Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zvonka to vyzerá na Bacha na elity!

0 0
možnosti
Foto

Ten podvod byl úplně v něčem jiném. Lenín byl ve skutečnosti byl dobrý známý TGM, ruský novinář Svatkovský. Proto byl TGM šokován, když uviděl po VŘSR v hotelu Metropol foto VIL: Rodinu VIL hráli herci, jimž scénář psala carská rodina. Proto také VIL jako poněkud zlobivý carský agent, který se urval z řetězu, přinejmenším se nebránil jejímu zastřelení, aby se zbavil svědků. A TGM zase rád převzal od Stalina majlant, aby jej předal Savinkovovi, aby na něj spáchal atentat. Pan profesor byl krajně naštvaný na Lenina-Svatkovského, který ho pěkně vytočil.

1 0
možnosti
NM

...konečně nám to pamětník a přímý účastník řádně vysvětlí..;-D;-D

3 1
možnosti
Foto

Tak jedna pamětnice, baronka Taube, sděluje, že si ani nevšimla, že nějaká revoluce proběhla.

0 1
možnosti
JS

Naprosto chápu Vaši kritiku, ale Váš pohled na celou událost je dost nepřesný. Skutečnost, že se ruská revoluce jmenuje říjnová, není způsobeno tím, že by bolševici lhali o datumu. V Rusku se tehdy ještě používal juliánský kalendář, v ostatní Evropě gregoriánský. Takže zatímco dle juliánského kalendáře bylo 25. října, dle gregoriánského kalendáře bylo již 7. listopadu. Proto se revoluce jmenuje říjnová a nikoli listopadová. Vaše tvrzení, že revoluce "ve skutečnosti s říjnem neměla nic společného" zní tedy poněkud směšně.

Také je důležité si uvědomit, že ruská socialistická revoluce nepřišla jen tak z čistého nebe. V tomto případě dokonale platí, že zlo plodí zlo. Podíváme-li se do historie, tak zjistíme, že za každým velkým společenským problémem stála doslova nekontrolovaná chamtivost určitých lidí, kteří nebyli schopni pro svou touhu po moci a majetku najít míru. Chamtivost, bezcitnost a lhostejnost šlechtického vedení země – to byl základ problému.

Než došlo k ruské revoluci v roce 1917, tak šlechtici nechali v uralských zlatých dolech postřílet během jediného dne asi sedm set lidí, kteří protestovali proti doslova otrockým pracovním podmínkám. Tento strašlivý masakr rozjel vlnu protestů v celém Rusku.Tisíce bezbranných protestujících lidí byly denně vražděny ve velkých ruských městech – a to chtěli po carovi a majitelích panství jen jídlo, které často hnilo v armádních skladech. Bolševici této situace využili, aby se dostali k moci, ale primární problém se zrodil jinde – ostatně jako vždy v historii.

5 0
možnosti
LK

Divím se, že Vám ta snůška blábolů vůbec stojí za komentář ...

3 1
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 14,60
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.