Podvod zvaný „Velká říjnová revoluce“

13. 11. 2017 10:39:31
Lež má krátké nohy, daleko neujde, ale polopravda, ta má zatraceně tuhý život. Jejím hnacím motorem je propaganda. Ta může mít ovšem mnoho tváří. Základem propagandistické polopravdy je povýšit výjimku na úroveň pravidla.

V tom byli bolševici dokonalí mistři. Jejich říše, kterou vytvořili v roce 1917 vydržela až do roku 1991, tedy skoro 75 let.

Ať se komunisté dotkli čehokoli, ve všem vězel jakýsi tajemný polopodvod.

Jejich „Velká říjnová revoluce“ (VŘSR) ve skutečnosti s říjnem neměla nic společného a vypukla až 07. listopadu 1917. Prý začala výstřelem z křižníku „Aurora“, ale novější postbolševické výzkumy prokazují, že křižník v té době nebyl provozu schopen a i kdyby byl, neměl k dispozici žádnou munici.

Podle bolševické legendy výstřel z Aurory měl znamenat signál pro něvský dělostřelecký pluk k útoku na Zimní palác a tím zahájit VŘSR.

Ve skutečnosti na Zimní palác nikdo nezaútočil.

O žádnou VŘSR se nejednalo, nýbrž skupinka bolševiku vnikla zadním vchodem do paláce a prohlásili právě jednající prozatimní ruskou vládu za nelegitimní a převzali moc do svých rukou. Členové vlády nekladli ani nejmenší odpor. Vše se odehrávalo v klidu, bez jediného výstřelu. Nikdo nebyl zabit ani zraněn. Nedošlo ani k žádnému zatčení...

VŘSR vůbec nikdy neexistovala. Jedná se o propagandistický podvod!

To, co se v říjnu 1917 v Zimním paláci v Petrohradu odehrálo, bych nazval sametovým pučem. S neexistujícím výstřelem z Aurory to celé nemá nic společného.

Pozdější film sovětského režiséra S.M. Ejzenštejna z roku 1927 „Říjen – Deset dní, které otřásly světem“, kde je znázorněn útok na Zimní palác, je bájnou mystifikací.

Něco takového se nikdy neudálo. Scéna je hraná. Není historickým dokumentem.

Často se však, buď z neznalosti reálných fakt nebo úmyslnou propagandou za „historický dokument“ vydává. Režisér Ejzenštejn si scénku vymyslel!

To, co bylo po neexistující VŘSR nastoleno, se nazývalo „diktatura proletariátu“. Ve vládních lavicích však žádný „proletariát“ nezasedal.

Tzv. „dělnická třída“ se i nadále lopotila v továrnách a na polích a neměla (lépe řečeno nesměla) do ničeho mluvit. Životní podmínky byly nesnesitelné a úroveň pracujících byla daleko nižší než za časů carského Ruska, tedy v dobách před smyšlenou VŘSR.

Vedení bolševické strany nemělo s „proletariátem“ absolutně nic společného a členové vládních složek pocházeli z buržuázních nebo dokonce šlechtických rodin a používali smyšlená jména, jenž si sami vymysleli:

Vladimír I. Lenin (pravým jménem Vladimír I. Uljanov. Byl šlechticem „dvorjanin“, v hodnosti barona).

Josef Stalin (pravým jménem Soso Džugašvili. Studoval na kněze. Jeho otec byl podnikatel v oboru obuvnictví).

L.D. Trockij (pravým jménem L.D. Bronštejn.Vystudoval matematiku v Oděse. Jeho otec byl na Ukrajině velkostatkářem).

Grigorij J. Zinověv (pravým jménem Grigorij J. Hirsch-Apfelbaum, Vystudoval filozofii, literaturu a dějiny. Jeho otec byl úspěšným sadařem. Na Ukrajině obchodoval s ovocem).

Lev B. Kameněv (pravým jménem Leo Rosenfeld, studoval na Moskevské univerzitě. Jeho otec vystudoval technologii na Petrohradské univerzitě a posléze nastoupil službu coby železniční ředitel na nádraží v Tiflisu).

