Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P28e43t47r 28B33u66r10i53a33n

17. 12. 2018 10:29

Zajímavé info, karma.

1 0
možnosti

Pokud jde o toho Fučíka a o jeho údajné smrti v jižní Americe, tak se mi zdá hodně divné, že by tam tak dlouho žil, oni o tom naprosto nic neřekli a teprve po jeho smrti by nabídli jeho tělesné ostatky Československu.

1) Kdyby to chtěli ututlat, nemluvili by o tom nikdy, tedy ani po jeho smrti.

2) Kdyby o tom naopak chtěli mluvit, mluvili by o tom již předtím.

Ale tím neoponuji tomu, co píšete, tedy že ta nabídka existovala. Dokonce si jasně pamatuji, že tehdy jsem to četl i v některém z tehdejších československých prorežimních deníků. Samozřejmě s patřičným komentářem, ale četl. Už tehdy jsem si kladl tu otázku, kterou tady shrnuji v těch dvou očíslovaných bodech.

1 0
možnosti

Tak oni tam tito lidé (sympatizanti nacismu) žili samozřejmě pod jinou identitou, jak se ale nakonec přišlo na to (po jeho údajné smrti), že je to Fučík, netuším...

0 0
možnosti
Foto

Jenom na okraj: Podle mých vědomostí se alespoň Češi honosili úředně, že jsou "protektorátní občané".

0 0
možnosti
Foto

Jirko, ano!

Ovšem podle nacistické terminologie jsme byli "česky mluvící Němci" a tím "rasově čistý národ" - alespoň to všude roztruboval Reinhard Heydrich.

Kdyby nebyly naše vlády úplně na nic a soustavně se neopíjely nějakým "pseudovlastenectvím", které situaci pouze zamotávalo, mohli jsme do dneška tvrdit, že jsme byli v letech 1938(39) - 1945 německými státními příslušníky a přináleží nám za tuto časovou periodu starobní důchody. Pracovali jsme v daném čase pro vítězství německých zbraní. To, že to Hitler všechno zbabral u Stalingradu, to není náš problém, nýbrž problém Německa.

Dále, podle Heydrichovy, logiky (přeci jenom to byl u nás zastupující říšský protektor) máme všichni nárok na německé občanství, současnou německou minimální mzdu (cca. 30.000,- Kč měsíčně) a každý z nás se může rozhodnout, kde bude bydlet - v ČR nebo SNR.Ostatně by to bylo neadvákní, protože by to bylo jedno a totéž.

Každý Čech by měl dvě občanství - ČR a SRN, neboť to tak Heydrich zařídil.

Atentát na onoho generála SS zosnovala Velká Británie a český národ s tím nemá nic společného.

To, že ona osoba byla po válce prohlášena za válečného zločince je problém Německa a ne náš. My jsme z něho válečného zločince neudělali. [>-]EU

0 0
možnosti

V roce 1943 by se Fucik mohl dostat do jizni Ameriky jedine ponorkou. Pochybuju, ze by ze by Nemci kvuli nemu riskovali ztratu ponorky.

0 0
možnosti

V roce 1943 asi ještě ne, ale koncem, a dokonce i po skončení války, německé ponorky poměrně často pendlovaly mezi Evropou a Jižní Amerikou. Také si vzpomínám, bylo to krátce po převratu (tuším v roce 1990), jak našimi médii proběhla informace o tom, že nám Bolívijské úřady nabízely ostatky J. Fučíka (k návratu do vlasti), který tam měl zemřít, co je na ale tom pravdy, nebo zda šlo v těch dobách jen o pokus zdiskreditovat předchozí režim, to netuším...

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS