Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Tichý,

pakuste se argumentovat bez zášti a závisti. To prospěje tomuto světu daleko více...

1 0
možnosti

J17i11r13i 60T53i73c40h60y

11. 8. 2023 17:59

Nesmirna slatanina s jakymisi radoby historickymi porovnanimi.

3 2
možnosti

Rusko prostřednictvím mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova tehdy označilo stažení vojsk od Kyjeva za gesto dobré vůle. Ukrajinská strana naproti tomu uvedla, že ruská armáda byla vytlačena tou ukrajinskou.

První kolo jednání bylo spuštěno krátce po vstupu jednotek RF do Kyjevské oblasti - to znamená ještě v únoru roku 2022.

Hlavní Ukrajinský vyjednávač z prvního kola jednání - Denis Kirejev, byl po návratu na Ukrajinu zatčen SBU a následně bez soudu popraven zastřelením, což bylo 5.3.2022 Ukrajinou potvrzeno.

Izraelská tajná služba následně sdělila, že byli popraveni dokonce 3 vyjednávači a nikoliv pouze hlavní vyjednávač.

SBU tedy zastřelila:

Oleksej Ivanovič

Čibinejev Valerij Viktorovič

Denis Borisovič Kirejev

Což bylo následně Ukrajinou také potvrzeno, když o úmrtí informoval zpravodajský server ZN.UA s tím, že za zastřelením za velezradu stojí Bezpečnostní služba Ukrajiny.

Zveřejněný, podepsaný dokument je datován k 15.4.2022 a zavazuje Ukrajinu k tomu, že nebude usilovat o přidružení k Západu a NATO.

3 2
možnosti

Ačkoli bych si to přál, přijde mi absolutně nereálné dostat ruské jaderné zbraně pod kontrolu OSN, jak píše pan Buquoy. To by museli být rusáci úplně na kolenou a musela by to podporovat i Čína, k tomu obávám se nikdy nedojde.

0 0
možnosti

Jediné, čeho ruský diktátor dosáhl je celosvětová izolace Ruska.

Ne, ne. USA a EU jsou sice důležité ekonomicky, ale ani omylem nejsou celosvětové. Indie či Čína mají více obyvatel než EU+USA dohromady. Indie na sankce a válku kašle, Čína z ní velice profituje. A když se podíváme na Afriku či J. Ameriku, tam také žádnou izolaci nevidím.

6 0
možnosti

Kolik procent ruského obchodu bylo s nějakou Burundou a kolik s civilizovanými zeměmi ?

2 2
možnosti

Kdo je Zelinský??

0 1
možnosti

Je to "Kde nic není, ani smrt nebere."

to o kuřeti je "Zadarmo ani kuře nehrabe", a to znamená něco jiného.

1 0
možnosti

Souhlas. Rusko se ale nikdy nepodřídí žádné kontrole OSN, vědomí výjimečnosti díky jejich vítězství na nacistickým Německem je zakořeněné nejen v hlavách Putina a ruské generality, ale i většiny ruských obyvatel.

6 1
možnosti

J94i57r50i 19T59i80c75h92y

11. 8. 2023 18:02

USA se vzdy kontrole OSN podridi.

1 1
možnosti

Zasloužená karma. Mezi Putinem a Hitlerem není žádný rozdíl.

12 3
možnosti

J50i85r22i 85T12i13c58h26y

11. 8. 2023 18:03

Neznalost historickych faktu je zarazejici.

3 1
možnosti
Foto

Škoda, že lídři velmocí nesdělují médiím obsahy rozhovorů vedených po přísně tajných linkách, kterými jsou propojeni.

3 0
možnosti

Řekl bych, že pan Bicera je poněkud rozpolcený. Na jedné straně tady volá po toleranci názorů a svobodě projevu. Na druhé straně tady hájí devatenáct let basy ve vykonstruovaném procesu pro Navalného, jenom proto, že Navalnyj říkal názory nepohodlné Kremlu a odhaloval korupci Putinových lidí.

8 2
možnosti

Seznal jsem, že činění Kremlu nejsem schopen absolutně pochopit. Rusko je bohatá země. Stačí mu vyrábět, obchodovat a přátelit se. Výsledkem je prakticky status Rozvojové země. Nezáleží jak se v ní žije - Záleží na její velikosti. Země je bez reforem, s ostudou a demograficky vymírá. Prakticky nástup k čínské gubernii, vše doprovázeno pádem umělé měny -Rublu.

Šovinistické, silně vetnuté tradice? Agresivně imperiální rysy k ničemu prosperujícímu nevedou. Dobře je to vidět na rozšiřování NATO. Bráno, jako účelová kritika hrozby. Přitom jde o obranné uskupení k ochraně demokracie. Proč iiž dávno Moskva není členem? Vladimirovič přece usiluje o totéž. Odpověď je jednoduchá.Význam carů a bláznivých mužiků v čele, by naprosto ztratil svůj význam. Ta země by se nebývale proměnila a ještě by se v ní dalo rozumně žít. Lépe se držet tradic - Zase někoho přepadnout ...

10 3
možnosti
Foto

Nic si z toho, Míro, nedělej. Carpe diem. Život je krátký a může být ještě kratší.

1 0
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.