Jan Berwid-Buquoy

Zemanův stihomam za 100 milionů Kč

4. 02. 2017 13:01:10
Ačkoli se na Pražském hradě od roku 1648 (Vestfálský mír, konec 30. leté války) nic neděje, tedy mimo vyvěšení rudých povlíkaček, cítí se prezident Zeman ohrožen.

Vlající povlékačky, místo prezidentské standarty, ho připravily o klidný spánek... Útroby hradu jsou obsazeny policejními orgány, včetně vchodů. Kontrolní hlídky sledují všechno a každého, rozumí se - mimo Zemana. Jedná se o extrémní stihomam hlavy státu!

To vše není samozřejmě zadarmo a tak se nyní podívejme, kolik takové extremní stihomamství stojí českého daňového poplatníka.

Před časem proběhla zpráva: Rozpočtový výborn sněmovny rozhodl schválit Kanceláři prezidenta republiky výplatu 100 milionů Kč na „bezpečnost“ hradu. Peníze byly doslova zcizeny z rozpočtu ministerstva obrany. Facit? Zemanův stihomam ohrožuje bezpečnost republiky. Aby on byl chráněn, armáda přijde zkrátka o sto milionů a tím je ohrožena bezpečnost České republiky. To však hradčanskému mystifikatorovi nikterak nevadí.

Na otázku, k čemu je taková kolosální finanční částka třeba, odpověděli mluvčí hradu naprosto směšně: „Například na instalaci kamer sledující okolí hradu.“

Poradci a mluvčí prezidenta Zemana mají patrně českého občana za naprostého idiota: Takovýto primitivní kamerový systém je položkou „halířovou“ a v žádném případě nestojí daňového poplatníka 100 milionů korun! Jednou větou řečeno: Alkoholikův stihomam leze českému národu hluboko do peněz. Zaplatit to musí český občan. Zeman na ono opatření nevydá ani korunu! Přitom se zde ani zdaleka neví v kterých kapsách tyto peníze nakonec přistanou...

Je třeba rovněž podotknout, že mimo 100 milionů Kč za „stihomam“, stojí českého občana Zemanova prezidentská kancelář 458 milionů Kč.. To je např. o cca. 80% více než v dobách prezidentství Václava Klause.

Když se hradní „staršpytel“ dozvěděl, že proti němu budou v příštích prezidentských volbách kandidovat poměrně silné finanční osobnosti (já k ním se svými zámeckými dluhy nepatřím), náhle vyrukoval s vlastními úsporami. Má prý na bankovním účtů 10.000.000,- Kč. Zde snad mluví, náš všeobecně známý mystifikátor, výjmečně patrně pravdu.

Každý normálně myslící občan České republiky si přesto musí položit otázku: „Jak se dostane člověk dlící v křesle prezidenta republiky, pouhé kratičké tři roky, k ohromující peněžní částce ve výši 10 milionů korun?“ Všichni si můžeme být za jedno: Legální cestou to nejde.

Je nutné být objektivní: Václav Klaus kradl, pouze čas od času, kancelářské potřeby – tím se zbohatnout nedá.

Davida Ratha u toho chytili, poté, co si, coby poslanec v parlamentu, často „bojující proti korupci“, odnášel svůj lup v krabicích od vína.

Udatný bojovník za „socialismus a práva proletariátu“, poslanec evropského parlamentu, Miloslav Ransdorf, byl zatčen přímo ve švýcarské bance v okamžiku, kdy se pokoušel o miliardový podvod.. Takto by se dalo pokračovat u mnoha dalších celé hodiny...

Miloše Zemana doposud u ničeho nechytli.

Představte si tu překrásnou idylku, jak policie vyvádí prezidenta Zemana z hradního nádvoří s krabicí (např. od těch červených povlíkaček) plnou nakradených 10 milionů korun, tvrdíc (podobně jako to učinil Rath): „Nevěděl jsem, že je tam 10 milionů korun. Myslel jsem si, že jsou tam ještě jedny povlíkačky!“

Kdybych byl cynikem, musel bych prohlásit: „I krást se musí umět!“ Poslanec David Rath to nezvládl.

