Nikoliv Hitler, nýbrž Karel Gott

7. 12. 2019 17:05:15
Úmrtí zpěváka Karla Gotta vyvolalo masovou psychózu glorifikace, místy připomínající davové šílenství. Takovou atmosféru nezažilo ani úmrtí a pohřeb nejúspěšnějšího zpěváka všech dob – Elvise Presleyho (USA, 16.08. 1977).

Karel Gott byl sice vynikajícím zpěvákem, ale velice rozporuplnou osobností úzce spolupracující s komunistickou totalitou, i když jeho privátní názory byly spíš nacistické, protkávané hlubokým antisemitismem.

Opusťme nyní pohřební euforii zemřelého zpěváka, coby mezinárodní populární hvězdy a podívejme se na jeho charakterové vlastnosti, coby člověka.

Karel Gott komunistou nebyl a to ani přesvědčením, ani stranickou příslušností, přestože pomáhal stabilizovat normalizační komunistický režim po srpnu 1968. Totalitní režim mu dopomohl ke slávě a používal jej, coby stabilizátora své vlastní ideologické existence. Zpěvák ochotně podepsal “antichartu” stavěl se proti Václavu Havlovi a veřejně podporoval komunistickou diktaturu.

Ovšem jeho myšlení nebylo ani bolševické i ani demokratické. Jde o jakousi směsici Hitlerova “Mein Kampfu” a nacistických ideologů Alfreda Rosenberga, Dietricha Eckarta, Gottfrida Federa, či Juliuse Streichera. Dalo by se říci, že Karel Gott byl jakýmsi neonacistou moderní doby se silně antisemitskými postoji. Podívejme se, co zcela nezakrytě sdělil světu:

Jednou z největších zásluh Židů je objevení Ameriky”. To není citát z Hitlerova “Mein Kampfu”, ale z publikace Rostislava Sarvoše “Jak to vidí Gott – rozhovor na lodi”. Podle našeho “zlatého slavíka” neobjevil Ameriku Kolumbus, ale patrně Roubíček...

Zpěvák pokračuje dál: “Právě v Americe chtěli založit nový Jeruzalém. Američtí židovští spisovatelé oslavovali USA jako novou zemi zaslíbenou, New York jako Jeruzalém a skalisté hory jako horu Sion, protože tu kromě nalezišť zlata bylo bohatství uhelných dolů...

Zde “zlatý slavík” spadl patrně z Měsíce nebo se definitivně zbláznil. Který z amerických “židovských spisovatelů” napsal něco tak naprosto nesmyslného? Žádný z vydavatelů by takovou knihu nevydal, protože by neprodal ani jeden výtisk...

Zde jsou fakta, očištěna od “protižidovského” nánosu: Skalisté hory jsou pohořím odélce takřka 5.000 km a táhnou se od severní Kanady až do nitra USA. Jedná se o jedinečný přírodní útvar, který je od roku 1872 chráněným národním parkem a nic se tam netěží. Karel Gott patrně chyběl na hodinách zeměpisu.Na rozdíl od nacistických ideologů Rosenberga a Streichera vyvarovává se náš “zlatý slavík” zprofanového výrazu “světový židobolševismus” a nahrazuje jej termínem “ilumináti”. Podle něho to vše vypadá následovně:“Kromě iluminátů vládne světu i židovské podsvětí. Právě proto se dost často pejorativně říká, že za vším jsou Židé...já jsem vždy sledoval s pobavením titulky všech světových filmů nebo jména v dokumentech produkcí gramofonových desek. Od producenta přes režiséra a další čtete tam jenom židovská jména.”Jde o nebezpečné antisemitské zamlžování. Podle naší zpěvácké hvězdy, kdo má “židovské jméno” je logicky Žid. Četl jsem kdysi v jednom francouzském časopise,že jakýsi černoch, africký náčelník v bývalé francouzské kolonii, se nechal pokřtít na jméno – Mojžíš Aaaron Kohn. Podle Karla Gotta je onen černoch zcela logicky “Žid”...

Když desetitisíce odsouzenců z Anglie, Irska a Švédska byly vystěhováváni, coby kriminální živlové a prostitutky na severoamerický kontinent v 18. a 19. století, nechávali se tam často přejmenovávat podle biblických jmen Starého zákona. Takže oni protestanti, luteráni, ale i katolíci, jsou podle naší zpěvácké hvězdy “jednoznačně” všichni “Židé”.

Perličkou je taktéž následující argument:

Jsem přesvědčený, zvlášť v posledních staletích, nejde o žádné omyly, naopak politika se odvijí podle přesných scénářů, nic se neděje náhodou, I to nejhorší jako války. Vždy je o vítězi rozhodnuto dávno předtím. Stejně banky podporovaly toho, kdo je rozpoutal a vyjednávaly s tím, kdo byl napaden...Běh světa řídí tyto vysoké nadstátní kruhy, tzv. Ilumináti...

