Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Lenin byl výtvorem her carské rodiny. V rakvi v Mauzoleu leží nejspíše novinář Svatkovský. Když to TGM v době VŘSR během svého pobytu v hotelu Metropol to odhalil, tak se tak nesmírně rozčílil, že dal Savinkovovi peníze na provedení atentátu, které mu předal Stalin.

Jinak řečeno, nikdy žádný Lenin v Praze nebyl, ani být nemohl.

0 0
možnosti
Foto

To je zajímavý postřeh! [>-] EU

1 0
možnosti
Foto

Za souhlasem Svatkovského s likvidací celé carské rodiny mohla být snaha o zakrytí této skutečnosti.

O chování TGM v hotelu Metropol existuje svědectví, že byl nějaký celý nesvůj. Jako by mu něco neštimovalo. Ihned po sedmém listopadu vyšla v novinách zpráva na první straně s velkým portrétem jako předsedy Rady lidových komisařů.

Celá zveřejněná korespondence mezi členy tzv. Leninovy rodiny je tak zoufale přeslazená, že je to až neskutečné, než aby to mohlo odrážet nějaké jejich reálné vztahy.

0 0
možnosti

Je to spíše hovadina, než zajímavý postřeh. Něco, jako že Kennedyho zastřelili mimozemšťané, ale jen z toho důvodu, že on tasil zbraň jako první.

0 0
možnosti
Foto

A co když je to spíše pokus o to, aby Rusové začali přemýšlet, koho si uchovávají v Mauzoleu. Zkrátka gospodin Svatkovský se nám vždy objevuje přesně tehdy na jevišti dějin, když končí se svým výstupem tovarišč Lenin a naopak. A po VŘSR se Svatkovský ztrácí definitivně.

A mimochodem Lenin byl mistrem převleků.

0 0
možnosti

No, a je alespoň nějaký zdroj, který by podpořil tuto velmi nepravděpodobnou hypotézu? Aby to nebylo něco jako Ferdinand-Nývlt?

0 0
možnosti
Foto

Dejte si do Googlu: "V.I. Lenin a T.G. Masaryk: setkání nejen v Curychu". Je toho na 9 pokračování. Nejlépe se k ním dostanete přes tag Svatkovský.

0 0
možnosti
Foto

Dokonce ani Karel Marx nikdy nepobýval v Truhlářské ulici v Praze, přesto mu tam kdysi umístili pamětní destičku. Už tam zase není.

1 0
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.