Jan Berwid-Buquoy

Horoucí výmysly Miloše Zemana

21. 12. 2016 10:50:03
Je nutné si položit otázku: Jak dlouho nás ještě bude Zeman vodit za nos? Jistě, vrcholní politici zřídka kdy mluví pravdu, ale mýty a výmysly u nynější prezidenta se zdají být vrozené. Patrně se s tím již narodil.

U všeho, co vypráví, by bylo nutné sestavit zvláštní komisi, která by prozkoumala, co je faktem a co si ona dotyčná osoba opět pracně vyfabulovala.

Nebudu se zde zabývat všemi výmysly prezidenta ČR, neboť taková publikace by dosahovala rozsahu největší knižní řady na světě „Encyclopedia Britannica“ (32 svazků a 32.640 stránek) a to je na jednu novinářskou reportáž příliš mnoho. Soustředím se tedy pouze na hrst ukázek, aby si mohl čtenář učinit představu o prezidentově „pravdomluvnosti“.

Jako mezník, kdy začal Zeman profesionláně fabulovat bych označil listopad 1989. Tehdá o něm Jiří Menzel prohlásil:

„Už v listopadu 1989, z tribuny na Letenské pláni obelhával občany výroky, jako že Československo je v podílu vysokoškolsky vzdělaných lidí někde za Ugandou a podobně, chrlil fakta, kterým lidé rádi naslouchali. Prostě si vymýšlel číslice jen tak, aby oslnil, ale sám věděl, že kecá. Tehdy, když šel z té tribuny, se dokonce přiznal, že si to vymyslel, a smál se přitom.“ („O Zemanovi plácajícím hlouposti“, Parlamentní listy, 26.04. 2015).

V době starověké Mezopotámie se za lež usekla dotyčnému „politikovi“ (tehdá to byli kazatelé - kněží) ruka. V případě pokračování v kazatelových mystifikacích, následovaly další končetiny.

Kdyby dneska na území ČR platil tehdejší Chammurapiho zákoník, přišel by Zeman již dávno o všechny údy a na vyznamenávání do Vladislavského sálu by ho vozili v invalidním vozíčku...

Listiny by za něho podepisoval asi premiér Bohuslav Sobotka, protože Ovčáček by byl rovněž bez rukou a nohou. Tu poslední nohu by mu patrně usekávali na základě skutkové podstaty „postoje k případu Ferdinanda Peroutky“.

Ostatně, vůbec bych se domníval, že celý dosavadní Zemanův kabinet by byl zřejmě jakousi organizací amputovaných invalidů...

Nyní pouze nepatrná hrstka do nebe volajících výmyslů pana prezidenta, jenž je vůl...vůl...vůlí lidu zvolen, chtěl jsem říci. Nějak začínám koktat!

Zeman: 03.05. 2015 prohlásil, že pokud do 30.06. 2015 Jiří Ovčáček údajný článek od Ferdinanda Peroutky „Hitler je gentleman“ nenalezne, tak se omluví.

Factum: Ačkoli byl Zeman dokonce vyzván soudem, aby se omluvil, doposud tak neučinil. Zde je dokonce nutné uvažovat o prezidentově příčetnosti – Článek neexistuje. Jde o Zemanův výmysl!

Zeman: „Víte, za mé vlády se zvýšila minimální mzda z 2.500,- korun na 8.000,- Korun (Televizní debata).

Factum: Jde o výmysl. Zvýšila se pouze z 2.500 na 5.700 Kč.

Zeman: „Na Hradě, v případě mého zvolení, nebudu mít žádné poradce.“

Factum: Zeman opět fabuloval.Podle oficiálního pramene, dostupného na webu Pražského hradu, má Zeman poradců celkem 14.

Zeman: „Na mou prezidentskou kampaň, bude-li nějaká, bude zapotřebí dvou až tří milionů korun.“

Factum: Jde o nehorázný výmysl. Zemanova prezidentská kampaň stála daňového poplatníka celkem 37,260.000,- Kč. Tedy více než 37 milionů korun.

Zeman: „ Má první zahraniční cesta povede na Slovensko.“

Factum: Ve skutečnosti, první zahraniční cesta prezidenta Miloše Zemana vedla do Rakouska. Proč Zeman fabuluje i v těchto banálních maličkostech je záhadou. Jde patrně o sníženou příčetnost, buďto vrozenou nebo následkem alkoholizmu.

Zeman: „Byl jsem na seznamu státní bezpečnosti, jako nepřátelská osoba.

Factum:To neodpovídá pravdě. Jde o nehoráznou drzost. V archivu bezpečnostních složek je status Zemana uváděn jako „prověřovaná osoba“ (PO). Osobní svazky se dělí na „prověřované osoby“ (PO) a „nepřátelské osoby“ (NO). Prověřované osoby byly všichni, kdo pracovaly ve státních službách nebo ve výzkumných ústavech. Dávalo se na ně pouze pozor, aby nepracovali proti režimu. Zeman proti režimu nepracoval, takže se neměl čeho obávat. Jako „nepřátelská osoba“ veden nikdy, nikde nebyl.

Zeman: „Bohdalová mi pláče do telefonu, protože nemůže unést nátlak Schwarzernbergových příznivců, kteří ji obtěžují.“

Factum: Bohdalová to prohlásila za naprostý nesmysl. Dále dodala, že vůbec žádnému nátlaku vystavena není a nikdo jí neobtěžuje. Jak se zdá, prezidentovi to značně vynechává. Na místě by bylo přešetření svéprávnosti.

Zeman: „Schwarzenberg zrestituoval zámek v Čimelicích, a zvýšil nájem,aby tak vyhnal z domu místní učitelku Táňu Bílou.“

Factum: Učitelka Táňa Bílá vše označila za pustou lež a navíc dodala, že v době, kdy Schwarzenberg zámek zrestituoval, už tam deset let nebydlela. Prezident má patrně jakási duševní okna a neví, co říká.

Zeman:„Na rodinném zámku Karlovy manželky visí nacistické obrazy s hákovým křížem.“

Factum: Ve skutečnosti se jedná o kříž jeruzalémský a nikoli hákový. Jinak hrad na Hardeggu rodu Hardegg již 300 let nepatří a nebydlí tam. Prezident má problémy s dějepisem...

Zeman:„Jsme jediná země v Evropě, která má vlastní uranová ložiska.“

Factum: Co je to za nesmysl? Zeman má zde zásadní problémy se zeměpisem. Podle dat OECD z roku 2009, jsou naleziště uranu rovněž např. v Dánsku, Finsku, ve Francii, Německu, Řecku,Maďarsku, Itálii, Portugalsku, Rumunsku, Slovensku, Slovinsku, Španělsku, Švédsku nebo dokonce i na Ukrajině.

Zeman: „Mimochodem, většina dnešních vedoucích představitelů Číny byla za éry Mao Ce-tunga v koncentračních táborech.“

Factum: Zeman opět mystifikuje. Jeho tvrzení neodpovídá skutečnosti. Neumí počítat. – v době tzv. „kulturní revoluce“ bylo dnešnímu prezidentovi Číny Si Ťin-pchingovi rovných 10 let. Jeho otec pracoval v jakési továrně jako vedoucí provozu. Vice-prezident Li Jüan-čchao dle dostupných informací v koncentračním táboře nebyl, nýbrž pracoval jako předseda zemědělského kolchozu. Třetím nejvýše postaveným mužem země je podle MZV ČR předseda Stálého výboru VSLZ Zhang Dejiang, ve zmíněné době studoval na Universitě v Yanbianu ekonomii a v žádném koncentračním táboře jaktěživ nebyl.

Zeman: „Pokud jde o příběh o statečnosti, pokládám za velkou čest, že mohu udělit nejvyšší české vyznamenání vojenské třídy dvacetiletému letci, který zahynul koncem října 1945 v bitvě o Británii.“

Factum: Zemanův výrok, dne 28. 10. 2015, k výročí republiky a udělování vyznamenání. Vyznamenaným byl Josef František. Nezemřel však v „bitvě o Anglii“ koncem října 1945 – tedy necelých půl roku po II. světové válce, nýbrž zemřel v roce 1940 při vyhlídkovém letu, když měl v úmyslu navštívit svojí milenku. Jeho kamarádi ho nazývali „průserář“.

Zeman:„Pražská kavárna‘ se fašizuje, abych byl přesný...A víte, že vám řeknu, proč se fašizuje? Víte, kdo první strhl prezidentskou standartu ze střechy Pražského hradu? Němečtí fašisté 15. března 1939.“

Factum: Vyvěšení červených povlíkaček na Pražském hradě považuje Zeman za „fašistické rejdy“. Nikoli za symbol vlastní slabomyslnosti.Standarta nebyla nikdy fašisty stržena (viz Vládní nařízení č. 222/1939 ze dne 10.8.1939) a i nadále jí používal prezident Dr. Emil. Hácha. K té samé odpovědi dodávám, že v Německu byli nacisté. Fašisté byli v Itálii, Španělsku a na Slovensku. Jinak je bezpodmínečně nutné, aby si Miloš Zeman doplnil vzdělání na nejbližší základní škole a nedělal z občanů ČR hlupáky svými pseudoargumenty a svým překrucováním dějin.

Toto je pouze hrstka mystifikačních postojů nynějšího prezidenta republiky.

Voliči všech oblastí ČR spojte se a volte v příštích volbách kohokoliv, jenom ne toho, kdo vás nestydatě a neustále vodí za nos!

Autor: Jan Berwid-Buquoy | karma: 35.87 | přečteno: 1979 ×
Poslední články autora