Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

V47i77o98l13a 94M11o32d32r65á

19. 3. 2016 19:43

Vidím, že se to v ČR začíná hemžit lidmi, kteří by strašně rádi kandidovali na prezidenta, ale nejspíše nebudou, protože vědí, že Češi jsou hloupí, primitivní a plebejští, a proto (a jen proto) nemají oni, géniové ducha i charakteru, šanci... Nedávno něco takového napsal Halík, nyní tento pán.

Obávám se, že právě prohlášení tohoto typu šance Zemana na znovuzvolení zvyšují. Začíná se tu opakovat to, co jsme zažili před minulými volbami. Jeden kandidát si hraje na lidového, druhý naopak dává najevo, jak většinou lidí pohrdá. Někteří lidé se zjevně nejsou schopni poučit.

0 0
možnosti
Foto

"Národ, který si nedává pozor na to, koho volí, toho potrestá Bůh Zemanem."

- a ten který si dává pozuor, toho potrestá Bůh Schwarzenbergem, případně Berwid-Buquoyem?

"Máme problémy s elitou."

- Můžete začít nadávat na T. G. Masaryka, že zrušil šlechtické tituly.

"Dneska jsme národem zlodějů. Jedna část krade, protože má co a ta druhá okrádá sama sebe, neboť už na ní nic nezbývá."

- mezi kterou část se počítáte Vy sám?

"Kdo neumí lhát se to musí buďto naučit a mít pro tuto činnost vynikající nadání nebo nemá žádnou šanci se dostat do vysoké politiky."

- asi proto uvažujete o kandidatuře na predizenta?

---

Příště se budeme těšit, že nám napíšete, co si myslí MUDr. Hnízdil o Vás.

1 0
možnosti
Foto

Pane Faltýn,

o kandidatuře na prezidenta uvažuji proto, neboť se domnívám, že mám národu, co nabídnout. Chci nabízet a nikoli krást a parazitovat. Jsem antikorytář. Prezidentský plat rozdám chudým. Zámek v Lánech nepotřebuji, protože mám vlastní atd. atd.[>-]EU

0 0
možnosti
JR

J90a29n 40R65á96ž

2. 3. 2016 13:10

Autor je mimo realitu. Jestli bude Zeman prezidentem znovu, na to mají zásadní vliv jen dva faktory: Bůh, to jest, jestli bude v té době žít nebo on sám, to jest rozhodne se že buď kandidovat bude, či nikoliv.

Nic jiného volbu ovlivnit negativně nemůže! Ať se to někomu líbí nebo nelíbí. Jestli "kavárna" a intelektuální fronta postaví proti Zemanovi opět obdobné figurky jako byla Fišerová, či Franz, bude vítězství Zemana drtivé.

To je konstatování reality, nikoliv výraz nějakých sympatií Zemanovi.

2 0
možnosti
Foto

Pane Ráž,

obávám se, že máte pravdu. Kdybych kandidoval např. já, tak má Zeman své znovuzvolení zajištěné. Náš národ ještě není většinově schopen úspěšně překonat svojí proletářskou minulost...[>-]EU

0 0
možnosti
JK

Autor neuznává demokracii a pořád ho štve, že nevyhrál Karel.

1 0
možnosti
Foto

Pane Knechta,

demokracie je prozatím to nejlepší, co si na sebe lidstvo vymyslelo, i když rozhodnutí většiny muže být někdy zcestné (viz Zeman) resp. dokonce tragické (viz nacistické Německo nebo poválečné Československo). [>-]EU

0 0
možnosti
JO

Váš článek je jen obyčejná kupka hnoje, barone protikandidáte. Myslím, že by měl MUDr. Hnízdil analyzovat i vás.

2 0
možnosti
Foto

Pane Olejníček,

pakliže moudrost nazýváte hnojem a hnuj moudrostí, tak bych Vám radil znovu volit Zemana, neboť pro takové občany jako Vy on tady je.

Já bych si za žádných okolností nepřál být prezidentem pro lidi Vašeho formátu.[>-]EU

0 1
možnosti
JS

Bohužel, jste jen jeden z řady lidí, kteří ztotožňují Zemanovy voliče s neandrtálci, lůzou a zloději jablek.