Teď samozřejmě nejde pouze o částku 10.000.000,- Kč na Zemanově bankovním účtu. Upřímě řečeno, náš pan prezident si poradil v minulosti i jinak.

Sice před nástupem do úřadu prezidenta republiky tvrdil, že pobírá důchod ve výši 14.000,- Kč, ale podívejte se, co všechno za těch mizerných „14.000,- Kč“ pořídil:

Koupil si do soukromého vlastnictví byt v Praze, Na Výtoni 7.

Dále k tomu přikoupil část renezančního zámku (bývalá tvrz) v Novém Veselí na Vysočině, kterou vydává za „chalupu“.

Také vlastní jakési pozemky ve středních Čechách...., to vše v řádu několika milionů korun.

Na Hradčanech bydlí Zeman v Masarykově apartmá a současně v tzv. „Lumbeho vile“.

Ačkoli normální daňový poplatník v Praze platí až dvě třetiny svého příjmu za bydlení, které často není ani zdaleka přepychové, neplatí Zeman za svá super luxusní obydlí ani pětník. Nyní si navíc prezident republiky své obytné plochy nechá „hlídat“ za 100.000.000,- Kč.

To, že ona osoba není vždycky úplně soudná, všichni víme a už nás to ani příliš nepřekvapuje. Co mne ovšem šokuje je skutečnost, že rozpočtový výbor sněmovny sumu schválil a nikdo nehlasoval proti. Pouze 6 členů výboru se zdrželo hlasování.

Nemyslím si, že by tam seděli lidé zralý na svěrací kazajku. Spíš si kladu otázku, jakým způsobem se ona obří finanční částka protuneluje a kdo z toho kolik obdrží? Rovněž by bylo - v této souvislosti zajímavé, sledovat stoupání prezidentova bankovního účtu...

Pakliže se suma v částce 100 milionů korun vloží do Zemanovy prezidentské kanceláře, je určitě, co dělit i pro ty, jenž peníze v rozpočtovém výboru sněmovny schválili.

Ve skutečnosti jsou to peníze daňového poplatníka. Ten platí daně proto, aby mohla být budována vlast, nikoli, aby ilegálně bohatla špičková politická garnitura., momentálně dlící u kormidla a tím i u koryta.

O nějakou „bezpečnost“ na pražském hradě vůbec nejde.

Tam již posledních 360 let nikdo, nikoho, ničím neohrožuje. Samozřejmě s vyjímkou vyvěšení rudých povlíkaček. Ty vyvolaly v prezidentově mentálním zdraví silné emoce stihomamu. Jinak lze transparentně prohlásit: Zemanova hradní garnitura považuje české občany za použitelné hlupáky. Těm je možno nabulíkovat cokoliv, aby bylo možno je pořádně vyždímat a vykořisťovat.

Když zatkli bezpečnostní orgány Davida Ratha v době, kdy – na rozdíl od Ježíše Krista, proměnil „víno v peníze“, bránil se pachatel tím, že v jeho případě se jedná o „politický proces“. Nejdříve jsem si myslel – ten chlapík se zbláznil.

Později jsem radikálně změnil svůj názor. Dostali se mi totiž ke sluchu zajímavé informace. Policii uvedli na Rathovu stopu jeho političtí „soudruzi“, nikoli protože by jeho milionové poklesky odsuzovali, nýbrž protože se s nimi odmítal dělit. Jde tedy deduktivně nepřímo o politický proces se silně kriminálním zázemím.

Pakliže ovšem Zeman, již zmiňovaných 100 milionů Kč (na rozdíl od Davida Ratha), „spravedlivě“ rozdělí mezi své kumpány, nemá se absolutně čeho obávat. Tím bude „bezpečnost“ Pražského hradu bezvadně zajištěna a v žádném případě nehrozí odvod prezidenta prostřednictvím policejního doprovodu s krabicí od povlíkaček i s vytunelovanými miliony Kč. Prezidentská vlajka hlásá: „Pravda vítězí!“. Vítězem je tím pádem Zeman a jeho stihomam...

Autor: Jan Berwid-Buquoy | karma: 26.81 | přečteno: 987 ×
Poslední články autora