Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Diskutéři Vám pane Berwide dost křivdí a já s Vámi souhlasím - pan Babiš mezi tu nejvlivnější stovku zcela určitě patří - a to zejména za dosažení mety Best in Covid! ;-)

0 0
možnosti

Většinou s autorem souhlasím. Ale - nejsme trpasličí zemičkou v Evropě. Podle počtu obyvatel jsou za námi daleko známější státy Evropy. Již T.G.Masaryk varoval před malostí! Do roku 1938 naši předkové zbudovali silný stát, byli pátí v hrubé výrobě na světě! Naši vynálezci tehdy vyhrávali soudní spory a svět jim/nám platil ve velmi tvrdých měnách, víte? Proč by nás jinak naši tzv. "spojenci" v min. století třikrát hodili přes palubu? Roky 1938, 1968 a 1990 - to bylo keců, jak nám po sametové revoluci pomohou je ("vyspělé" země) dohnat...tůůdle. Mno a světová rarita v politice, kromě autorem zmiňované, je ještě další fakt: Dva kamarádi z jistého ústavu se 30 let v TV a jinde předvádí, tedy prezentují jako velcí rivalové, ale skutky přesvědčují - nejprve byl on předsedou Parlamentu, potom zase druhý. Pak první byl předsedou vlády, poté zase druhý. No a do třetice první byl prezident a po něm opět druhý. Uhádnete o koho se jedná? Je ve světě podobná událost vůbec možná?

0 0
možnosti

Jako srovnávat orchidej s ropuchou.

Proč uspěl Baťa? Jaký měl přínos ke zlepšení průmyslu, techniky, ke vzdělávání, materiálnímu zajištění zaměstanů a jejich rodin?

Jak vybudoval svoje podniky dnešní oligarcha stbák premiér? Jaké inovativní technologie prosadil, co nového vybudoval, jak pečuje o konkurenceschopnost svých zaměstnanců, jaké sociální výhody jim poskytuje práce v jeho koncernech? Jaký podnik založil a vybudoval, který před tím neexistoval, bez dotací?

6 1
možnosti

Koryto - to je výspa pro každého v téhle patolízalské, prolhané zemi - tedy u politiků ! Máte někoho důvěryhodného? Ani náhodou - jen prachy a moc- to hřeje....

1 0
možnosti

Tak nevím, zda je to ironie nebo patolízalství.

8 2
možnosti

Ne, je to holý fakt !

R^R^;-D;-D

1 2
možnosti

Babiš by měl být mezi top 100 hledaných Interpolem.

16 4
možnosti

Já bych ho šoupnul do první desítky :-)

5 2
možnosti

To srovnani Bati s Babisem je dost nemistne. Babis nikdy Bata nebude a ani nikdy nebyl.

20 3
možnosti

Babiš multimiliardár;-D;-D;-D

Hodnota Babišovho majetku sú necelé 3 miliardy €-

2 4
možnosti

https://cs.wiktionary.org/wiki/multi-

vicenasobny

Tedy i dvojnasobny je multimiliardar. A vetsinou se vse posuzuje v dolarech a zde ma pres 3 mld.

2 0
možnosti

Až časopis Time zavede rubriku "100 největších zločinců", tak tam Babiš určitě chybět nebude.

A to vítězství v příštích volbách? Těžko. Vítězem je ten, kdo nakonec sestaví vládu s důvěrou. A to Babiš určitě nebude. Je možné, že ho Zeman nechá nějakou dobu vládnout bez důvěry. Ale za té situace Babiš neprosadí ani rozpočet. Vítězství opravdu vypadá jinak.

12 5
možnosti

Vy jste se nepoucil od poslednich voleb? Pokud Babis volby vyhraje a nesestavi vladu, pravdepodobne budou volby nove. Takovy "zacarovany kruh". :-/ Ale proc vestit, co bude? Po volbach se vyjasni. ;-)

0 0
možnosti
Foto

J89i35r68i 55C63i73z

3. 1. 2021 13:26

Vazeny autore, zcela spravne poukazujete na jednu z charakteristickych vlastnosti Cechu, kterou je zavist. Priklad pana Bati je toho dukazem, kdy jeho prosperujici podniky zamestnavajici desetitisice lidi byly trnem v oku bezvyznamnym nacionalistum typu Benese, ktery mu nechal vse ukrast znarodnenim v r.46 na zaklade jeho bolsevickych dekretu schvalenych tehdejsi prozatimni vladou v cele s bolsevikem Gottwaldem. Vsichni vyznamni cesti podnikatele museli tehdy uprchnout pred touto bandou do zony spravovane USA, jinak by je luza povrazdila. Pak KSC dostala ve volbach cca 46% predevsim od tech, kteri prisli k majetku po etnickych cistkach. Podivame-li se na zaznamy z te doby, vidime velke nadseni nasich predku nad vitezstvim nad kapitalisty. Co je podle me smutne, tak tento pohled zde pretrvava do dnesni doby, protoze Zlin (pozdeji Gottwaldov) se nikdy nedovedl oprostit od bolsevismu a po Benesovi na jeho pocest pojmenovava ctvrti, ulice nebo zastavky. Zaroven ovsem po panu Batovi pojmenuje nemocnici, vys. skolu ap., coz je dle meho pohledu jen rozpolcenost v ceske politice, kdy nevime jestli patrime do zapadni civilizace nebo do asijske. Ostatne soucasny prezident si ke zvoleni pomohl schvalovanim etnickych cistek, coz je nejvetsi zlocin proti lidskosti. A vetsina Cechu mu tleskala. Ted je snaha cesky bolsevismus vybit na panu Babisovi. On neni jediny, kdo po divoke privatizaci rizene ODS zavratne zbohatl. Zasadni ovsem je, zda zbohatl podle tehdy stanovenych zakonu vytvarenych predevsim cleny ODS. A jak se ukazuje, neprekrocil zadne zakony stejne jako desitky jinych (Bakala ap.). Ale tak to tady chodi, lide postizeni zavisti si vzdy najdou neco jak si ji zduvodnit.

14 7
možnosti

tak Bakala je trochu jiny level nez Babis ... OKD a k tomu jako naborovy bonus pro uhelné oligarchy sídliště ;-D

4 6
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS