Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J65a58n 35H65l30e85d81í53k

28. 8. 2019 18:39

Vaším nárokům -- rodu Bucquojů jsem fandil, obdržel jste polozříceninu a za ni cítíte dluh, který splácítě plácáním o nezákonnosti v rozhodování pana presidenta

a lítost nad osudem lapků např OKD--Sobotky, Grossa, Ratha, Paroubka, Špidly,

nebo svou lítostí nad osudem Drahoše, který se nepřiznal v kouzlení s vědeckými pracemi nadaných posluchačů, které stačil alespoň podepsat.-- Možná míníte jen vyvážit ochotu ukončit věčnou nenávist Čechů proti Němcům, kteří se přesto rozhodli táhnout českou ekonomiku vzhůru k blahobytu??

0 0
možnosti

Svým rytím do demokraticky zvolených osob je největší vnitřní nepřítel Jan Berwid-Buquoy!

0 1
možnosti
Foto

Má to háček, Zeman koná toliko tak, jak slíbil všem občanům, že bude konat, pokud bude zvolen prezidentem. Lid je zdrojem vší moci ve státě a tu svou volbou zmocnil prezidenta, aby ji používal ve směru, v němž jí dle jí dle jeho vůle slíbil používat. Král rozhodl. A sliby se mají plnit.

0 2
možnosti

Ano, sliby se maji plnit! V americkem Pittsburgu byla Slovakum byla vedenim protirakouskeho odboje slibena autonomie. Ve svych "Uvahach o Slovanstvi pise E. Benes; " Slovakum jsme autonomii udelit nemohli, protoze v tom pripade bychom ji museli udelit take sudetskym Nemcum". Finalnim dusledkem nesplneni tohoto slibu bylo rozbiti Ceskoslovenska 1.1.1993.

9.9.1990 se uneslo federalni shromazdeni Cs. Republiky "O obnoveni Moravsko-Slezke samospravy" protoze "povazuje zruseni zeme Moravsko-Slezke 1.1.1949 za akt nespravedlivy, protipravni a poplatny totalitni byrokratickycentralisticke praxi komunistickeho rezimu, za krok ktery podstatne prispel k defomovanemu vyvoji Cs. spolecnosti.

"Vyslovuje pevne presvedcen, ze ustavni usporadani ktere vyjde ze svobodne zvolenych zakonodarnych sboru tuto nespravedlnost napravi". Tedy slib.

V roce 1998 kdyz tehdejsi predseda vlady a soucany prezident Zeman predstavil "nove" statni usporadani usporadani, misto aby splil slib z 9.9.1990 a napravil nespravedlivy a protipravni akt zlocince Gottwalda z 1.1.1949, se rozhodl pokracovat v deformovanem vyvoji. Tedy znova stav nespravedlivy a polatny... Bude finalni vysledek Zemanem nesplneneho slibu stejny jako ten z Pittsburgu?

2 0
možnosti
Foto

Takhle se chovat prezident vyspělého a kulturního státu, tak ho už dávno vyštvali.

Inu.... zcela nepochybně nejsme takovým státem.

6 0
možnosti

Takovi se ovsem v tech postkomunistickyh statech nevyskytuji. takze je to tak, jak to je.

0 0
možnosti

Pane Berwid-Buquoyane. Dekuji za clanek, ktery mi zase podporil uvahu o prezidenske funkci jakou mame v CR. Moje uvaha vyplyva ze znalosti a nutnosti mit vedeni statu v rukou jedne osoby. Tato osoba, se svymi spolupracovniky, navrhuje a uskutecnuje politiku predlozenou obcanum ve svem programu v predvolebnim boji. Kontrola teto hlavy statu je stanovena v souborech Parlamentu (Snemovna a Senat).

Vy jste poukazal na mnozstvi idiotin, kterymi se musime zajimat kvuli sestave vedeni statu, ktery mame dnes. Dve funkce a kazda se snazi mit hlavni slovo. My obcane jen kroutime hlavami nad malichernostmi, misto aby republika byla vedena dopredu.

Vypada to na odhodlanost obcanu CR mit ten Kocourkov delsi dobu, nez tech 26 let.

0 0
možnosti

No, neumím prověřit udaná obvinění, ale pokud jsou pravdivá a doložitelná, pak je to impeachment jak vyšitý,,,,,jsem zvědavý na výsledek, kdo padne zda senát,či prezident..popravdě řečeno ani jeden subjekt by mi nescházel;-D

0 0
možnosti

Nepadne nikdo, poněvadž Parlament zcela logicky o tomto nesmyslu té povedená partičky senátora Lásky nebude vůbec jednat.

