Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na každém prezidentovi by se našlo dost špatného. To, že někteří vynikají, je více méně zásluhou médií. Špatné věci nerozmazávají a kladné zveličují. U těch druhých se chovají opačně.

1 1
možnosti
MB

Štěpáne, to je opět pravda. Nicméně Miloš je skutečně k nepřekonání. Lidsky chápu, aby byl vzpomínám, zapsán. Výsledky a dojem? Prognostik od 0 začal. U 0 skončil. Mnohé bezdůvodně urazil. zhmoždil a zesměšnil. Když to udělal Máchal z pohádky, OK. Miloš ? I ta hromada mu spadla. Prostě, zavalil se nicotou ... :-)

2 0
možnosti
MB

Obecně souhlas. Nicméně se s radostí přidávám k těm - kteří se zastávají Emila Háchy. Nebohý člověk, sloužící jako kopací míč. Kopl si A.Hitler, E, Beneš, pochopitelně i komunisté. Už uběhlo tolik roků, proč čutat dále ? ...

S volbou nového prezidenta jsem spokojen. Jistě, čas ukáže. Ostatně, on již ukazuje. Jak jsme odvykli. Na Hradě je živá bytost! Mluví a pohybuje se. I docela rozumně. Vážně, to je pouze letmá připomínka - Kam jsme až dobředli. Pod moudrým a prozíravým vedením- pana Klause a hlavně Keynese I. Ludvík XIV věřil, že jeho postavení pochází od Boha. Miloš zase? Z peřin Lánů, ega a flašek. Závěry ovšem stejné - L' etet c'est moi- Stát jsem já! :-) ...

3 0
možnosti
ZD

Perfektní zábavný začátek a - podle mne - nepřílišné pochopení dosavadního vývoje korunované slepou důvěrou v planá slova. Nemístně kritická slova na adresu dosavadních prezidentů beru a respektuji jako váš tendenční názor. Zvláště u pana Kaluse se jeho politické angažmá opravdu nedá smrsknout na kradení pera. Nicméně budu vašemu názoru na následující vývoj velmi držet palce, aby byla pravda na vaší straně. Protože pokud to tak bude - čeká nás dobrá budoucnost. A tak souhlasím jen s nadpisem "Nová naděje...." Snad to nedopadne jako vždy - noví vpřed a hurá, staří na svá místa!

0 0
možnosti
Foto

J36i52r29i 94C49i54z

21. 2. 2023 22:19

Zacatek vaseho blogu me velmi pobavil pane Berwid-Buquoy. Dal uz to bylo trochu jine vlivem mych zkusenosti. Predevsim hodnotim lidi podle toho, zda jde o fair nebo nefair cloveka a je mi uplne jedno jeho vyznani, politicka prislusnost, barva nebo ze je fanda klubu, co zrovna nemam v oblibe. V dobe socialismu jsem byl jako vojacek poslan do sportovniho klubu a absolvoval prijimac. Nekteri lampasaci byli docela slusni, ale vetsina byla presvedcenych komunistu a dovedli nam to dat sezrat. Po prijimaci jsem se na treninku dost tezce zranil a z vojny a klubu me vykopli. Druha zkusenost s lampasakem byla, ze na dalkove skole nam z katedry promyval mozky mlady lampasak z Vyskova a dobre si vzpominam jak na nas rval: Soudruzi, za tyden budou nase tanky v Madridu! Vecer jsme hravali taroky a obcas prisla rec i na toho vola v lampasech. Mam velmi uzky vztah k Österreich i Nemecku, navic moje babicka (1896) byla etnicky rakouskeho puvodu a neumela dobre cesky. Co se tady delo v r.45 am nemusim vypravet, ale navstevy Rudych gardistu ji poznamenaly na cely zbytek zivota. V Rakousku jsem trenoval 7let a denne se setkaval a mluvil s lidmi. Oproti tem, co jsem znal v CR videli svet jinak. V Nemecku zustal syn me pritelkyne, taky jsem tam casto jezdil se svym sportem a mel stejny dojem, ze tam lidi vnimaji svet jinak nez zde. Dcera diky sportu a stipendiu vystudovala v USA 2 university a uz tam zustala. Je Americanka, ma rodinu a zivot, ktery by zde nikdy nemela. Litam za rodinou do LA a je to opet uplne jine. Zaver tohoto resume je, ze bych si docela pral, aby novy prezident mel mnohem vyssi uroven nez ti dva pred nim, co pochazeji z Prognostickeho ustavu. Jenze ty lampasy me nejak stale nuti davat pozor, jak se vybarvi.

