Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

Ta paní ani tak hysterická být nemusí. Prý usiluje o místo za Lidovce v kopřivnickým zastupitelstvu, tak musí být prostě vidět. Jen věřím, že před hysterickým výstupem si vzala do svý nevymáchaný úst. dutiny větrovej bonbon, jinak by to musel být pro A B hororovej zážitek.

Ani ta hrubost mě nepřekvapuje. Podívejte se mezi nás blogery, jen Hašlerky k tomu nepotřebujeme.

1 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

2 1
možnosti
PK

Výstižně napsáno. Kdysi jsem četl krátký článek k tomuto tématu od Petra Šabyty a dovolil bych si jednu citaci z tohoto článku: Dějiny ukázaly, že všechny diktatury, všechny autoritářské formy, vlády pomíjejí. Pouze demokratické systémy jsou trvalé.“ Tato slova předsedy ruské vlády Vladimira Putina z roku 1999 připomíná americký historik Timothy Snyder v knize Cesta k nesvobodě. V širších souvislostech v ní také řeší otázku nástupnictví po „prezidentství Putina“, která nikdy nebyla tak aktuální jako v pondělí 9. května 2022. V 75. den ruské invaze na Ukrajinu.

Jen dodávám, že to bylo za doby prezidentování Jelcina, který si vybral Putina jak předsedu vlády a v ruské logice jako budoucího prezidenta, jo i změna (názorů) je život.

0 0
možnosti
PK

Omluva Petrovi Šabatovi za zkomolení jeho jména.;-€..pani Jandová jistě uvede na pravou míru:-)

0 0
možnosti
Foto

V 15 století vznikla Moskevská Rus, splynutím s Tatary- Zlaté Hordy. Vlláda Tatarů na území Ruska za 250 let, to je 15 generací a ovlivnila myšlení Rusů. Tatarská feudalita v ruském prostředí splynula, ale zároveň mu zprostředkovala své tradice a způsob myšlení. V době, kdy byl Zlatá horda poražena byla v Evropě renesance. Vychází dílo Koperníka, Tycho de Brahe, Miguel Servet , objevil , že srdce má dvě komory. V Rusku v té době byl hluboký středověk. Rusko se soustřeďuju na výboje a ovládání dalších území. V 16 století Rusko přejímá pravoslaví a podle jejich nauky, která trvá do dnes je vše co pochází ze západu zkažené a špatné.. Všichni ti, co nevěří v pravoslaví jsou lidé nečestní. Rusko věří, že je výlučné a nadřazené všem, kdo tuto víru nevyznávají. Car vždy, když podal ruku velvyslnaci západní země ruku, šel si hned umýt ruce,protože velvyslanec svoji vírou byl nečistý. Musíme si uvědomit, že Rusko je jiná civilizace. Rusko je imperiální země, je to jiná civilzace, jiný způsob uvažování. Rusko chce být stále velkou zemí, které se všichni bojí, chce opět návrat k roku 1989. Pokud se novináři v 90 letech ptali ruských lidí co prožili gulga, kdo je podle nich největší státník řeknou Stalin. na otázku proč odpoví. " Rusko byla veliká země a všichni se ji bali a já tím, že jsem byl odsouzen do Gulagu jsem přispěl k tomu, že Rusko bylo veliká avzbuzovalo strach.

4 1
možnosti
ZK

Když připustím, že vláda Tatarů ovlivnila myšlení Rusů, proč by staletá nadvláda Rusů, nemohla ovlivnit povahu Ukrajinců. Nechci povrchně soudit, ale když vidím jak se třpytí pozadí za Zelenským, připomíná mi to takový kremelský baroko. Samé zlato a křišťál. Na druhý straně bordel a korupce, jak přes kopírák. Samozřejmě, že Rus je agresor a Ukrajinci se statečně brání, ale to jen, když už jste naťuk ty povahy.

3 1
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.