále: Pater noster, qui es in calis... dimítte nobis débita nostra, sicut et nos dimíttimus debitóribus nostris, et ne nos indúcas in tentatiónem, sed líbera nos a malo).

   Základem naší demokratické civilizace je křesťansko-židovské náboženství.

 Proč lidé usilující o moc a tím o koryto se snaží zbavit Andreje Babiše tím, že sami sebe uvádějí v pokušení a jako taktiku nasazují zlo? Je to snad ve smyslu otčenáše?

„Nobody is perfect“ říkají naši anglo-američtí přátelé. Samozřejmě i premiér Babiš dělá chyby, neboť se ocitl v situaci, která tady ještě nikdy nebyla a je nutné nejdříve najít orientaci, aby se mohlo přistoupit k řešení celosvětové pandemické krize. Ale, co se týká „chyb“ neříká nám snad otčenáš odpusť nám naše chyby, jako my odpouštíme naším viníkům ?

Místo neurvalé snahy o politické koryto, by bylo zde na místě spíš „odpuštění viníkovi“.

Pakliže chceme usilovat o pravdu, musíme nejdříve v našem nitru zasít upřímnost a nikoli se pokoušet odstraňovat jedno zlo druhým.

Samozřejmě, každý z nás touží po nadprůměrném příjmu a proto ďáblem nastražené mocenské koryto láká. Je však, v zájmu udržení našeho společenského řádu, nutné zachovávat morálku lidské důstojnosti. Upřímnost a slušnost především!

Když se roce 1940 stal Winston Churchill britským premiérem a Velká Británie byla ve smrtelném ohrožení nacistickým Německem, zcela upřímně oslovil svůj národ:

Nikdy neustupujte, nikdy, nikdy, nikdy, nikdy, v maličkostech ani velkých věcech, o kus ani o kousek, ledaže byste ustoupili cti a dobrému mravu. Nikdy neustupujte před nátlakem, nikdy se nepoddejte zdánlivě zdrcující převaze nepřítele. Když procházíte peklem, nezastavujte se.

   Vážený předsedo vlády, Andreji, Vaše miliardy jsou velice lehkým terčem závisti a zášti...   držte se proto přikázání Winstona, vítěze 2. světové války. Bůh stojí vždy na straně odvážných a slušných. Nenechte se srazit na kolena záští a závistí méně úspěšných zbabělců...

Kdo vytrvá v morálce, odvaze a upřímnosti – zvítězí !

Autor: Jan Berwid-Buquoy | pátek 9.4.2021 11:15 | karma článku: 35,33 | přečteno: 1058x
  • Další články autora

Jan Berwid-Buquoy

Kriminální iluze socialismu

Když bohatí zchudnou, chudí umřou hlady! Poučuje nás prastaré anglické heslo: „When the rich get poor, the poor starve ?to death.” Komunisté nerozumí hospodářství. Kdyby mu rozuměli, nebyli by komunisté!

29.2.2024 v 23:56 | Karma: 18,66 | Přečteno: 435x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

Anatomie atentátníka

Atentáty existují od nepaměti a v západní hemisféře jsou takřka na denním pořádku. To, co se však přihodilo 21.12. 2023 na Filosofické fakultě KU, na Náměstí Jana Palacha, to nemá v dějinách českého národa obdoby:

25.1.2024 v 17:47 | Karma: 10,78 | Přečteno: 369x | Diskuse| Společnost

Jan Berwid-Buquoy

Historické kotrmelce diktátora Putina

Poradci ruského prezidenta, Vladimíra Putina, jsou Ivan 4 „Hrozný“,Petr1 “Veliký“ a Kateřina 1 „Veliká“. Navíc ještě začal rehabilitovat a oprašovat Stalina... Putin na každém kroku zapomíná, že žije v 21. století.

1.1.2024 v 13:39 | Karma: 21,67 | Přečteno: 467x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

Kdo vraždí ženy?

Kriminalita má sice mnoho tváří, ale nad některými druhy kriminality zůstává lidský mozek beznadějně stát. Lidská moudrost má silně ohraničené meze působnosti, ale lidská blbost je naprosto bez hranic...

12.12.2023 v 0:14 | Karma: 17,50 | Přečteno: 521x | Diskuse| Společnost

Jan Berwid-Buquoy

Nešťastná země zvaná Rusko

Rusko je, bylo a patrně zůstane chudobincem Evropy. S obrovským úspěchem se vyhýbá evropské civilizaci a ve své vnitřní perverzitě to povařuje za vítězství. Vzdálíte-li se od ruských metropolí a zabloudíte na venkov

27.11.2023 v 18:47 | Karma: 28,28 | Přečteno: 754x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Jak se chystá převrat. V Německu začíná proces s extremistickou skupinou

29. dubna 2024  7:35

V Německu v pondělí začíná první z procesů se členy extremistické skupiny Říšští občané, kteří čelí...

Bombardování Gazy si vyžádalo nejméně 13 obětí, Biden mluvil s Netanjahuem

29. dubna 2024  6:53

Izraelské bombardování tři domů ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy zabilo nejméně 13 lidí a zranilo...

Letní teploty ještě vydrží. Ochladí se až koncem týdne, kdy přijdou přeháňky

29. dubna 2024  6:33

Přímý přenos V neděli meteorologové zaznamenali letní den, teplota ve středočeské Tuhani vystoupala k 25,5...

Soud začal řešit podvod století za 2,4 miliardy. Okradených jsou tisíce

29. dubna 2024  6:21

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.