Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je mi líto obrovského množství prostých Číňanů, kteří musí jíst cca 3 kopečky rýže denně a nemají na to, aby si setloukli dřevěné chatičky zateplené polysterenem. Ale jsou levnou pracovní sílou v továrnách, často částečně vlastněných západními korporacemi. Na druhou stranu bychom si měli připustit, že USA dluží čínským investorům 1,6 bilionů dolarů a to o něčem svědčí. Takže, že by se vydali čínští investoři žebrat do chudičké bezvýznamné ČR se mi moc nezdá. Spíše zde vidí příležitost, jak proniknout k obchodním investicím v EU a Česko je pro ně strategicky výhodné i rámci PR institucí, zakládání Čínských bank, skupování našich fotbalových stadionů, a i my jsme v jejich CCTV opěvováni jako v EU skoro nejlevnější pracovní síla v jejich čínských továrnách.

1 2
možnosti
JR

J90a80r58a 43R53a36n14k

1. 5. 2016 6:04

Myslim, ze by si to prezident a ti blizci stejne ulili nekam na Caymany, nebo Panamu.

0 0
možnosti
Foto

Je mi líto obrovského množství prostých Číňanů, kteří musí jíst cca 3 kopečky rýže denně a nemají na to, aby si setloukli dřevěné chatičky zateplené polysterenem. Ale jsou levnou pracovní sílou v továrnách, často částečně vlastněných západními korporacemi. Na druhou stranu bychom si měli připustit, že USA dluží čínským investorům 1,6 bilionů dolarů a to o něčem svědčí. Takže, že by se vydali čínští investoři žebrat do chudčké bezvýznamné ČR se mi moc nezdá. Spíše zde vidí příležitost, jak proniknout k obchodním investicím v EU a Česko je pro ně strategicky výhodné i rámci PR institucí, zakládání Čínských bank, skupování našich fotbalových stadionů, a i my jsme v jejich CCTV opěvováni jako v EU skoro nejlevnější pracovní síla v jejich čínských továrnách.

0 0
možnosti
VN

Ti, kdo by snad ještě měli snahu brát tvorbu Alberta Nepomuka vážně, nechť si přečtou tohle:

http://berwidbuquoy.blog.idnes.cz/c/189044/Prvnimi-ve-vesmiru-Americane-Shepard-a-Grissom.html

Včetně velice bohaté diskuse.

2 2
možnosti
OP

Drsné poznámky, které zasluhují karmu R^

3 3
možnosti
Foto

Je snad nějaká velmoc na světě, která svět nezahltila svými špióny?

800.000? No, nevím, ale podle mě trochu přepálené číslo.

1 0
možnosti
Foto

Domníváte se snad, že máme v přepočtu na počet obyvatel méně špionů, tedy asi 10 000?

0 1
možnosti
FS

Je to jenom nenávistný štěk pana autora.Rv

7 11
možnosti
Foto

Pane Salajko,

zdá se, že jste ničemu nerozuměl. Cituji fakta a nikoli nějaké "stěky". Přemýšlejte nad mými řádky, neboť jsou velice informativní. [>-]EU

4 1
možnosti
Foto

,,Zemanova pročínská ofenzíva"8-o

,,Zeman je hulvát a oběť alkoholického stravování."

A jakpak je to u Vás, pane autore, když dokážete tak ,,pregnantně" charakterizovat našeho prezidenta?

Jinak je to u Vás jako vždy. ,,Rozbory", nezadající si s byvším bolševic. plátkem, jen v opačném garduRv

P.S.: i číńané už dávno pochopili to, čeho se kom tolik báli, ale stejně na to ,,dojeli"!R^ Že KAPITÁL NEZNÁ HRANIC, ALE ANI NÁRODNOSTI, ČI STÁTY!!

4 7
možnosti
Foto

Pane Jiroudek,

cituji fakta. Pakliže jste si toho nevšiml, je mi Vás líto. Přečtěte si článek ještě jedno a zamyslete se nad ním. Určitě Vám to prospěje! [>-]EU

3 3
možnosti
BM

Tentokrát souhlas a samozřejmě karmaR^R^R^

12 5
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.