Místo nějaké konstruktivní kritiky a hlavně nějaké perspektivní a pozitivní alternativy nabízíte jen dehonestaci. Nic víc. Opravdu si myslíte, že pokud prohlásíte o voličích Zemana, že jsou to neandrtálci a zloději, že tím něco vylepšíte?

Mimochodem Pražský hrad nebyl jen sídlem "elitních českých králů", ale také panovníků, jejichž cílem bylo český národ mírně řečeno eliminovat.

Máte pravdu, že u nás se uprchlická vlna zatím neprojevuje, jenže je naprosto krátkozraké si říkat, že nás to nijak nezasáhne. Možná, že doteď jste měl ve svém zámeckém parku problémy jen s jednou zlodějkou jablek, jenže za zdmi Vašeho zámku už se řeší problémy nepatrně závažnější – například to, že tlupy žadatelů o azyl pořádají lovy na bezbranné holky.

Dokonce jste poněkud nevědomky pojmenoval to, co se v Evropě odehrává v souvislosti s migrační krizí. Ano – je to zmatek. Takže když to Zeman přesně pojmenuje, je to snad špatně?

Nejhumornější je ten Váš poslední odstavec, ve kterém se pasujete na Zemanova protikandidáta, jehož podpora "rapidně stoupá". To máte asi z nějakého rapidního zdroje?

6 0
možnosti
LK

Podpora rapidně stoupla z jednoho na čtyři potencionální voliče - t.j. o 300%.

2 0
možnosti
Foto

I82v18a83n 10M24a19r77e28k

2. 3. 2016 9:19

P.Buquoi, při vší úctě k Vám, neděleje si s prezidentem ČR.[>-] p.Milošem Zemanem zbytečné starosti. O tom kdo bude v příštím období prezidentem ČR. je už rozhodnuto a Vy to nijak ovlivnit nemůžete. ;-(

1 0
možnosti

Asiaté jsou v průměru inteligentnější než Evropané a přitom mají více neandrtálských genů než oni. Takže není vyloučeno, že kdyby neandrtálci přežili, tak by se mohlo ukázat, že jsou mnohem inteligentnější než současný člověk. Jenže homo sapiens neandertalis sluníčkově #přijímal do Evropy homo sapiens sapiens, a v důsledku toho zmizel v propadlišti dějin. Vezměme si z toho ponaučení.

4 0
možnosti
SB

Předpokládá se, že neandrtálci byli inteligentnější i fyzicky silnější než kromaňonci. To, že podlehli v evolučním boji s nimi, bylo způsobeno tím, že jeden nepatrný otvor na lebce měli asi o dvě desetiny milimetru užší než kromaňonci, a tudíž nerv, který tím otvorem prochází, nemohl být tak silný, aby umožnil dokonalé ovládání jazyka (jazyk je v tomto případě lidský orgán). V důsledku toho neandrtálci nemohli mít vyspělý jazyk (jazyk je v tomto případě řeč). Proto fyzicky slabší a méně inteligentní lidé vyhráli v evolučním boji. Díky jazyku (řeči) mohli lépe organizovat a domlouvat. Neandrtálci měli dvě výhody oproti kromaňoncům (vyšší inteligenci a větší fyzickou sílu), zatímco kromaňonci jen jednu, ale ta jedna kromaňonský výhoda byla silnější než součet těch dvou neandrtálských výhod.

Nutno však říci, že tohle jsem četl v jedněch novinách, které spíše loví senzace, takže nevím zda je to pravda. Jak jsem koupil, tak prodávám.

2 0
možnosti
MD

Mame demokracii a jakousi svobodu? Mame. Mate tedy pravo i plakat. A to je tak asi vse.

2 0
možnosti
Foto

Pane Dvořáček,

nebuďte tak smutný. Každý den Vašeho života je zázrakem. Naučte se ho vychutnávat. Přeji Vám mnoho úspěchů a optimismu.[>-]EU

0 0
možnosti
JV

Za blog Karma !!! Jak je videt trefil bloger do cerneho.Hlavne s temi Neandrtalci.R^;-)

0 4
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 14,60
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.