Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Nevím, proč jsem si po přečtení tohoto článku vzpomněl na povídku Šimka a Grossmana, ve které učitel chemie dokazoval neškodnost kyseliny sírové tak, že se slovy "kyselino sírová, zdraví neškodná, skoč do úst!" vypil naráz celou křivuli. :-)

0 0
možnosti
MS

Hezký článek. Akorát pochybuju, že by Indiáni kouřili současnou nadrcenou kůru a dehet. Tyhle složky ovlivní rentgenový obraz plic více, než původní srolovaný list tabáku.

0 0
možnosti
Foto

Michale,

máte pravdu. Jde o to tabák zušlechtit a ne z něho udělat jedovatou melasu.[>-]EU

0 0
možnosti
VP

Zkuste tabák žvýkat nebo šňupat, pokud e bez něj nemůžete obejít. Zjistíte, že lidem stačí když jim neotravujete vzduch okolo.

0 0
možnosti
Foto

Pěkný článek, zajímavý a poučný;-)R^

1 0
možnosti
Foto

Karle děkuji!

Přeji vše nejlepší.[>-]EU

1 0
možnosti
JS

Už první odstavec obsahuje prvky demagogie. Považovat kuřáky za "obětního beránka, kterého musí lidstvo mít, aby si na něm mohlo ukájet své komplexy méněcennosti" – to je tvrzení poněkud přitažené za vlasy. A ještě šílenější je srovnávat "pronásledování" kuřáků s pronásledováním Židů. Židovství není zlozvyk a zvýhodňování nekuřáků postrádá prvek absurdity a amorálnosti antisemitismu. Srovnání kuřáků se Židy je ve skutečnosti přímo hanebnou degradací obětí antisemitismu.

Primárním cílem omezování a zákazu kouření není "pronásledování kuřáků", ale ochrana nekuřáků.

Můžete sice tvrdit, že při kouření dýmky nebo doutníků se kouř nedostává do plic, ale takové tvrzení spíše potvrzuje skutečnost, o které hovoří lékaři – a sice, že kouření poškozuje nejen plíce, cévní soustavu a reprodukční orgány, ale také mozek.

1 4
možnosti
Foto

Pane Svoboda,

jako vždy, hlavní demagogií je váš příspěvek.

Místo pochopení, vnášíte do aféry jedovatou slinu...[>-]EU

4 0
možnosti
JR

J87a74n 44R27á21ž

22. 11. 2017 17:20

Otázky poněkud provokující:

V obecné rovině: Patří mezi základní lidské právo zacházet se svým životem podle svého uvážení? Tedy i ničit si ho tabákem?

Konkrétně: Patří mezi úlohy státu chránit ty, kteří se neumí sami svobodně rozhodnout, zda jít do kuřácké, či nekuřácké hospody?

Podotýkám, že jsem nekuřák, ale zákaz kouření ve všech hospodách považuji za nesmyslný, neb přináší víc škofy jako užitku. A dále jsem na stát hodně naštvaný, když musím jít kolem hlučné party kuřáků, kteří vyhnáni zákonem před hospodu, smrdí na ulici po které musím jít, neb jinou volbu nemám!

1 0
možnosti
Foto

kouření zcela prokazatelně zdraví škodí. Plíce kuřáka jsou prokouřené a zadehtované. Mohou se vyskytnout jedinci, kterým kouření nezpůsobí rakovinu či jiné vážné plicní choroby, ale kapacitu plic to každopádně vždy výrazně snižuje. Znám primáře plicního oddělení, který tam přešel z interny jiné nemocnice. Okamžitě po nástupu do nové funkce přestal kouřit, když uviděl tu hrůzu, kterou kouření způsobuje.

0 1
možnosti
Foto

Pane Bicera,

hrůzu nezpůsobuje kouření, ale nadměrné hulení. Otylost nezpůsobuje jezení, nýbrž nadměrné přecpávání. Opilost nezpůsobuje vychutnání sklenky vína,nýbrž ožralství... a tak bychom mohli i nadále pokračovat.[>-]EU

3 0
možnosti
Foto

Děti Indiánů určitě nekouřili;-O

0 0
možnosti
Foto

Pane Bicera,

děti Indiánů kouřili. Vyplývá to ze zápisů portugalského mnicha Pana, který se v Mexiku naučil kouřit právě od indianských dětí kmene Mayů...[>-]EU

1 0
možnosti
JT
DT

Silný kuřák dostane během 10 let do plic dávku 80 rem. Smrt na rakovinu plic není v tomto případě náhoda.

Váš dědeček by řetězový kuřák a měl ZDRAVÉ plíce... no jen jestli si tak trochu nefandíte.

3 1
možnosti
Foto

Paní Dano, nefandím.

Pitva mého dědečka prokázala, že měl plíce aktivního sportovce.

To co píšete je medicinská generalizace problematiky.

Každý případ je zásadně individuální. Někdo umře v 5 letech a jiný se dožije 120 let. To není věc kouření, nýbrž tělesné kondice,

Ostatně nejstarší dosavadní žena na světě Francouzska Jeanne Calmet se dožila 122 let. Byla silnou kuřačkou (až 30 cigaret denně) a ráda se opijela koňakem...

Podle Vašeho propočtu by se neměla dožít ani 30 let.

Některá vědecká oficiální tvrzení nejsou nic jiného než tzv. "vzdělaná pitomost".[>-]EU

4 1
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 14,60
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.