Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

R15u33d87o10l46f 49K66o72n43c

18. 12. 2017 18:32

Roky tvrdím, že nebude prosperita štátu, pokiaľ tento nebude riadený ako firma ! Až .. ste ma „zoťal“ fakt prezieravým komentom : Prostě, stát se jako firma řídit nesmí, neboť by nebylo kde a z čeho krást! Toto som fakt nedocenil.

Díky za budíček.R^R^R^

0 0
možnosti
VN

Pro všechny diskutující...

Bláznům se nemá odporovat.

Můžete se nad nimi pousmát, politovat je, ale to je asi tak všechno.

Debata s nimi je ztráta času.

1 0
možnosti
Foto

Pane Novotný,

bláznům se odporovat musí, proto vám odporuji. Pakliže by se jim neodporovalo, byli by ještě hloupější.[>-]EU

0 0
možnosti
JK

Závist a nenávist Vás pěkně žere co? Jste těmi nectnostmi tak zaslepen, až to budí dojem, že jsou vám vlastní. Hodně Vás musí žrát Baťa (i když nevím, který z nich), když ho stavíte na roveň Babiše, zřejmě Vám unikl rozdílný způsob nabytí majetku, podnikání hrdě pod vlastním jménem na vlastní odpovědnost, jasně definovaný vlastní výrobek v kvalitě, za kterou osobně ručí.

Babiš snese porovnání snad pouze s F. Čubou hlavně v tom, že bez pomoci státní (EU) kasy je ono pseudopodnikání neživotaschopné, což se v případě JZD Slušovice prokázalo, Agrofert tu šanci bude mít v budoucnu také, uvidíme.

1 0
možnosti
Foto

Pane Kučera,

neholdujete Vy příliš alkoholu? Vaše zloba a zaujatost by tomu nasvědčovaly![>-]EU

0 0
možnosti
SB

Vaše úvaha, že někteří lidé nesnesou, aby někdo byl miliardářem, naráží na to, že například neznám člověka, který by nadával na Jaromíra Jágra, Dominika Haška, Pavla Nedvěda nebo třeba nějak moc na Karla Gotta. Též kdyby někdo vyhrál dvě miliardy v nějaké loterii, tak patrně lidé mu to nebudou ani přát, ani nějak moc závidět. Prostě to vezmou na vědomí. Snad s výjimkou některých jeho známých, kteří ho třeba neměli rádi už předtím z úplně jiných důvodů, ale to nelze zařadit do škatulky "závist", nýbrž do škatulky osobních nesympatií (jak píši, neměli ho rádi už předtím).

Lidé si utvořili názor na některé osoby. Já například na Václava Havla, který je možná ve světě uznávaný, ale já jej považuji za krasočeřníka, mlátiče prázdné slámy a ve světě je každému lhostejný, včetně těch, kteří jej navenek uznávají, ale kteří ho ve skutečnosti potřebují jen jako nějakého svatého, kterého předhazují davu. Jinak je jim totálně jedno vše, co se jej týká.

A jiní lidé mají zase negativní náhled na Babiše. Já jsem jej nevolil, ale nějak moc mi nepřekáží a nevadí. Rozhodně mám o něm lepší mínění než o Havlovi.

Ale není to zášť vůči úspěšným a bohatým. Je to prostě názor na ty lidi.

3 0
možnosti
Foto

Slavomíre,

ty osobnosti, co jste jmenoval nejsou kapitalisté, nybrž davový maskoti. Lidé se s nimi identifikují na základě povrchních emocí sympatie. Nikoli pro to, že jejich příjmy jsou nedprůměrné.

My jsme národem, který již tradičně nedůvěřuje byznisu a finančnímu kapitálu a to i v době totality.

V časech, kdy v NDR byly dovoleny soukromé podniky v oblasti služeb až do 11 zaměstnanců, pakliže se jednalo o rodinné příslušníky, u nás jsme zestátnili i toho posledního ševce nebo švadlenu.

Soukromě podnikat na úrovni služeb, bylo povoleno v Polsku i Maďarsku a v Jugoslávii dokonce existovala možnost vlastnit svůj vlastní hotel na úrovni penzionu do kapacity 50 návštěvníků...

Sám Miouš Jakeš kdysi prohlásil: "Soudruzi, ono je to těžké. Řeknu vám to na rovinu. My jsme to s tou socializací přepískli..."