Nacističtí ideologové, jako např. Rosenberg nebo Streicher, by spíš řekli “světové židovstvo”, ale zpěvák to pojmenoval “ilumináti”. Nyní několik slov ke Gottovým “iluminátům”.

Původním vůdcem “Řádu Iluminátů” byl nositel židovského jména Adam Weishaupt (1748 – 1830) a též židovského vzezření. Nacističtí ideologové mu připisovali židovský původ a dokonce tvrdili, že je autorem spisů “Protokoly sionských mudrců”. Ve skutečnosti se jednalo o katolického kazatele, jenž si stanovil za úkol reformovat křesťanskou církev...

Karel Gott pokračuje: “Velké židovské rodiny vždy roztáčely kola dějin a jsou to právě ony, kdo vlastnily velké světové banky a hýbaly tak finančnictvím světa. Iluministické rodiny Morganové, Goldmanové, Rothschildové a Rockefellerové. Všichni jsme jen pouhými figurkami, kterými manipulují jiní.

Je to jako bychom listovali Hitlerovým “Mein Kampfem”...

Morganové a Rockefellerové žádní Židé nejsou. Rothschildové se v USA nacházejí na 14 místě a Goldmanové jsou ještě za nimi. Kupní síla amerického židovstva byla v roce 2005 odhadována na 375 miliard USD (tedy pouhé 3% americké ekonomiky). USA disponuje celkem se 631 miliardáři, přičemž se odhaduje, že Židů je cca. necelá jedna čtvrtina. Dále je v USA 10,2 milionů milionářů všech ras a náboženských vyznání – to je víc než má Švédsko obyvatel. Kdo tedy manipuluje s kým?

USA je nesmírně bohatou zemí a podíl na tomto bohatství mají samozřejmě i Židé, ale v žádném případě rozhodující. Úspěch USA je úspěchem Amerických miliardářů, milionářů, ale i dalších amerických sociálních vrstev...

Nějaká pochybná tvrzení našeho “zlatého slavíka”, á la Hitlerův “Mein kampf”, nemají žádné faktické zázemí a patří na smetiště dějin! Zpěvák měl vynikající hlas, ale scházelo mu vzdělání. Byl a zůstal pouze vyučeným elektromontérem...

Autor: Jan Berwid-Buquoy | sobota 7.12.2019 17:05 | karma článku: 23.26 | přečteno: 4378x

Další články blogera

Jan Berwid-Buquoy

Kriminální iluze socialismu

Když bohatí zchudnou, chudí umřou hlady! Poučuje nás prastaré anglické heslo: „When the rich get poor, the poor starve ​to death.” Komunisté nerozumí hospodářství. Kdyby mu rozuměli, nebyli by komunisté!

29.2.2024 v 23:56 | Karma článku: 18.21 | Přečteno: 415 | Diskuse

Jan Berwid-Buquoy

Anatomie atentátníka

Atentáty existují od nepaměti a v západní hemisféře jsou takřka na denním pořádku. To, co se však přihodilo 21.12. 2023 na Filosofické fakultě KU, na Náměstí Jana Palacha, to nemá v dějinách českého národa obdoby:

25.1.2024 v 17:47 | Karma článku: 10.44 | Přečteno: 355 | Diskuse

Jan Berwid-Buquoy

Historické kotrmelce diktátora Putina

Poradci ruského prezidenta, Vladimíra Putina, jsou Ivan 4 „Hrozný“,Petr1 “Veliký“ a Kateřina 1 „Veliká“. Navíc ještě začal rehabilitovat a oprašovat Stalina... Putin na každém kroku zapomíná, že žije v 21. století.

1.1.2024 v 13:39 | Karma článku: 21.49 | Přečteno: 455 | Diskuse

Jan Berwid-Buquoy

Kdo vraždí ženy?

Kriminalita má sice mnoho tváří, ale nad některými druhy kriminality zůstává lidský mozek beznadějně stát. Lidská moudrost má silně ohraničené meze působnosti, ale lidská blbost je naprosto bez hranic...

12.12.2023 v 0:14 | Karma článku: 17.04 | Přečteno: 518 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 9.83 | Přečteno: 125 | Diskuse

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 9.83 | Přečteno: 272 |

Michael Laitman

Odhalení tajemství Knihy života

Jeden mudrc kdysi řekl: „Člověk musí získat jak vědomosti, tak moudrost.“ Na otázku, jaký je mezi nimi rozdíl, odpověděl: „Vědomosti se získávají čtením knih, moudrost se získává čtením knihy, kterou jsi ty sám.“

28.3.2024 v 4:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 31 | Diskuse

Tadeáš Firla

KSČM a Jan Ámos Komenský

Myslím, že politické, nebo náboženské symboly mají veliký význam a pro některé lidí hodně znamenají. Dnes jsem si všiml dvou. Vedle sebe ve skříňce - logo KSČM a portrét Jana Ámose Komenského. Je to změna mysli, nebo pouhá fraška?

28.3.2024 v 1:25 | Karma článku: 9.02 | Přečteno: 146 | Diskuse
Počet článků 349 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2441

Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...