Přežil Elvis Presley svojí smrt? Co dělá a kde bydlí dnes?

Někteří lidé byli prohlášeni za "mrtvé", aby mohli žít a pracovat dál. Byla jim udělená nová identita, změněno jméno i bydliště. To vše má v dějinách lidstva svojí logiku. Král rock 'n' rollu, Elvis Presley, údajně zemřel 16.08. 1977. Tolik oficiální údaj. Avšak především masmédia v anglicky mluvících částech světa, přinášejí neustále zpravy o tom, že žije. Od doby svého "úmrtí" byl Presley prý údajně spatřen několikrát na Havajských ostrovech, na Floridě a poslední dobou je dokonce řeč o jižní Anglii. Skutečnost nebo fata morgana?

Takto by měl vypadat Elvis Presley v čase jeho 76. narozenin na Havaji, dne 08.01. 2011.

Hned po "smrti" Elvise Presleyho vypukly pochybnosti. Za několik měsíců po jeho "pohřbu" přišel americký fotograf Mike Joseph s fotografií "krále rock 'n' rollu" s odbarvenými vlasy na blod (zpěvákovy černé vlasy byly barvené. Ve skutečnosti byl bloňďák) a suveréně prohlásil: "Elvis is alive!" (Elvis žije). Poté se přihlásil Presleyho bratranec, Gene Smith. Tvrdil, že nebožtíka, kterého viděl v rakvi jako "Elvise" nepoznává a detailně začal líčit proč tomu tak je. Olej do ohně přilila ještě nemocniční sestra z  nemocnice "Baptist Memorial Hospital" v Memphisu, kam nebožtíka ráno 16.08. 1977 přivezli: "Oh my goodness - to přece není Elvis!". Lavina se utrhla!

Americká masmédia začala problematiku sledovat. Předsedkyně společnosti ctitelů Elvise Presleyho (President, Elvis Presley Fan Club), Maria Columbusová, se rozhodla shromažďovat dokumentační materiál a na základě toho, populární publicistka Gail Brewerová-Giorgiová, vydává první knihu "The Most Incredible Elvis Presley Story Told" (Naprosto neuvěřitelný příběh Elvise Presleyho) a v roce 1988 publikuje druhou knihu pod názvem "Is Elvis Presley Dead?" (Je Elvis Presley mrtev?). Poukazuje na desítky důkazů o zpěvákově "posmrtném životě".  Filmový ředitel Bill Raymond uvádí v televizi TV Series and Orion Pictures (1992) dokumentační pořad pod názvem "The Elvis Conspiracy" (Elvisovo spiknutí). Tvrdí se v něm, že zpěvák se nechal přejmenovat na Jon Cotner. Skutečně, jistý Jon Cotner dne 04.07. 2008 zpívá song "Daddy Don't Cry" a hlas je identifikován policejními důstojníky FBI z Los Engeles jako Elvisův hlas...

Příbuzenstvo legendárního "krále rock 'n' rollu" zarytě mlčí. Výše uvedené hypotézy rodina ani nepotvrzuje, ani nevyvrací. To ponouká nejznámějšího komentátora americké televize, Larryho Kinga, aby pozval zpěvákovu vnučku do vysílacího studia. Interview byl uskutečněn 1993 a Lisa Marie Presleyová přiznává - mrtvolu svého otce nikdy neviděla. V dalším Interview, v roce 1994, na dotaz zdali je pravda, že se bude vdávat za Michaela Jacksona, odpověděla: "Nedřive se musím zeptat otce!" Na námitku novináře: "Otce? Ten je přece od roku 1977 mrtev!" odpověděla dotazovaná: "To ano, ale já s ním stojím ve spirituálním spojení. Umím vyvolat jeho ducha ze záhrobí!" To vzbudilo pozornost jednoho anonymního amerického milionáře a nechal vytisknout plakát: "Elvis Wanted - 3.000.000 Dolars" (Hledá se Elvis - odměna 3.000.000 dolarů). Žádný svědek s oznámením, kde najít Elvise se nepřihlásil.

V roce 2007 společnost Universal Pictures DE uvedla US dokumentární televizní sérii na pět pokračování pod titulem: "Elvis Presley Is Alive" (Elvis Presley žije). Mimo publicistky Gail Brewerové-Giorgiové a předsedkyně Elvisova Fan Clubu, Marie Columbusové, se na seriálu podílela ještě celá řada dalších významných presleyologů. Nikdo ovšem nemohl přesně říci, co "král rock 'n' rollu" dnes dělá a kde bydlí. Poněkud váhavá zjištění, že v Mexiku přednáší liturgie v církevních zařízeních, se ukázala jako omyl. Šlo o dvojníka, který ani anglicky neuměl.

Jako zpěvákovo bydliště bylo 2007 uvedeno Fort Hood v Texasu. Když se tam na základě oné teorie  reportéři CBS dostavili, zjistili, že se jedná pouze o rozlehlá kasárna US Army a žádní civilsté tam nebydlí. Poté, co bylo vrchnímu veliteli vojenského objektu, generálporučíkovi Robertu Conemu, sděleno, zdali tam přebývá Elvis Presley, dal se do smíchu. Domníval se, že jde o nějaké žertovné televizní vysílání "Covered Camera" (skrytá kamera)...

(Viz rovněž Jan Berwid-Buquoy: "Stále aktuální záhada: Skutečně je Elvis Presley mrtev nebo v poklidu tráví stáří v ústraní?", blog Reflex.cz, 11.10. 2011).

 

Autor: Jan Berwid-Buquoy | sobota 22.10.2011 15:10 | karma článku: 26,27 | přečteno: 10864x
  • Další články autora

Jan Berwid-Buquoy

Kriminální iluze socialismu

29.2.2024 v 23:56 | Karma: 18,66

Jan Berwid-Buquoy

Anatomie atentátníka

25.1.2024 v 17:47 | Karma: 10,78

Jan Berwid-Buquoy

Kdo vraždí ženy?

12.12.2023 v 0:14 | Karma: 17,50

Jan Berwid-Buquoy

Nešťastná země zvaná Rusko

27.11.2023 v 18:47 | Karma: 28,28