Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdy byl ten vhodný okamžik pro vymazání KLDR z mapy světa? Od svého vzniku byla pořád pod ochranou Číny a USA bez jejího souhlasu nemohla a nemůže zasáhnout. Stejně tak nejde z druhé strany napadnout Jižní Koreu. Jednoduchých řešení je spousta a každé má své ale. Na první hodině agentů CIA a FBI se odhaluje největší tajemství - John Rambo neexistuje! Nevím jak a kdy se dá porazit KLDR a vy to také nevíte a spokojujete se strašením což je hlavní zbraní Kina.

2 0
možnosti
JL

Mylite se pane Haluzo. Severni cast Koreje byla dobyta v roce 1945 dobyta sovetskymi vojsky a byl to SSSR kdo dosadil korejske komunisty zijici v sovetskem exilu k moci a tim k ustanoveni KLDR. K napadeni jizni Koreje doslo 25.6.1950 kratce pote co SSSR uspesne vyzkousel atomovou bombu. Stalin nabyl sebevedomi a dal k utoku na jizni Koreu souhlas. Kdyz nastoupila vojska OSN a komuniste byli blizko porazky Nastoupili cinsti "dobrovolnici" a podarilo se jim uhrat "no win" situaci. Rozhodujicim okamzikem byla Stalinova smrt, jeho nastupcum se nechtelo pokracovat v nesmysne valce. Pote doslo k roztrzce SSSR a Ciny, jmenovite Chrusceva a Mao Ce Tunga a pak teprve KLDR zacala byt pod kompletni "ochranou" Ciny.

1 0
možnosti
Foto

Ale co Vám pomůže jedna vybuchlá atomová bomba v momentu, kdy jich má protivník 200?

0 0
možnosti
Foto

Ano, mám v historii mezery a jsem líný všechno hledat. Moje otázka však byla, kdy byl ten vhodný okamžik? Po smrti Stalina? Ne, vhodný okamžik, tedy vhodný pro všechny nebyl nikdy a asi nikdy nebude. Variant jak vzít sebou do pekla co nejvíc nepřátel je spousta: vymazaní Soulu, jaderný útok na japonsko, špinavé bomby kdekoliv na světě, akce agentů, .... a hlavně mediální odůvodnění, třeba korejským pracovníkům po celém světě, kdo mohl za smrt jejich rodin.

0 0
možnosti
Foto

Ano, Jaromíre,

to je přesná empirická souřadnice historických událostí![>-]EU

0 0
možnosti
Foto

Jaroslave,

vždy se dá včas zasáhnout proti nějakému zlu, aniž by se muselo sáhnout k "vymazávání". Já nedělám nic jiného než, že upozorňuji na reálná nebezpečí.

To není žádné "strašení"! [>-]EU

0 0
možnosti
Foto

Otázkou je proč jsme pro Kima zajímaví, rodinný velvyslanec tu sice vybírá cíle, ale pro rakety minimálně až ve třetí řadě. Takže čím jsme pro ně zajímaví - předně jsou to Jihokorejské firmy a jejich zaměstnanci. Ano může je chtít zabít, ale daleko lepší je najít mezi nimi spolupracovníky, mluví stejnou řečí a mnozí mají na druhé straně příbuzné. Ve druhé řadě tu máme parlamentní stranu, které je režim blízký. Prohloubení přátelství, to je to nejkrásnější a dá se toho využít.

1 0
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.