Diskuse

Profily moderního terorizmu

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Natisknout další nekryté peníze a přenést výrobu do pouštních oblastí ? Naprostá utopie, jen by vyvolalo další super krizi a uspíšilo pád Západu Rv

2 0
možnosti
Foto

Pane Macek,

zdá se jakoby se vám z toho jezdění na řetízkovém kolotoči zamotala hlava.

"Marshallův plán" nebyl žádné tištění "nekrytých peněz", nýbrž geniální opatření k hospodářské, politické, kulturní a sociální obnově západní Evropy.

Jeho zmodernizovaná aplikace v oblastech blízkého a středního východu by mohla znamenat ukončení občanských válek a stabilizaci hospodářského růstu...[>-]EU

0 0
možnosti

Kapku moc dlouhé.

Co se státního terorismu týče, tady nesouhlasím. V těhle vyvražďovacích akcích šlo o souboj ideologií uvnitř státu. Terorismus byl vedlejším produktem. Další důležitá věc je, že tkzv Islámský stát není státem, ale hnutím. I když si dal stát do názvu a ovládl nějaké území.

I ty nejislámštější státy chrání bezvěrce. Ono je to sice v Koránu napsané, že nemuslimové se mají vraždit, ale ono je tam více věcí, které se zase dají vykládat jinak. Ale ty už se necitují. Stejně tak je nesmyslná nemožnost spolupráce s křesťany, sdílení společného státu a nebo násilné výboje muslimů do Evropy (obě strany se řezali a nenáviděli stejně)

Jsem příznivcem Izraele, ale zase, ošklivě jednostranný pohled. Židi se prostě nacpali na místo, kde už nebyl jejich životní prostor. Já se nedivím Arabům, že se je pokusili smést do moře. Naštěstí se jim to nepovedlo a Židé Izrael získali právem silnějšího.

Muslimové nic ďábelského nevymysleli, neexistuje žádné spiknutí. To co vidíme dnes, je prostým výsledkem ekonomické, sociální a geografické reality (a tuposti EU politiků). Asi jediné skutečné muslimské "spiknutí" jsou prachy ze Saudské Arábie, které jdou na podporu wahhábismu. Je to bohužel klasika, kdy na jednu stranu se smějeme politikům jak jsou neschopní, na druhou stranu jim přisuzujeme prakticky geniální konspirační schopnosti. Podle toho, jak se nám to hodí.

Modernizace muslimského myšlení je samozřejmě možná. V minulosti byla vidět v Iránu či Afghánistánu, dnes je vidět třeba v Malajsii. Ale jen pro ty, kteří jí chtějí vidět.

Nějaký Marshallův plán už provozujeme desetiletí v Africe a většina peněz jde do kapes politiků. Arabské země proslulé svou korupcí to nevylepší. A jakékoliv návrhy na zlepšení narazí na to, že by se muselo vylepšit ekonomické prostředí země - byrokracie, korupce, zákony, vzdělání, ... . A já osobně vidím jedinou možnost jak toho dosáhnout v rozumném čase - svrhnout současné vlády. Což neprojde. A přes současné vlády neprojdou reformy.

0 0
možnosti
Foto

a co ti uhlazení teroristé v bílých límečkách kteří přivedli ke krachu banky. co obchodní praktiky při likvidaci konkurence vellkých koncernů-terorismus má mnoho tváří a často se skrývá právě pod pláštíkem náboženství

1 0
možnosti
Foto

To Libuse Palkova

Paní Libuše,

máte samozřejmě pravdu, terorismus má bez pochyby mnoho tváří, ale v mé reportáži jde o terorismus, který má masovou vyhlazovací tendenci, ještě daleko radikálněšjší než byl německý nacismus a v tom vězí onen novodobý problém, neboť smrtelnou obětí se může kdykoli stát každý z nás...[>-]EU

3 0
možnosti
OK

O12t40a 49K93i13n40c

28. 12. 2016 12:38

Zajímavá teorie, ale v mnoha bodech se dá jednoznačně souhlasit. Každopádně máte karmu.

4 0
možnosti
Foto

To Ota Kinc

Oto, děkuji ![>-]EU

1 0
možnosti
JP

J95o13s78e13f 25P48o29t37r

28. 12. 2016 12:34

Máte pravdu ! Karma!

2 0
možnosti
Foto

To Josef Potr

Jožko, děkuji ! [>-]EU

1 0
možnosti
DB

To, co se nám jeví jako terorizmus, je jen terorizmus under false flag....terorizmus pod falešnou vlajkou. ....jistá část teroristických akcí kdekoliv na světě je páchána mocnými kruhy USA, tedy CIA, NSA, NSC a dalšími americkými tajnými službami.

Stačí si přečíst literaturu faktu spojenou s tímto tématem.

Je ovšem pravda, že terorizmus páchala i anglická královská koruna, když dávala jistým kapitánům námořní glejty, které je opravňovali k potápění cizích lodí a loupení majetku, když ovšem polovina uloupeného majetku připadne královské koruně. Velmi podobně páchala terorizmus i Francie, Holandsko, Portugalsko a další státy a vždy na lidech jiného státu. A také SSSR, a před ním i carské Rusko. Je i velmi pravděpodobné, že v poněkud dávnější minulosti jsme se chovali velmi podobně i my.

Podstata terorizmu vyplývá z přírody. Když se chce lev nažrat , musí někoho zabít. Vyspělejší národy pak raději řeší tento problém mozkem než mečem. Ale ne všechny, a i ty velmi vyspělé národy ve své době, co by vládci všehomíru, se také držely pravidla meče a ne pravidla mozku.

Jedinou zbraní proti takovémuto speciálnímu terorizmu je socializace, protože teror nepáchá jednoduchý zemědělec, ale najatý zemědělec, ve službách nějaké královské koruny, tedy vládce. A tak ekonomický růst nepomůže. Jediné co by mohlo pomoci, je nějaká síla, která by přinutila ty super bohaté se přinejmenším z části podílet na blahu svého národa a nebrat národ jen jako bandu primitivních ekonomických otroků, z jejichž práce tyjí.

Ostatně jsou i ekonomická čísla, který tento postoj superbohatých dokazují a to na celém světě. Stačí si ta čísla sehnat, přečíst a popřemýšlet.

2 5
možnosti
Foto

Dalibore,

máte sice pravdu, ale opatřením proti teroru není "socializace".

Ta vede dříve nebo později ke komunistické diktatuře.

Opatřením proti teroru je pouze zásadní reforma státu na bázi zrovnoprávnění s občanem. To znamená odstranění resp. alespoň radikální zmírnění "organizivaného násilí" ze strany státních orgánů.

Tato opatření nazývám ve své nejnovější knize "Zformovaná společnost" (vyjde příští rok 2017), jedná se o opak společnosti deformované. [>-]EU

4 1
možnosti