Proč vlády tohoto světa selhaly?

29. 04. 2020 15:17:45
Vůdci národů nejsou na špici politické moci proto, aby na svůj lid hleděli ze shora, nýbrž, aby mu ukazovali cestu do budoucnosti. Bohužel se to stává velice zřídka...

Političtí vůdcové si vyintrikovali svá královsky honorovaná křesla a místo, aby národům ukazovali cestu vpřed, obhajují sami sebe... Je to politování hodné.

Čtu-li zprávy předních lékařských kapacit západní polokoule, včetně USA, propadám domněnce, že tzv. „Corona Crisis“ je spíše legendou, než hmatatelnou skutečností.

První příznaky se prý projevily již v prosinci 2019 v Číně. Tam je údajně její původ. Jak se tam však tato choroba, o které doposud v dějinách světa nebyla ani zmínka, dostala?

V zápětí je registrován virus v Itálii, Španělsku a Řecku. Jak se tam však korona, takovou raketovou rychlostí a v takovém masovém měřítku, z Číny dostala ? Tyto premisy postrádají jakoukoli logiku!

Protože státy jako Itálie, Španělsko a Řecko jsou nejblíže africkému kontinentu, deduktivně by vyplývalo z dané konstelace, že nemoc pochází z největší pravděpodobností z Afriky. Ovšem, když „smrtelný virus“ pochází z Afriky a patrně nejprve postihl ony okolní státy, jak se tedy takovou vesmírnou rychlostí dostal právě do Číny?

Ačkoli vlády, nejen Itálie, Španělska a Řecka, nýbrž posléze také Rakouska a SRN o výskytu choroby na svém území věděli, přesto nepodnikly vůbec nic pro to, aby její šíření bylo izolováno a tak se mohly nositelé viru volně pohybovat celé měsíce všude po světě aniž by byl proveden jeden jediný zákrok.

Teprve, když onemocnění dosáhlo masových rozměrů, zahájily vlády této planety nasazovat opatření, která jsou, podle názorů předních lékařských kapacit, dokonale směšná: nošení obličejové roušky, odstup 2 metry od sebe (začíná se dokonce uvažovat o 3 až 5 metrech) a zákaz kulturních, tak jako sportovních akcí.

Vlády tedy situaci neřeší, nic je nenapadá a pouze na situaci reagují.

Jejich bezradnost je patrná, takže vyvolává u obyvatelstva paniku (masové veřejné protesty – „Žádáme, aby vláda dodržovala ústavní svobody – Nejsme rukojmí vlády!“).

Mnoho lékařských kapacit se shoduje v nesmyslnosti daných opatření: Roušky nikoho před ničím nechrání a odstupy jsou zbytečné, prorože virus „neskáče od jedné osoby na druhou jako závodní kůň“. Rovněž prý doposud není úplně jasné, co to „korona virus“ vlastně je. Prý se skládá ze tří substancí vytvářejících chřipkové onemocnění. To znamená, že pakliže se u někoho prokáže jeden z těchto symptomů, je dotyčná osoba označena jako „koronární pacient“, ačkoliv jím vůbec není.

V SRN je údajně nakaženo cca. 150.000 pacientů, 90.000 se jich uzdravilo a cca. 6000 zemřelo...

Němečtí lékaři protestují: Jak se mohl víc než každý druhý pacient uzdravit ze „smrtelné choroby“ a to ještě v tak krátké době? Facit: Tito lidé onou chorobou vůbec neonemocněli.

U nebožtíků byly diagnostikovány ještě další smrtelné příznaky chorob, takže není zjistitelné na co oni pacienti vlastně zemřeli.

V Berlíně-Špadavě, kde máme rodinnou vilku, je údajně 228 nakažených, 173 se uzdravilo a jeden pacient prý zemřel. Jednalo se o 95 letého stařečka, který trpěl ještě dalšími čtyřmi smrtelnými chorobami. Příčina úmrtí je sice u něho naprosto nejasná, ale statisticky je veden jako oběť „korona viru“. Pakliže se 173 pacientů uzdravilo, kde je těch zbývajících 55 nakažených?

