Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Osobně si myslím, že KLDR buduje jaderný arzenál nejen kvůli tomu, aby ochránil svůj hrůzný režim před vnější invazí, ale i proto, aby v případě dosažení cíle být jadernou mocností, může tento status využít k terorismu proti Jižní Korei a americkým cílům v oblasti.

A kdo půjde v případě odvety proti zemi, která disponuje i jen malým arzenálem JZ.

To samé i v případě Íránu který by v případě dosažení svého, může vystupňovat teroristické aktivity do výšin než dnes proti nám(Izraeli).

V tom je ta nebezpečnost nechat nedemokratickým či rovnou diktátorským režimům tyto zbraně vyrobit.

0 0
možnosti
Foto

Rafaeli, trefil jste se do černého.

Přesně to je ono nebezpečí, které hrozí.

Kdyby se Hitlerovi a Leninovi od samého počátku zabránilo v uchopení moci, neexistoval by Holocaust a Stalinovy vražedné procesy.

O korejském paranoidním diktatorovi lze říci to samé![>-]EU

1 0
možnosti

Připojuji se k lidem, kteří si myslí, že Česká republika nebude severokorejským jaderným programem ohrožena. První na ráně pro Kima nejsme, a kdyby začínal se střílením na ty, kteří na ráně jsou před námi, tak by se rozpoutala válka ještě dříve, než bychom přišli na řadu. Nehledě na to, že by Rusko a Čína asi nedovolily, aby to létalo přes jejich území.

Nicméně kvůli tomu jednomu nesprávnému postřehu nebudu znectívat celý článek, který správně poukazuje na nebezpečí, o nichž píšete.

0 0
možnosti
Foto

Slavomíre,

Vy to vidíte příliš logicky.

Takto logicky žádný diktátorský psychopat neuvažuje.

Jedná se o nevypočitatelné schizofreniky...

Vy uvažujete jako normální člověk. On uvažuje jako nebezpečný pachatel.

Známý americký sociolog Edgar Snow, v rozhovoru se Stalinem mu vyčítal, že důvěřoval Hitlerovi.

Stalin odpověděl: "Nedůvěřuji nikomu, ani sám sobě, natožpak Hitlerovi. Jenomže jsem si nemyslel, že Hitler je takový šílenec, aby napadením Sovětského svazu spáchal takovouto vojenskou a politickou sebevraždu..."

Slavomíre, i diktátor se vůči jinému diktátorovi může zatraceně mýlit! [>-]EU

0 0
možnosti
Foto

Kdy byl ten vhodný okamžik pro vymazání KLDR z mapy světa? Od svého vzniku byla pořád pod ochranou Číny a USA bez jejího souhlasu nemohla a nemůže zasáhnout. Stejně tak nejde z druhé strany napadnout Jižní Koreu. Jednoduchých řešení je spousta a každé má své ale. Na první hodině agentů CIA a FBI se odhaluje největší tajemství - John Rambo neexistuje! Nevím jak a kdy se dá porazit KLDR a vy to také nevíte a spokojujete se strašením což je hlavní zbraní Kina.

2 0
možnosti

Mylite se pane Haluzo. Severni cast Koreje byla dobyta v roce 1945 dobyta sovetskymi vojsky a byl to SSSR kdo dosadil korejske komunisty zijici v sovetskem exilu k moci a tim k ustanoveni KLDR. K napadeni jizni Koreje doslo 25.6.1950 kratce pote co SSSR uspesne vyzkousel atomovou bombu. Stalin nabyl sebevedomi a dal k utoku na jizni Koreu souhlas. Kdyz nastoupila vojska OSN a komuniste byli blizko porazky Nastoupili cinsti "dobrovolnici" a podarilo se jim uhrat "no win" situaci. Rozhodujicim okamzikem byla Stalinova smrt, jeho nastupcum se nechtelo pokracovat v nesmysne valce. Pote doslo k roztrzce SSSR a Ciny, jmenovite Chrusceva a Mao Ce Tunga a pak teprve KLDR zacala byt pod kompletni "ochranou" Ciny.

1 0
možnosti
Foto

Fakt je ten, že první si začal s agresí vyhlášením nároků na území KLDR jihokorejský režim. Od té doby se KLDR jenom brání.

0 1
možnosti
Foto

Vy jste občan Česka, malého pidistátu, který ani nemůže provádět vlastní zahraniční politiku. Nemůžete rozumět jemným nuancím velkých hráčů a náležitě zhodnotit vysokou hru, kterou prezident KLDR, Kim Čong Un hraje. Bezduché opakování propagandistických floskulí z médií neuimožní nadzvednout pokličku a vidět podstatu probíhajících jevů a věcí. Vyčkejme tedy, až se siatuace vyřeší !!

2 1
možnosti
Foto

Mirku, svým způsobem máte pravdu, ale nikoli úplnou.

Během mé zpravodajské služby v Britské armádě (Západní Berlín 1981 - 1990) jsem vyhodnocoval materiály, které mi dávaly možnost "nadzvednout onu pomyslnou pokličku" o které se zmiňujete, i když se nejednalo přímo o Korejský poloostrov...[>-]EU

0 0
možnosti

J76a68n 76R84á81ž

9. 9. 2017 11:18

Myslet si, že je ČR ohrožena severokorejskými raketami, si může jen idiot. Tolik úvodem!

Sev. Korea rozhodně nepoužije jaderné zbraně jako první, to bychom podcenili IQ lidí, kteří umí vyrobit atomovou a možná i vodíkovou zbraň a mají natolik vyspělé technologie, že umí vyrobit rakety s dlouhým doletem. Počet nosičů i jaderných naloží mají kolik? Odhaduji deset max. dvacet a i člověk mdlé inteligence umí odhadnout zná kam by je v případě napadení poslali. Evropa by to v žádném případě nebyla.

Žádná vláda dnes nemůže z vnitropolitických důvodů vést proti jinému státu totální válku a bez toho se může dosáhnout vojenského vítězství, ale nemůže se válka vyhrát, což ukázala válka ve Vietnamu a potvrdily války v Iráku i Afganistánu. Což znamená, že válka ze sev.Koreou nebude a strašení korejskými raketami je projev naprosté hlouposti.

5 0
možnosti
Foto

Pane Ráž,

co se týká toho "idiota" měl byste začít sám u sebe.

Zcela jasně uvádím empirické důvody. Na rozdíl od vás!

Vy pletete páté přes deváté a vycházíte pouze z vlastních silně omezených představ. [>-]EU

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS