Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bože můj, jak Vy se mýlíte. Ale naprosto

1 0
možnosti
Foto

Snad to bude pro Rusy dostatečná motivace, udělat si doma pořádek ? A nebomopravdu 80% Putina podporuje ?

0 0
možnosti

Zasloužená karma :-)R^

2 2
možnosti

I87v11a31n 76M93i66n29á93ř

30. 5. 2022 13:09

Na současné Rusko můžeme pohlížet - zcela právem a útrpně, jako na společnost - které opravdu není pomoci. Skutečná, většinová vůle přechodu k demokracii tam skutečně není.

Pro současného Rusa je mnohem pohodlnější jistota pochybného blahobytu, v Putinovském samoděržaví, než skutečná snaha po svobodném životě.

Mnohem závažnější jsou však zvyšující se Putinovy preference v souvislosti s napadením Ukrajiny. Rozhodně bychom neměli podléhat dojmům, že síla místní propagandy by v 21.století, v době internetu a informačních technologií dokázala tento národ udržovat - v "omlouvající" nevědomosti !!

1 1
možnosti

Utéct umí kde kdo. Ale změnit svoji zemi k lepšímu, to dovedou jen opravdoví vlastenci.

7 1
možnosti

U některých případů "změnit svoji zemi k lepšímu, to dovedou jen..." _ozbrojení_ "...vlastenci".

2 0
možnosti

"Ovšem je třeba si uvědomit, že Putin není ani zdaleka Rusko!"

Zdroj: https://berwidbuquoy.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=787726

Rusové v referendu v roce 2020 umožnili Putinovi být u moci až do roku 2036(!). Pro bylo 77.9% účastníků referenda. Připomínám, že to bylo dlouho po anexi Krymu a vyvolání nepokojů na východě Ukrajiny, ruští občané už tedy mohli vědět, co je Putin zač. Dokonce i největší odpůrce putinovského režimu Navalnyj s anexí Krymu souhlasí.:-/

5 1
možnosti

"Dokonce i největší odpůrce putinovského režimu Navalnyj s anexí Krymu souhlasí."

To víte, že lžete, že? Navalnyj nikdy neřekl, že s anexí Krymu souhlasí. Řekl, že Putin udělal s Krymu obrovský problém, a že jeho návrat do Ukrajiny nebude jednoduchý. Což je něco jen tak trošku jiného, než souhlas s anexí.

1 0
možnosti

Ten bezceny rubl co je nejsilnější za poslední dekádu? Jinak souhlasím, sovinismus je zlo. Taky se objevilo náhle velebeni všech Ukrajincu. Před rokem to byla urážka říct o někom že je "Ukros".

4 0
možnosti
Foto

Tak za rok se da s dnesnim PR zvladnout skoro cokoliv ;-)

3 0
možnosti

V Česku je normální být rusofobem. Rusy a sověty nenávidím od doby, kdy nás krutě osvobodili po válce. Rok 68 na věci vůbec nic nezměnil

7 0
možnosti

.... Všem rusům velmi silná rusofobie minimálně na padesát let rozhodně neuškodí!! Alespoň budou mít dost času si na tom jejich velkém dvorečku udělat jakýstakýs pořádek :-/!! A všechny ty jejich současné z Ruska zdrhnuvší ,,elity" odlifrovat pěkně za tepla ze svobodného světa zas pěkně zpátky někam k Uralu !

3 2
možnosti
Foto

Ony si treba Spojene staty tyto elity radi nechaji, stejne jako si protipravne nechali nacisticke vedce a elity

2 0
možnosti

Já jsem zase pro ještě přísnější opatření proti Rusácku. Minimálně:

- zákaz udělování víz v celé Unii,

- ukončení víz a povolení k pobytu, ukončení studia, kdy školíme příští hackery a konstruktéry naváděcích systémů hlavic, pokud dotyčný nepodepíše, že je proti válce a Putinovi,

- demontáž tzv. sovětských pomníků z měst, sundání tanků z pylonů (u D2 na 30 km je jeden opečovávaný Starovičkami), jejich odsun do Ruska nebo na vojenské hřbitovy,

- plošná blokace všeho majetku občanů Rusácka, ať oni dokazují, jak k němu přišli a zda se nepodílí na konání proti demokracii (státní úředníci, členové donucovacích složek....).

3 2
možnosti
Foto

Chapu vas .. castecne .. ale kdybyste takto chtel postupovat vuci vsem obyvatelum zemi, ktere se ucastni podobnych agresi, moc lidi bez tohoto cejchu by na svete nezbylo, ze ;-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.