Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Extrémní přehmaty komunismu.

Komunisté nerozumí hospodářství. Kdyby mu rozuměli, nebyli by komunisté. Karel Marx napsal 4 svazkovou publikaci zvanou „Kapitál“, ale žádný neměl. Komunismus od samého počátku znamená:

Konec svobodných voleb a nastolení  totalitní diktatury bez ohledu na zdánlivou nebo skutečnou životní úroveň.

Předpokladem hospodářského blahobytu, tak jako konzumní společnosti je nedotknutelnost lidské důstojnosti,  soukromého majetku a svobodné volby. To vše umožňuje maximální využití, kreativitu a produktivitu lidské osobnosti.

Masa a společný majetek, tak jak si to představují komunisté, jsou kontraproduktivní. Když všechno patří všem, nikdo nemá nic!

Pojmy, jako „zestátnění“, „znárodnění“, „združstevnění“ atd. jsou pouze krycími hesly pro nehorázné krádeže ve velkém... To vše je provázeno maximálním násilím vůči jednotlivci, který se staví proti. Lidská důstojnost neexistuje!

 Právo a spravedlnost přestává existovat a jsou nahrazeny ideologickými frázemi jako „třídní nepřítel“, „zrádce dělnické třídy“, „kontrarevolucionář“ atd. Jedná se o jakýsi novodobý „hon na čarodějnice. Následek? Pomocí těchto bezvýznamných frází, bylo v SSSR, Číně a ostatních komunistických zemích, uvězněno a popravováno milióny opozičních, ale jinak naprosto nevinných občanů...

Nejpozději koncem 60. let, dospěli komunističtí diktátoři ke zjištění, že vybudování komunizmu je nereálná utopie a pojmenovali své režimy „reálně existující socialismus“. Co se skrývalo za tímto pojmem?

 Jednalo se o zkrachovalé národní hospodářství, nedostatečné vyzásobování zbožím denní potřeby, silný úpadek oficiální ideologie, svalováný na tzv. „kult osobnosti“ (Stalin) a extrémě neuspokojivá produktivita práce...

Přesto bylo vyhlášeno nedomyšlené a agresivní mezinárodní heslo: „Socialismus zvítězí na celém světě!

 Protože výrok postrádal jakoukoliv logiku, domnívaly se západní demokracie, že komunističtí diktátoři chtějí řešit svou ekonomickou destabilitu válečným konfliktem, podobně jako Hitler 1938 – 1945. Tím pádem nastalo dosud nevídané horečné zbrojení – Západ se připravoval na to nejhorší!

Záhadným a nevysvětlitelným fenoménem, byla okolnost, že někteří z vůdců tzv. „reálně existujícího socialismu“ se stali komunističtí funkcionáři, kteří byli v 50. letech původně označeni jako „nepřátelští revizionisté“ a vlastní komunistickou stranou nezřídka odsouzení na doživotní vězení... Např.:

János Kádár (Maďarsko). 1952 odsouzen na doživotí. Při výslechu nelidsky mučen: vyšetřovatelé mu típali zapálené cigarety o obličej...

Wladyslaw Gomulka (Polsko). 1951 vyloučen ze strany a odsouzen. Po smrti Stalina byl 1954 rehabilitován. Při výslechu bestiálně mučen: vyšetřovatelé mu drtili varlata...

Gustáv Husák (ČSSR). 1951 zatčen a odsouzen na doživotí až v roce 1954. Ve vyšetřovací vazbě pravidelně mučen, ale svá přiznání neustále odvolával...

Přes veškeré nelidské utrpení zůstávali tito lidé věrni svému komunistickému přesvědčení. Neuvěřitelný, chorobný fanatismus!

Při této příležitosti bych chtěl citovat svého tehdejšího šéfa vysílače „Svobodná Evropa“, studio Vídeň, Tibora Zlochu: „Komunista zůstane komunistou, kdyby trakaře padaly!“     

Přítrž tomu všemu udělal Michael Gorbačov s „Glasností a Perestrojkou“. Marxismus-Leninismus zmizel v SSSR v propadlišti dějin. Po Gorbačovovi nastoupil Jelcin a ten dokonce rozpustil i celý Sovětský svaz.

 Nastaly dalekosáhlé hospodářské reformy. Tyto  reformy však nebyly opatřením moderního kapitalismu ve smyslu „sociálního tržního hospodářství“, nýbrž představovaly jakousi formu „ekonomického neokomunismu“, vycházející z modelu „Třetí cesty“ Oty Šika a jugoslavského hospodářského fungování. Touto cestou se vydala i komunistická Čína.

