Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Myslím si, že máš pravdu, ty ostatní dvě teorie jsou hodně postaveny na dodatečných spekulacích imho :)

2 0
možnosti
MK

Popravená byla. Ovšem je fakt, že komunisti kolem toho mlžili, stejně jako je fakt, že ten dokument, kde Horáková vypovídá před soudem byl stažený, stejně jako to, že živé vysílání bylo přerušeno ve chvíli, kdy Horáková mluvila o věcech ne příznivých pro komunistický režim. 

Ostatně, jaký zájem by komunisté měli na tom, aby žila?

2 0
možnosti
MK

K článku zatím nic, musím si to důkladně přečíst a vstřebat, ale jednu věc. Asi jste měl pravdu ve Vašem minulém článku o manželce prezidenta Beneše.  Minulý týden jsem dočetl knihu Bolševici, Beneš a my od Vladimíra Krychtálka, který byl oficiálně popraven za kolaboraci s nacisty, ale jinak to byla msta Beneše za jeho knihu, kde popisuje jak se Hana Benešová chovala v Moskvě, když tam byl Beneš podepsat smlouvu se Stalinem v roce 1935. Vzhledem k tomu, že Vladimír Krychtálek tam v té době působil jako novinář a byl přímým účastníkem, tak je to z první ruky a je možno tomu věřit, protože ač k Benešovi nemá sympatie, tak uvádí, že Beneš po Mnichovu chtěl bojovat, ale byl to generál Syrový, kdo na něj činil nátlak, aby Mnichovskou dohodu přijal a nejen on. Což Beneše zlomilo a nakonec bylo důvodem toho, proč přijal, rezignoval a emigroval. "Ovšem Beneš nezapomínal a mstil se všem o kterých měl pocit, že jsou proti němu"

5 0
možnosti
Foto

On Beneš na to bojování moc nevypadal. Jenomže autor blogu se většinou, ne-li výlučně odvolává na mrtvé osoby, prameny chybí. V tom je to silně diskutabilní. Jinak padni komu padni.

1 0
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.