Závist vůči Babišovi a Baťovi má tedy transparentně své historické kořeny ve vrozeném levičáckém podvědomí našeho národa. Bohužel! [>-]EU

0 0
možnosti
Foto

V roce 1927 měly USA zaplatit v dolarech jakési reparace Francii z doby I. světové války. Francouzská vláda si vyhrazovala příjmout americké dolary, pouze za předpokladu, že za tuto měnu převezme garanci československá koruna

Zdroj: https://berwidbuquoy.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=638153

Obávám se, že tato historka patří do říše legend, protože Evropa včetně Francie byla u USA zadlužena až po uši.

A rozhodně nešlo o reparace, protože o ty jde jedině v případě, když poražený platí vítězovi jim libovolně stanovené náklady války.

0 0
možnosti
Foto

Pane Řezník,

vaše argumentace, že o reparace jde jedině v případě, když poražený platí vítězovi náklady války, je vyloženým idiotstvím.

Pojem reparace má cca. 9 významů a nelze ho označit vokabulárem "jedině".

Reparace je i toto: The Reparations Agreement between Israel and the Federal Republic of Germany (German: Luxemburger Abkommen "Luxembourg Agreement" or Wiedergutmachungsabkommen "Wiedergutmachung Agreement"). Izrael proti Spolkové republice Německo žádnou válku nikdy nevedl. SRN se přesto přiklonila k reparacím za zvěrsta způsobená nacisty vůči židovskému obyvatelstvu. Máte patrně silně nedostatečné vzdělání.

Že by Francie byla tehdá zadlužena vůči USA po uši, slyším po prvé a nikdy se mi o tom nepodařilo najít v Le Centre historique des Archives nationales žádný záznam.

Pane Řezník, Vy bohužel, jak již často, plácáte politováníhodné nesmysly. [>-]EU

0 0
možnosti
VN

Ti, kdo by snad ještě měli snahu brát tvorbu a i osobu Alberta Nepomuka vážně, nechť si přečtou tohle:

http://berwidbuquoy.blog.idnes.cz/c/189044/Prvnimi-ve-vesmiru-Americane-Shepard-a-Grissom.html

Včetně velice bohaté diskuse.

2 1
možnosti
Foto

Pane Novotný,

vaše psychopatické postoje jsou známé. Vypadá to na to, že nerozumíte vůbec ničemu a snažíte se to dát okolnímu světu na vědomí. [>-]EU

0 2
možnosti
Foto

Co tedy Babiš chce? Chce moc státu omezit, či posílit? To je to důležité ! Podle toho jak se choval v minulé vládě a podle jeho dalších proklamací mi vychází, že chce moc státu posílit. Proto je tento politik nebezpečím pro každého, svobodně smýšlejícího člověka.

To není čert malovaný na zeď, to je přímo šklebící se Ďábel, který si hraje na anděla.

4 2
možnosti
Foto

Františku,

nerozumím Vám, co myslíte "omezením" nebo "posílením" moci státu. Jde o to zamezit nehoraznému tunelování Ať tak činí stát nebo jednotlivec. Zlodějna je zlodějna, bez ohledu na to zdali je stát posílen nebo oslaben...[>-]EU

5 0
možnosti
VS

Vy který házíte neustále bláto na E. Beneše nebo M. Horákovou nám tady chcete kázat? Rv

1 0
možnosti
Foto

pokud nemáte rád komunisty, neměl byste mít rád ani Beneše, který se víc klonil k Moskvě jak k Západu. E. Beneš skutečně nebyl žádný geniální politik a alfa samec už vůbec ne. A Milada Horáková je podobným vykonstruovaným hrdinou jakým býval za komoušů Julda Fulda.

1 6
možnosti
PP

Potřeboval jste se pochlubit, že jste mluvil s Babišem?

Že ho zrovna vy nepřečtete a vyspíláte nám tady všem ostatním takovou slátaninou, která má nějaké souvislosti snad jen ve vaší fantazii, to mě fakt překvapilo.

Běžte se bodnout doktore.

9 4
možnosti

Mě to nepřekvapilo, protože jeho pověst v Táboře a okolí je mi dostatečně známa.

0 4
možnosti

Nevím, jestli se mám zasmát, nebo vás politovat, co za bláboly musíte z manuálu obkreslovat, aby bylo na opravu toho vašeho "zámku";-D;-D;-D

2 2
možnosti
Foto

neprozradíte, co vám konkrétně vadí? Tohle ta vaše banda dokonale umí a znovu vám musím připomenout, že přesně to samé dělali s oponenty komouši.

5 1
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.