0 0
možnosti
ZD

V reakci na poznámku v poslední větě bych si dovolil dodat, že je důležité jak se vybarví přítel po boku. Ty zmíněné lampasy a kariéra příliš evokují dojem postavy, provádějící příkazy. Rád ale později uznám svůj aktuální mylný dojem.

0 0
možnosti
AK

Je třeba to obdivovat.

Tolik naivního optimizmu ve vašem věku - to je vážně úžasné.

3 1
možnosti
VS

Naprosto amoralniho jedince, kterym Pavel rozhodne je pokladate za “novou nadeji” reinkarnace ceskeho prezidentstvi? No, potes pan buh.

2 5
možnosti
AL

Můžete prosím, nám neznalým, vysvětlit, v čem ta "naprostá amorálnost", tj. úplná absence morálních hodnost u nového prezidenta spočívá? Krade, vraždí, loupí, denně se veřejně opíjí, znásilňuje na potkání, atd? Škoda, že jste tak málo věrohodný...

3 1
možnosti
PK

Pro pana blogera - doufám že jste zmírnil své nadšení pro Danuši, kterou jste už viděl jako českou Margaret. Osobně si myslím, že je slabá a byl to jen, jak se dnes říká, marketingový produkt - mít ženu v čele - jako Slovensko, Maďarsko, ženy ve Skandinávii ...

3 1
možnosti
PK

U Beneše bych vzal jako "polehčující" - tlak CCCP byl tak silný že zválcoval celé osvobozené (dobyté) území snad kromě Řecka, v Rakousku měl sice Vídeň, ale nebyl tam v podstatě nikdo na "úspěšný" prosovětský převrat. Navíc protiněmecká atmosféra tady musela být strašná. Kdo asi tušil že z Němců se stanou "beránci" co budou útočit jen ekonomicky. Podobně Japonci.

1 0
možnosti
JK

J58i83ř22í 21K27o31z77á42k

21. 2. 2023 21:11

Mám pocit, že jste to se zařazením dr Emila Háchy mezi zločince silně přehnal! Tam ho řadili komunisti!

6 0
možnosti
Foto

Jirko víte, já si myslím, že by ho tam měl zařadit, každý demokraticky smýšlející člověk. Komunisti ho tam zařadili sice právem, ale s ním měli také zařadit sami sebe... [>-] EU [UA]

0 1
možnosti
PL

P96e19t72r 27L66o50r58e67n66c

21. 2. 2023 20:59

S tím Vaším výrokem o Háchovi absolutně nesouhlasím!

Vzal tu funkci v podstatě proti své vůli a považoval ji za službu českému národu ve velmi těžké době. Němci se k němu vždy chovali hnusně a podráželi ho. Sám nikoho asi ani nepoškodil buďto vůbec, nebo určitě o nic více, než kdyby to místo něj zastával kdokoliv jiný. Naopak mám pocit, že se mu podařilo na Němcích vyreklamovat z německých koncentráků studenty tam zavřené za 17. listopad.

P.S. To adjektivum "německý" píšu z povinnosti ke skutečné historii, ač sám jsem velký přítel německých lidí.

6 0
možnosti
Foto

Petře děkuji Vám za příspěvek! Kdybychom měli rehabilitovat Háchu, museli bychom rehabilitovat všechny komunistické prezidenty. Pakliže jste přítel německých lidí, tak Vám děkuji, protože já jsem Němec i Čech současně... [>-] EU [UA]

0 3
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 14,61
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.