Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

možná, že zklamal národ toho Kokršpaňala, co ten blog sesmolil....

23 1
možnosti
JK

Miloš Zeman zklamal národ, že nechce zvyšování sociálních dávek a životního minima, protože už tak jsou směšně nízké a zdražuje se jak řemen. Dále pak kritizoval doplatek na bydlení. ne každý ho zneužívá. A že chce některé 5 leté obory přeměnit na 3 leté.

0 0
možnosti
SB

Pane autore, máte to marné. Prezidentem stejně nebudete, i když jste nás v jednom ze svých posledních blogů ujišťoval, že Vás přemlouvají, abyste do té kandidatury šel.

26 2
možnosti
Foto

Pane Beneš,

zdali budu nebo nebudu prezidentem je v rukou božích. "Když Bůh chce, tak střílejí i košťata!" (admiral Lord Horatio Nelson, před bitvou u Trafalgaru).

Zde bych si přál rovněž citovat Václava Havla: "Naděje není to přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že má něco smysl - bez ohledu na to, jak to dopadne."[>-]EU

0 6
možnosti
Foto

Vy havlisté lžete, až se vám od huby práší. Proti tomu si Zeman jen tak lehce vymýšlí, nepoznáte bonmot nebo co ?

15 4
možnosti
MK

No myslel jsem si podle názvu, že s vámi budu ostře nesouhlasit, ale po přečetní blogu jsem změnil názor. Miloš Zeman ani Václav Klaus nejsou žádnými ekonomy, ale pouze se za ekonomy považují. Osobně bych se jich zeptal, zda někdy řídili ekonomiku nějaké větší firmy?;-D, pokud ano tak by za ekonomy povážováni být mohli, pokud ne, tak to jsou jen ekonomové výzkumníci (stejně jako náš Remek byl kosmonaout- výzkumník). Zrovna tak Bábiš (a jemu podobní) není žádný podnikatel ale je to oligarchně-finanční diktátor, přesně podle Leninovi definice imperialismu. Zemana jako ekonoma neberu a proto mě v jeho poselství vyděsil příklon k tomu "severskému" sociálismu a celkově konverze ke korporátnímu socialismu (např. EET, kontrolní hlášení DPH atd.), místo toho, aby státní administrativa byla zjednodušena a zbytečně nikoho nezatěžovala. Lze s ním souhlasit však v tom, že o lékaře, inženýry, kvalifikované dělníky z "válečných oblastí" nemáme zájem. No máme u nás přehršel různých humanitárních organizací, jejichž lidé mají zájem pomáhat trpícím, tak by zcela stačilo, aby tito lidé, jejichž prvořadým posláním je pomáhat trpícím, začali pracovat v našem zdravotnictví a v našich sociálních službách, neb naši lidé jejich pomoc potřebují (že Člověku v tísni a další) a problém emigrace, vzhledem k počtu lidí v těchto organizací zapojených a státem placených, nebude zase až horký

4 2
možnosti
JL

No, ten váš článek je spíše důkazem, že klamete vy. Jednak máte ve své úvaze oslí můstek, kdy tvrdíte, že pokud Zeman zmínil Skandinávii, myslel tím určitě Švédsko. Což ale odnikud nevyplývá...

No a pak jste se pustil do Švédska a zdůraznil jste, jak by as asi těžko žilo ve Švédsku české prodavačce s platem 10 000 Kč. Ovšem už jste nějak pozapomněl zmínit, že ve Švédsku jsou platy zhruba 4x vyšší než v ČR.

Trochu jste mi připomněl jednoho soudruha, který v roce 1989 někde argumentoval tím, že v SRN se žije hodně zle, protože chleba tam stojí asi 25 Kčs, zatímco u nás 4,20 Kčs. Ale už samozřejmě nedodal, že v SRN jsou platy minimálně na desetinásobku toho českého...:-P

22 2
možnosti
JL

PS: Tím ovšem nechci říct, že si myslím, že Zeman nikdy nekecá, resp. tak trochu nenápadně neohýbá pravdu.

1 1
možnosti
VN

Ti, kdo by snad ještě měli snahu brát tvorbu Alberta Nepomuka vážně, nechť si přečtou tohle:

http://berwidbuquoy.blog.idnes.cz/c/189044/Prvnimi-ve-vesmiru-Americane-Shepard-a-Grissom.html

Včetně velice bohaté diskuse.

3 0
možnosti
Foto

Můžete mi napsat, proč to sem dáváte?

domnívám se, že je korektní debatovat pod blogem k jeho obsahu. Možná je dobré vědět, jestli si autor z nás nedělá srandu. Ale hodnotit tento blog podle jiného mi zavání.... čím asi? ;-)

1 6
možnosti
Foto

No, netuším, čím trpí pan Zeman, ale to nevadí, protože stejně tak netuším, čím trpíte vy. Ale musí to být něco strašnýho...

28 4
možnosti
JS

Český zaměstnanec, který pobírá hrubou mzdu blízkou průměru (25 000 Kč), stojí zaměstnavatele ve skutečnosti 33 500 korun. Z těchto celkových mzdových nákladů však dostane na účet jen 19 295 korun. Celková míra zdanění bude 42,4 procenta. Počítáme s bezdětným, který nemá nárok ani na jiné úlevy. Švédský zaměstnanec, který má zhruba průměrnou mzdu (28 880 SEK), stojí zaměstnavatele celkem 33 261 švédských korun měsíčně. Opět počítáme s bezdětným pracovníkem. Ve Švédsku se daně mírně liší podle okresů, takže počítáme s obyvatelem Stockholmu. Pracovník obdrží čistou mzdu 22 398 švédských korun. Celková míra zdanění mzdy bude 32,7 procenta. To nevypadá tak docela jako daňové peklo, že ne?

9 1
možnosti
Foto

Švédská obchodní komora za rok 2014:

Daň z příjmů u zaměstnanců s příjmy pod průměrnou mzdou je 40,7%. Nejvyšší příjmové skupiny odvedou víc než 50%. DPH 25%. Tak kde jsou ta pozitiva?

Vaše čísla z Neviditelného psa jsou pro mne nedůvěryhodná ve srovnání s informacemi ze Švédska.

1 1
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.