S mojí manželkou jsme se vydali pátrat po okolních nemocnicích, kde nám unisono sdělili, že zdravé pacienty propustili a nemocné žádné nemají, takže počet 55 není ničím prokazatelný...

„Otec německého hospodářského zázraku“ a německý ministr hospodářství, Ludwig Erhard, kdysi prohlásil: „Nikdy nevěř statistikám, které si sám nepadělal!“.

Jeden z nejlepších amerických lékařů, Rashid A. Buttar, prohlašuje: „Kdyby se ze všech nynějších optření proti koroně COVID-19 nic neučinilo, statistická čísla by se nezměnila. Dosavadní opatření nechrání nikoho před ničím. Je nutná vakcína, pakliže COVID-19 v nějaké přesně zjistitelné formě vůbec existuje.“

Já nejsem lékař, nýbrž politolog a historik. Ovšem, osobně se domnívám, že korona není žádným aktuálním subjektem, nýbrž korona, coby druh chřipkové onemocnění je zde již od nepaměti, ale objevili jsme ho teprve teď. Na chřipku ve světovém měřítku ročně umírá cca. 4.000.000 pacientů. Tento počet je až desetinásobně vyšší než statistická čísla ve vztahu na úmrtí korona virem COVID-19.

Tragédie vždy nastává, když se z „vládních vůdců“ stanou pouhý vládní úředníci. Pověřte vládního úředníka, aby uvedl ve skutek geniální myšlenku a on místo toho vymyslí formulář.

Vlády tohoto světa budou trvat na svých opatřeních a jedna vše přesně kopíruje od té druhé. Tuto transparentní a internacionální neznalost alias neschopnost nazývají „mezinárodní solidarita“. Rukojmí těchto opatření jsou občané, kteří tím byli připravení o svá ústavní práva – právo volného pohybu, právo sdružovat se atd.

Autor: Jan Berwid-Buquoy | středa 29.4.2020 15:17 | karma článku: 14.64 | přečteno: 574x

Další články blogera

Jan Berwid-Buquoy

Kriminální iluze socialismu

Když bohatí zchudnou, chudí umřou hlady! Poučuje nás prastaré anglické heslo: „When the rich get poor, the poor starve ​to death.” Komunisté nerozumí hospodářství. Kdyby mu rozuměli, nebyli by komunisté!

29.2.2024 v 23:56 | Karma článku: 18.21 | Přečteno: 415 | Diskuse

Jan Berwid-Buquoy

Anatomie atentátníka

Atentáty existují od nepaměti a v západní hemisféře jsou takřka na denním pořádku. To, co se však přihodilo 21.12. 2023 na Filosofické fakultě KU, na Náměstí Jana Palacha, to nemá v dějinách českého národa obdoby:

25.1.2024 v 17:47 | Karma článku: 10.44 | Přečteno: 355 | Diskuse

Jan Berwid-Buquoy

Historické kotrmelce diktátora Putina

Poradci ruského prezidenta, Vladimíra Putina, jsou Ivan 4 „Hrozný“,Petr1 “Veliký“ a Kateřina 1 „Veliká“. Navíc ještě začal rehabilitovat a oprašovat Stalina... Putin na každém kroku zapomíná, že žije v 21. století.

1.1.2024 v 13:39 | Karma článku: 21.49 | Přečteno: 455 | Diskuse

Jan Berwid-Buquoy

Kdo vraždí ženy?

Kriminalita má sice mnoho tváří, ale nad některými druhy kriminality zůstává lidský mozek beznadějně stát. Lidská moudrost má silně ohraničené meze působnosti, ale lidská blbost je naprosto bez hranic...

12.12.2023 v 0:14 | Karma článku: 17.04 | Přečteno: 518 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 2 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 35 |

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 36.22 | Přečteno: 772 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 31.91 | Přečteno: 2899 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 17.31 | Přečteno: 322 | Diskuse
Počet článků 349 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2441

Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...