Ekonomicky nepřipouští tento system navrácení majetku odcizený původním majitelům, nýbrž při osamostatněním podniků a výrobních prostředků se stávají z púvodních ředitelů OLIGARCHOVÉ. Z politického hlediska osobní svobody a svobodné volby buďto neexistují nebo byly zrušeny. Opozice je permanentně zatýkána a vězněna

 Ilegální oligarchové jsou majitelé něčeho, co jim vůbec nepatří. Tím vznikají v Rusku i v Číně  milionáři, miliardáři a zbohatlíci všeho druhu na které byl převeden majetek státu, jenž byl uloupen původním legálním majitelům. Novodobí zbohatlíci jsou v Čině výhradně komunisté a v Rusku bývalí komunisté...

Onen systém začal fungovat v Jugoslávii již v 60. letech, hlavně v oblastech cestovního ruchu, kde se koncentroval zahraniční kapitál. Vedlo to k rozdělení společnosti na „bohaté a chudé“ a po pádu komunismu byla vzniklá situace jedna z příčin občanské války...

 Této cestě se „zuby nechty“ brání komunismus na Kubě a ve Vietnamu. Rovněž z obav z destabilizace jejich režimu. Kdyby měl v roce 1968 Ota Šik možnost uskutečnit svojí „Třetí cestu“, skončilo by Československo, tam, kde je dnes Rusko a Čína - socialistickou oligarchií.

 Ohrožení sociální stability v Rusku a Číně je pouze otázkou času, neboť režim založený na pohádkovém bohatství jedněch a chudoby většiny druhých, nemá v žádném případě věčného trvání!

 Buďto svobodné volby a kapitalismus s „lidskou tváří“ nebo komunistická egoistická oligarchie. Žádné „poloviční těhotenství“ neexistuje!

Autor: Jan Berwid-Buquoy | úterý 11.7.2023 11:39 | karma článku: 24,54 | přečteno: 732x
  • Další články autora

Jan Berwid-Buquoy

Kriminální iluze socialismu

Když bohatí zchudnou, chudí umřou hlady! Poučuje nás prastaré anglické heslo: „When the rich get poor, the poor starve ?to death.” Komunisté nerozumí hospodářství. Kdyby mu rozuměli, nebyli by komunisté!

29.2.2024 v 23:56 | Karma: 18,66 | Přečteno: 435x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

Anatomie atentátníka

Atentáty existují od nepaměti a v západní hemisféře jsou takřka na denním pořádku. To, co se však přihodilo 21.12. 2023 na Filosofické fakultě KU, na Náměstí Jana Palacha, to nemá v dějinách českého národa obdoby:

25.1.2024 v 17:47 | Karma: 10,78 | Přečteno: 368x | Diskuse| Společnost

Jan Berwid-Buquoy

Historické kotrmelce diktátora Putina

Poradci ruského prezidenta, Vladimíra Putina, jsou Ivan 4 „Hrozný“,Petr1 “Veliký“ a Kateřina 1 „Veliká“. Navíc ještě začal rehabilitovat a oprašovat Stalina... Putin na každém kroku zapomíná, že žije v 21. století.

1.1.2024 v 13:39 | Karma: 21,67 | Přečteno: 466x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

Kdo vraždí ženy?

Kriminalita má sice mnoho tváří, ale nad některými druhy kriminality zůstává lidský mozek beznadějně stát. Lidská moudrost má silně ohraničené meze působnosti, ale lidská blbost je naprosto bez hranic...

12.12.2023 v 0:14 | Karma: 17,50 | Přečteno: 521x | Diskuse| Společnost

Jan Berwid-Buquoy

Nešťastná země zvaná Rusko

Rusko je, bylo a patrně zůstane chudobincem Evropy. S obrovským úspěchem se vyhýbá evropské civilizaci a ve své vnitřní perverzitě to povařuje za vítězství. Vzdálíte-li se od ruských metropolí a zabloudíte na venkov

27.11.2023 v 18:47 | Karma: 28,28 | Přečteno: 753x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Kongresmanka z Ukrajiny byla proti pomoci. Zrada, říká její rodné město

27. dubna 2024  15:18

Neochota americké kongresmanky ukrajinského původu Victorie Spartzové hlasovat pro balíček pomoci...

Finský vládní poslanec se opil a vystřelil. Ponese následky, vzkázala šéfka strany

27. dubna 2024  14:23

Finský poslanec z krajně pravicové Strany Finů, která je součástí nynější vlády, se v pátek zapletl...

Pro mírové rozhovory s Ukrajinou nejsou důvody, řekl Kreml. Jednat odmítá i Kyjev

27. dubna 2024  11:45,  aktualizováno  12:14

V současné době neexistují důvody pro mírové rozhovory mezi Ruskem a Ukrajinou, protože Kyjev...

KOMENTÁŘ: Jako figurky na šachovnici StB. Akce Skaut byla obří past na odboj

27. dubna 2024

Premium Odboj, nebo provokace? Před pětasedmdesáti lety, v dubnu roku 1949, vrcholila u nás akce Skaut,...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.