Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J33i53r66i 13C21i73z

17. 3. 2021 11:27

R^Pane Berwid-Buquoy, Vase prispevky v blogu jsou jedny z mala velmi zajimavych, ktere tady jsou k nalezeni. Protoze jste predevsim Evropan, velmi inteligentni a vzdelany (nikoliv socialisticko-komunistickymi skolami) a mate nepochybne spoustu kontaktu ve vyspele zapadni civilizaci, tedy mate vsechny predpoklady kandidovat na pristiho prezidenta CR. Zmena na tomto postu je nezbytna i proto, aby se CR zacala vracet do zapadni spolecnosti s jejimi hodnotami. Prezidentu z Prognostickeho ustavu UV KSC bylo dost a dodnes jsem nepochopil, jak se tam mohli naucit demokracii. I kdyz treba nevyhrajete, pro ostatni zapadni staty to bude signal, ze se v CR neco meni k lepsimu.

0 0
možnosti

Při vší úctě k autorovi musím podotknout, že je u nás přímá volba prezidenta a že je tedy zapotřebí, aby veřejnost kandidáta znala, což v případě pana autora rozhodně neplatí.

0 0
možnosti

Mimochodem byla vyborna filmova verse Svejka s Fritzem Muliarem.

0 0
možnosti

Nevim, ale tu bych zrovna nepreferoval. Horsi byla snad uz jen ta s Heinzem Rühmannem.

Ale myslim ze se jednoznacne vsichni shodnem, ze nejlepsi byla ta s Rudolfem Hrusinskym.

A nezapomenout na tu Trnkovu loutkovou. Ta byla take vyborna.

1 0
možnosti

Dětský pohled na domácnost. Otec s chřipkou, nezbytné flanelové pyžamo. Na nočním stolíku putníkovatý hrnek s čajem, teploměr a jakási kniha ! Rodič pravil - "Švejk, to je výborné. Otevři to kdekoliv a čti" ... ! (Navíc ty ilustrace) ...

Tak jsem se započal obeznamovat. Objev výroku i ctihodného pana Zdeňka Mahlera - "V bibli je skoro všechno, ve Švejkovi úplně všechno.“ !

Přiznám se, že si absolutně nedovedu představit, jak to Jaroslav Hašek, vlastně tvořil? Po krčmách s pivy, mezi tlačenkou a naloženými buřty v octu ? Měl vůbec na zaplacení své útraty ? Poměry zámku na Dobříši, to jaksi nebyly ! Jak žil ? ...

Moudrý rodič neváhal a vytasil další ! Čtu - Zdeněk Matěj Kuděj - "Ve dvou se to lépe táhne - Ve třech hůře" ! Samotný autor je rovněž nesmírně zajímavou postavou - dobrodružný tramp. Od USA, po Podkarpatskou Rus ! Jako mládežník, jsem rovněž bouřil. No, musím, uznat, že na tyto borce, ještě doplněné mocnou posilou - Vetešníkem a bořičem sloupů - Franty Sauera - To jsem absolutně neměl ! ... :-)

1 0
možnosti

Kudějovy knihy byl úžasný zážitek. Nedoceněný, zvlášť vedle kámoše z mokré čtvrti Haška.

1 0
možnosti

Velký dík za osvětlení.

0 0
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.