Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Šedesát procent voličů jsou natolik zapřisáhlí odpůrci Babiše, že by raději volili i Modrovouse než jeho. Ve volbách ze dvou kandidátů, proto neměl žádnou šanci na zvolení a nikdy mít nebude. To pochopily protistrany a vytvořily proti ANO pěti koalici. I kdyby ANO získalo 40 % hlasů, šanci vládnout mít nebude.

Jak by, kdyby? Republiku by Babiš reprezentoval podobně noblesně jako Pavel. Ve vztahu k NATO či EU by se také nelišil. K voličům by se choval s větším respektem než Pavel , protože by vedle role prezidenta zastával i roli latentního lídra ANO.

2 11
možnosti

Babiš a noblesa?;-D;-D;-D Koukám, že to progreduje;-D

7 1
možnosti

Tak tuhle možnost si ani nechci představit.

10 0
možnosti
Foto

Možná je to škoda, že jste nebyl Babišovi alespoň rádcem v té kampani. Nevím.

Možná byste ho odradil od nejapných obviňování jeho odpůrců, že chtějí válku. Možná by ani nevznikly ty zvěsti o politicky motivovaném dehonestování dětí dosud neznámých členů ANO v dosud neznámých školách.

6 1
možnosti

Kdyby Babiš autora článku vyslyšel a přibral ho do týmu svých poradců, tento článek by vůbec nevznikl.:-)

2 0
možnosti

Ve světle Kennedyho citátu žádáme po prezidentovi, aby byl víc, než na co má pravomoci.

Myslím, že po pár měsících budou mít někteří mrzeníčko. Předvolební kampaň udělala z Pavla anděla v protikladu s Babišovým satanášem. Jenže teď nastává šeď všedních dní.

Já se cítím být klientem státu. Ne jeho sluhou. Poslední roky nás stát stříhá jako ovce, tak co pro něj ještě udělat, když máme mlčet a nechat se vést? ;-)

1 6
možnosti
Foto

On pan Pavel bude některým opravdu nepříjemný, protože chce, aby něco dělali. A to je pro jistou část opozičního voličstva ohrožení jejich pohodlných jistot. :-)

3 1
možnosti

Napsal jste - "Andrej Babiš je vynikajícím národohospodářem". Souhlasím se smíchem. Nicméně věta je neúplná, nutno doplnit - "Pro sebe a za sebe":-) Je to právě jeho dědictví - absence rozumnosti. Reforem, vizí. O nějakém posilování české hrdosti? Ze strany slovenského populisty dost těžko mluvit. Prchalovy výkřiky na bilboardech na tom nic nemění. Žel, v ČR STÁTNICI neexistují. V tomto smyslu je dobře, kdy nový prezident drtivě vyhrál. Zatím státníkem rovněž není. Nicméně stojí na prahu svého úsilí. Je to obrovská proměna. Od leštiče kremelské zdi Miloše. Podobně od pantáty, jehož vizí je, jak si zajistit další přísun dotací ...:-)

15 0
možnosti

Nevím že by nový prezident resp. jeho tým nabídl nějakou perspektivu, kromě frází jako klid a řád. Babišovo prezidentství - néééé ...

2 3
možnosti

Pavle překvapuje mne od počátku. Reakce na Pavlovo - "Klid, pořádek a řád". Demokracii chápu jakou soubor práv a povinností. Mnohde zploštěno v pouhý nárok. Kdo více dá- Více oblíben, více demokracie? Představme si dnes W. Churchilla -Krev, pot a slzy. Asi evidentní blázen! Když se již příčí to normální - Klid a řád ... :-)

6 0
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.