Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nevím, jak kdo byl schopný, ale voliči Trumpa zkrátka nebyli schopní ani účastnit volby v počtu větším než nevelkém. Tedy vstát z postele.

0 0
možnosti
Foto

Je fajn, že dle vašeho mínění, neschopní porazili všehoschopného.

0 0
možnosti
Foto

Prohnilí proti prohnilým?

0 0
možnosti
Foto

Takže: schopný prohraje a neschopný vyhraje. Takže je lepší být neschopným. ;-D

3 0
možnosti
Foto

Mně jsou americké volby skutečně jedno. Budu spíš reagovat na diskuzi. Popravdě, trochu Vašemu uvážování nerozumím, ale pokusím se z toho něco vybrat. Pravdou je, že Babiš v čele země táhne lidi - kteří jeho génia -v uvozovkách, strpí, protože je táhne, omamuje, je teďhned pro ně jistotou.Omamuje a přesvědčuje tím, co má, v týmu má Prchala, co mu dá noty a jako seismograf dá Andrejovi pokyn, kdy má nastoupit lidovost a hlava v sehnutí a pokoře. Ti, co tyhle hry nesnášejí, stojí většinou či často na Letné. Babiš majetek dávno má, neb byl schopný. To je pravda. V dobách, kdy my plnili pětiletky, on věděl, jak být dál.

Ale skutečně s Vámi souhlas, že chybí osobnosti. Havel, Masaryk. Jenže to je dobrý a nezničený mrav a veliké srdce pro věc nostalgie budování republiky v tom nejlepším vědomí. Mám ve věci striktní názor a je to jeden z mých prvních blogů tady vůbec. Opravdu uznávám majetek. Nikdy bych tupě nevyčítala majetky těch nade mnou. Jenže k tomu je nutno právě to, co vlastenckého a srdcovitého má v sobě Havel, Masaryk, Meda Mládková, snad i ten Kramář, Rašín, Bill Gates, Karel Schwrzenberg otec i syn...Je dobře, že ti někteří měli bohatsví i v dětství... proč? Ve svém duchovním uzpůsobení velkých myšlenek (Babiš má osobní nízké a malé) - nejsou totiž frustrovaní. Příklad? Václav Klaus se rád nechával slyšet, jak žije v obyčejném paneláku...jako lid pod ním...A při jakékoliv příležitosti se frustrovaně a jako v komplexu nejaké niterné bolesti obul do kohokoliv, kdo mu stál v cestě. Havla ovlivnil dostatek a dobrá výchova. Nebyl ekonom a dravec, ale lidsky pro prezidentství dokonale vyrovnaný chlap, který neřeší své frustrace, ale má čas řešit starosti těch obyčejných. Chybí takový nějaký, troufám si říct, i celé maličko nemocné Americe. Díky... neumím být stručná, a když jde o Havla - tak nikdy:))) díky za trpělivost.

3 2
možnosti
Foto

Klaus - bezdomovec dokonce musel žádat o přidělení státního bytu, když svou skromnou chaloupku přenechal synovi.

Kupodivu ho nedostal. :-)

2 0
možnosti
JJ

Víte, pane B-B, kdysi dávno, když ještě Reflex stál za přečtení, jsem vás v diskuzích přímo nesnášel. Teď jsem vám ten článek okarmoval. ;-D

Ne, že bych souhlasil naprosto se vším, nebo si myslel, že Babiš (Trump) je nějaký výkvět morálky, poctivosti a to, co dělají, dělají s čirého altruismu a pro "blaho všeho lidu".;-D

Ale mezi tou spoustou šašků kolem a kvůli tomu, že se mu podařilo alespoň částečně rozbourat ty léta budované a zdánlivě na věky zabetonované politicko-mafiánské vztahy mezi "zavedenými stranami", kdy prakticky neexistovala opozice, jsem dnes jeho voličům vděčný. A protože si myslím, že silná opozice je opravdu tou nejlepší zárukou toho, čemu se říká funkční demokracie, budu ho v příštím roce volit i já.;-)

2 1
možnosti
RK

Jinými slovy, krade taky, ale krade sám.

1 0
možnosti
JV

J16i29r47i 98V90r62a33b19e24c

13. 11. 2020 9:22

Kdyz to vse poctive skonci, tak ceka na Trumpa jen basa ... A tam patri.EUEU

1 3
možnosti
Foto

Pane Vrabec,

dopustil jste se pitomosti. [>-] EU

1 1
možnosti
Foto

Problém je v tom, že vy to máte nastaveno tak, že měřítkem schopností je stav bankovního účtu. Zaměňujete "schopnost" za " všehoschopnost".

7 0
možnosti
Foto

Radku, kdo si "počítá hrách do hrnce" v nepředstavitelném blahobytu českého i zahraničního (EU tak jako USA), kde jsou volné statisíce pracovních míst, ten selhal.

Stav bankovního účtu je rozhodující. Jinak, podle jakého kritéria byste si přál úspěch měřit? [>-] EU

1 2
možnosti
Foto

Jsem v šoku!

Přečetl jsem si komentáře. Všechny mají úroveň - i ty, které se mnou nesouhlasí.

Přátelé souhlasit nemusíte, důležité je o věci přemýšlet a svůj postoj zdůvodnit. A to se tady děje. Děkuji všem, kdo se upřímně angažují. Na nás všech záleží jak bude tento svět vypadat! [>-] EU

5 0
možnosti
Foto

Mně je vždycky záhadou, jak na oko vzdělaní lidé, a ještě ověšeni tituly, potřebují demagogii k tomu, aby uspěli. Tedy myslím, co je k tomu vnitřně nutí. Ješitnost, pýcha, nedostatek uznání, nedostatek sebevědomí. A vždy používají stejné metody. Obracejí se na lidi méně vzdělané, kteří se mylně domnívají, že k nim promlouvá vysoce vzdělaný člověk. Přitom stačí tak málo, Stačí si přečíst životopis páně Trumpa. U vás je ještě zvláštní paradox. Vy obviňujete a přisuzujete porážku Donalda Trumpa těm méně vzdělaným, ale zároveň se obracíte na ty samé, aby vám potvrdili defacto opak. Nerad bych vám připomínal jednu osobnost, která v tom byla mistrem nad mistry.

6 0
možnosti
JF

Viděl jak popisoval Trump své zázračné vyléčení, kdy se vlastně vylecil zcela sám ;-) ... no udělá jsem si obrazek jak je chlapec univerzálně úspěšný ;-) ... je to zoufalý ... a to lze zjistit i z jeho životopisu ... dědic, obchodník s nemovitostmi, kasina, golfová hřiště ... to mluví za vše jaky bude mít asi pohled na real ... tak trochu gamblersky ...

0 0
možnosti
JH

J94a49n 68H17o28r58a

12. 11. 2020 21:15

... trochu mi to přijde, že do zámku v Táboře - Měšicích dorazilo na neziskovou hostinu pár grilovaných vodňanských kuřat, jinak by soudný člověk ověnčen tolika tituly a funkcemi nemohl takový chvalozpěv zplodit ...

8 3
možnosti
Foto

Michale,

svým zpúsobem máte pravdu. Proč ne? [>-] EU

1 0
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 14,61
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.