Diskuse

Zeman a Babiš jdou cestou „kapitalizmu s lidskou tváří“

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OL

Babisovi jde predevsim o jeho imperium, a proto, aby prosperovalo, platilo minimalni dane a cerpalo dotace a melo co nejvyhodnejsi ksefty se statem (viz biopaliva), potrebuje prave politickou moc, dukazu uz je dost takze pouze ten kdo to nechce videt ten to nevidi

0 0
možnosti
AK

Nevim jestli ma stat fungovat jako firma. Obcane totiz nejsou zamestnanci protoze by je ten stat mel pouze reprezentovat. To, ze dnes vsemocny, centralisticky stat, kteremu obcane odevzdali sve svobody za jistoty selhava, je vec jina.

Dokud bude v CR duraz kladeny na Prahu a jeji loutkove kraje, centralni daneni a prerozdelovani, centralni kontrola a moc, muzeme se takto dohadovat donekonecna.

Nic se nezmeni, korupce poroste, v korytach si budou cvachtat jedni a ti sami a obcane budou v hospode u piva nadavat na to, jaky je to u nas za bordel;)

0 0
možnosti
JP

J51a69n 58P90a19v70l16í14k

20. 5. 2017 11:20

Stát není firma. Firmu nelze řídit demokraticky. Státy, v nichž funguje demokracie, jsou z hlediska blahobytu na nejvyšší úrovni, pokud by šlo pouze o blahobyt v životě člověka. Babiš v tandemu se Zemanem ostatně neusilují o blahobyt národa, moci zneužívají pouze k uspokojení vlastních zájmů. Spojení kapitalismus s lidskou tváří je opravdu zcela absurdní, lidská tvář Babišova či Zemanova je souhlas se vším nejhorším, co v politice může existovat. Psát o pravdomluvnosti obou je výsměch všem hodnotám, o které by nám mělo jít.

4 0
možnosti
Foto

Pane Pavlík,

nikde jsem nepsal o pravdomluvnosti Zemana. Naopak!

Ovšem, jádro mého posledního článku nejní o pravdomluvnosti, nýbrž o schopnosti poznat a chápat realitu...[>-]EU

0 1
možnosti
Foto

Jsem opravdu překvapen zralostí a kompetentností uveřejněných příspěvků čtenářů.

Rozpoutal se smysluplný dialog - a tím poučný pro všechny z nás.

A tak to má být!

Nejde o to se mnou souhlasit.

Jde o to o informacích, které podávám přemyšlet a vytvářet si samosttný názor a zdá se mi, že ono množství lidí, kteří to umí, neustále vzrůstá.

To mě uspokojuje, neboť psát pro hlupáky je práce zbytečná a nevděčná.

Přeji všem mým čtenářům hodně spokojenosti, zdraví a štěstí.

Hlavně štěstí, neboť na Titanicu byli zdraví všichni![>-]EU

0 0
možnosti
AM

To jsem se zase dobře a zdravě zasmál.

Smích je zdravý a vy juste vlastně léčitel, pane Buquoy.

4 0
možnosti
Foto

rozumný názor. Sám jsem také přesvědčen, že stát je třeba řídit jako firmu. Rozumnými rozhodnutími zajistit její prosperitu a pak peníze smysluplně rozdělovat. To však není v zájme těch nejmocnějších, kteří těží právě z toho, že je celý svět zadlužený. Co bych jediné vytknul, že autor zapomíná na tu bandu, která má politiky ve Strakovce a Parlamentu, podobně jako mravenci mají v mraveništi mšice. Babiš se dojit nedá a proto se tak po něm v jednom šiku jde.

3 4
možnosti
Foto

Aleši, proč byste se nesmál!?

Vždyť ta naše politická scéna není nic jiného než jedna velká groteska! [>-]EU

0 0
možnosti
JR
LC

Tak tentokrát R^. Vidím to podobně.

1 0
možnosti
MN

No vida. Opět skvělý článek.

Plně s Vámi souhlasím, že řídit stát pragmaticky jako firmu se ukazuje jako jediná efektivní cesta pro budoucnost.

Řídit stát na základě vyhraněné pravicové nebo levicové ideologie už není třeba a voliči to intuitivně vědí. A Babiš také zcela pragmaticky řešil některé problémy pravicově a jiné problémy levicově.

Vymizely klasické společenské třídy a neexistuje pravo-levý třídní boj. Vystřídal ho boj nacionalistů s globalisty napříč spektrem z leva do prava.

To, co nemá ale Hnutí ANO uvnitř vyjasněné, je jednoznačný postoj k nové polarizaci, retro-nacionalismus versus multikulti globalizace. Z tohoto důvodu někteří voliči, kteří by rádi volili Babiše jako velmi dobrého státního správce pokladny, budou raději volit Okamuru, který má v novodobé světové polarizaci jasno.

0 2
možnosti
Foto

dovedu si představit koalici ANO-SPD

1 0
možnosti
VN

Ti, kdo by snad ještě měli snahu brát tvorbu a i osobu Alberta Nepomuka vážně, nechť si přečtou tohle:

http://berwidbuquoy.blog.idnes.cz/c/189044/Prvnimi-ve-vesmiru-Americane-Shepard-a-Grissom.html

Hlavně velice bohatou diskusi.

3 2
možnosti
Foto

Zdá se jako byste neměl "všech pět pohromadě" a neustále se opakujete.

Ta diskuze na kterou upozorňujete je nekompetentní a méněcenná.

Mé články o Gagarinovi vyjdou knižně pod titulem "Tajné dějiny politiky" příští rok 2018. Vychází se z toho, že to bude bestseller.

Momentálně je na trhu moje nejnovější kniha "Zformovaná společnost. Tajemství blahobytu pro každého - Blahobyt pro celý svět". [>-]EU

0 0
možnosti