Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vážení přátelé,

vedeme válku proti velice nebezpečnému agresorovi a nezbývá nám jiné východisko než jí vyhrát. Naše současná ekonomika je válečné hospodářství. To, že potraviny nejsou na příděl, svědčí o mohutné síle našeho ekonomického systému...[>-] EU [UA]

0 0
možnosti
AK

Mýlíte se.

Na Ukrajině probíhá ruská vojenská operace, válka mezi dvěma slovanskými národy, což je otřesná a hrozivá skutečnost. Cílem našich vládních představitelů by mělo být okamžité ukončení tohoto konfliktu a maximální snaha o zprostředkování dialogu a zastavení bojů.

Místo toho jsme svědky tvrdých provokací, jejichž smyslem je vytvořit ve společnosti atmosféru celospolečenské psychózy, která je potřebná pro podporu války. Je potřebná pro to, aby společnost schvalovala nekontrolovatelné válečné výdaje a především, aby tyto provokace nasměrovaly část veřejnosti k agresivním postojům.

Devastace napřed německé - cestou Energiewende - posléze EU energetiky a pak i ekonomiky - překlopením EW do New Green Dealu - se projevovat začala už dávno před válkou na Ukrajině - zhruba od jara 2021.

Uvedený konflikt a následné balíčky sankcí ji jen akcelerovaly, ale samy o sobě uvedenou devastaci nevyvolaly.

Kéž by energie ani potraviny nebyly na příděl...

Málokdo chrastil před 33 lety klíči s tím cílem, aby mohl zmrznout na lavičce Václava Havla.

0 0
možnosti
AK

V ČR vyrábíme elektřinu nejlevněji v EU a prodáváme ji firmám a domácnostem v ČR nejdráže v EU (měřeno paritou kupní síly a ne jen přepočtem přes kurzy měn).

Když budu mít mužstvo, které prohrává se všemi ostatními mužstvy v EU, tak ho mám podpořit?

To určitě ne, že?

Takže demise vlády, která situaci řešit nechce nebo neumí, je víc než jen potřebná.

0 0
možnosti
JZ

J62a80n 60Z80i96e14g59l59e60r

30. 10. 2022 12:07

Zasloužená karma :-)R^

1 0
možnosti
Foto

Obávám se, že už jsme na Titaniku, jen to ještě většině nedochází. Voda je zatím jen v podpalubí a potopení hrozí až (už?) za pár let...

3 1
možnosti
ZZ

To víte hudba hraje a všichni tvrdí, že už je líp !

;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.