2 2
možnosti

P86e95t89r 38Č59e31j44k24a

9. 8. 2019 15:07

Je v tom minimálně několik nepravd:

u bodu číslo 1 - ta deklarovaná 101čka fakticky neexistovala, navzdory těm všem podpisúm. Najděte si, jak dopadlo "demonstrativní" hlasování o Rusnokově vládě, které ta tehdejší 101čka prezentovala jako důkaz svojí existence. Kalousek jako místopředseda tehdejší potenciální koalice sám přiznal její neexistenci a přidal se k řešení v podobě předčasných voleb. Mimochodem, sestavovat novou vládu, aby žádala o důvěru sněmovny, která sama sebe rozpustila, je ústavně nesmyslný akt.

u bodu číslo 2 - prezident republiky ta jednání nevedl - neměl k nim důvod. Kdyby chtěl, mohl jmenovat z vedení ČSSD premiérem klidně Haška - jenom se vzájemnou dohodou grémia ČSSD a vyšachovat ústavně zcela čistě Sobotku. Prezident totiž může jmenovat premiérem koho chce, není vázán tím, aby to byl předseda strany. Ta jednání tedy byla iniciována ze strany tehdejšího vedení ČSSD.... a to je zcela legitimní postoj, pokud vedení ČSSD není spokojeno s volebním výsledkem.

bod třetí - vyvoláno absolutně diletantským rozhodnutím tehdejšího předsedy vlády Sobotky - víte, ono se z funkce premiéra neodstupuje tím, že se ráno při čištění zubů rozhodnete odstoupit z funkce, z funkce premiéra se odstupuje tak, že rozhodnutí předem konzultujete s vlastní stranou (přijde vám normální že o tom Sobotkově kroku nevěděla ani ČSSD samotná?), uvnitř koalice a s prezidentem republiky, kterému musíte nastínit nějaký plán, co bude následovat po vaší demisi. Pokud demisi "spácháte" v podstatě podrazáckým způsobem, že se o ní všichni dozvědí z přímého přenosu tiskové konference, nemůžete se při takto diletantském postupu divit prezidentovi, že se snaží vládu pro stabilitu země, udržet.... ostuda na Hradě s demisí/nedemisí by se nestala, kdyby se Sobotka choval jako standardní premiér země, kdy hlavním kritériem rozhodování je právě zájem na stabilitě státu.

2 0
možnosti

P98e21t38r 33Č69e15j13k81a

9. 8. 2019 15:11

Mimochodem, jednání o koalici ČSSD začala 10. listopadu 2013, prezident pověřil Sobotku jednáním 21. listopadu 2013, až 6. ledna (!!!!) se koalice dohodla na podobě koalice a programu, 29. ledna po schůzkách s kandidáty na ministry jmenoval Zeman celou vládu. Zdržení mezi 21.11.2013 a 6.1.2014 - tedy to nejdelší, za to opravdu prezident republiky nemůže.

2 0
možnosti

No já nevím, možná teď máme prezidenta, na kterého byla podána žaloba, ale už jsme měli prezidenty, kteří si své zločiny odseděli natvrdo.

A co se týče Evropy, někteří si své panovníky i popravili. ;-)

S rétorikou použitou v blogu se oslím můstkem dostaneme i k tomu, že se Zemanův praotec jmenoval Belzebub a Miloš je šelma ze Zjevení svatého Jana.

4 4
možnosti

Kdo z našich bývalých prezidentů páchal zločiny, za které byl odsouzený?

4 0
možnosti
Foto

Ad A - A co když ta většina byla mimořádně pochybná? Zeman už tehdy dávno dopředu avizoval, že by měly být předčasné volby, protože vládní koalice neodpovídá výsledkům voleb, je v ní strana, kterou nikdo nevolil a já dodám, že ji založila osoba Peake, která slíbila, že politickou stranu nezmění. S někým takovým se nejedná.

3 1
možnosti

Kterýkoliv prezident v ČR = Je v roli Monarchy. Není odvolatelný, není veden k zodpovídání se a v podstatě visí nad Zákony. K tomu rozpočet, štáby, zaopatřenost. To jedinečné postavení pak žádá člověka celého! Ruku na srdce, takový není nikdo. Na straně druhé, výkon Pontifikátu, jak jej pan Zeman předvádí - Tak na to rovněž nemá nikdo ! On zavádí Absolutismus, řízlý Monarchismem ! Já již věřím tomu, že se i baví, nicméně ta jeho hra je nesmírně destruktivní a drahá. Pochopitelně, jeho nejbližší okolí na to bude mít názor zcela jiný! Zlatý, beztrestný důl = Kutejme - ještě si nafárejme! Už to chce nástup nové, s režimem do r. 1989 zcela nezapletené generace ... Prezident potřebuje Občana - Občan Prezidenta nikoliv ! ... [>-]

6 1
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 14,60
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.