Vječeslav M. Molotov (pravým jménem Vječeslav M. Skrjabin, vystudoval v Petrohradě ekonomii. Jeho otec byl správcem šlechtického velkostatku. Matka pocházela z velmi bohaté obchodnické rodiny).

Michail N. Tuchačevskij (pravým jménem Michal hrabě Tuchaczewski, aristokrat polského původu. Studoval na Smolenské vojenské akademii. Jeho otec vlastnil zámek, který byl v první světové válce zničen německým dělostřelectvem. Jeho matka byla hraběnkou z Flandern).

Tito uvedení a i další neuvedení „proletáři“ rozpoutali neexistující VŘSR a ustanovili „vládu dělnické třídy“ ve které vládli oni sami nad dělnickou třídou a nemilosrdně zatočili s každým, kdo by se odvážil jim odporovat. Jednalo se o jakýsi druh „únosců“ a pracující lid byl jejich „rukojmí“.

Podařilo se jim vytvořit novodobý totalitní stát, jenž doposud neměl žádné historické zázemí. Tento způsob vládnutí jedné politické strany nad celým národem převzalo po roce 1933 i nacistické Německo.

Po roce 1945 se totalitní „rudá diktatura“ rozšířila do ostatních částí Evropy a Asie, kde získala název „lidová demokracie“. Ty nejbrutálnější zásahy komunistických vůdců, arogantně se vydávajících za „dělnickou třídu“ a režiséři těch nejkrvavějších politických procesů, byly praktikovány pod heslem „lidová demokracie“. Jde o vrchol arogance a lidského cynizmu!

V letech 1917 – 1989 bylo v komunistických zemích tohoto světa popraveno, umučeno a nebo zemřelo ve věznicích okolo 20.000.000 lidí. K takovému gigantickému číslu se doposud žádný režim v dějinách lidstva od dob Adama a Evy ani náznakem nedopracoval...

Kdo na této planetě volí komunistickou stranu, buďto přišel o rozum a nebo patrně propadl z dějepisu!

Autor: Jan Berwid-Buquoy | pondělí 13.11.2017 10:39 | karma článku: 28.84 | přečteno: 1409x

Další články blogera

Jan Berwid-Buquoy

Kriminální iluze socialismu

Když bohatí zchudnou, chudí umřou hlady! Poučuje nás prastaré anglické heslo: „When the rich get poor, the poor starve ​to death.” Komunisté nerozumí hospodářství. Kdyby mu rozuměli, nebyli by komunisté!

29.2.2024 v 23:56 | Karma článku: 18.21 | Přečteno: 415 | Diskuse

Jan Berwid-Buquoy

Anatomie atentátníka

Atentáty existují od nepaměti a v západní hemisféře jsou takřka na denním pořádku. To, co se však přihodilo 21.12. 2023 na Filosofické fakultě KU, na Náměstí Jana Palacha, to nemá v dějinách českého národa obdoby:

25.1.2024 v 17:47 | Karma článku: 10.44 | Přečteno: 356 | Diskuse

Jan Berwid-Buquoy

Historické kotrmelce diktátora Putina

Poradci ruského prezidenta, Vladimíra Putina, jsou Ivan 4 „Hrozný“,Petr1 “Veliký“ a Kateřina 1 „Veliká“. Navíc ještě začal rehabilitovat a oprašovat Stalina... Putin na každém kroku zapomíná, že žije v 21. století.

1.1.2024 v 13:39 | Karma článku: 21.49 | Přečteno: 455 | Diskuse

Jan Berwid-Buquoy

Kdo vraždí ženy?

Kriminalita má sice mnoho tváří, ale nad některými druhy kriminality zůstává lidský mozek beznadějně stát. Lidská moudrost má silně ohraničené meze působnosti, ale lidská blbost je naprosto bez hranic...

12.12.2023 v 0:14 | Karma článku: 17.04 | Přečteno: 518 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 28.79 | Přečteno: 501 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 27.31 | Přečteno: 1581 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 16.72 | Přečteno: 476 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 15.55 | Přečteno: 267 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 30.05 | Přečteno: 684 | Diskuse
Počet článků 349 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2441

Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...