Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

5% obyvatel Česka jsou cizinci, tedy lidé bez českého občanství. 10% obyvatel Česka má jinou než českou národnost. Ale podle tohoto blogerského exota se Česku cizinci obloukem vyhýbají. 8-o

3 1
možnosti
Foto

Pane Šejna,

mluvíte o něčem jiném než já. [>-]EU

1 0
možnosti
VV

Nasi hlave statu by prvni policajt ten ridicak musel okamzite sebrat. Ale co mne udivuje,ze jsem pred viteznou volbou videl ten Zemak na namesti jednoho mensiho mesta a absolutni nezajem obyvatel o nej. Siroko, daleko se o nej nezajimala ani noha.

4 4
možnosti
MB

Pane Vokoune, technická poznámka: při Vašem hodnocení mého komentáře k příspěvku pan Beneše jste se buď překliknul nebo jste mu neporozuměl.

0 0
možnosti
JS

Když Česká republika vstupovala do Evropské unie, tak si západní země v čele s Německem vymohly omezení svého pracovního trhu pro občany nových členských zemí na dlouhých sedm let. Západní politici dokonce hovořili takto, cituji: "Musíme chránit svůj pracovní trh před hordou nekvalifikované pracovní síly z Východu". Fakticky tak porušili principy, na nichž má být EU založena. Rakousko a Německo otevřelo své pracovní trhy pro občany nových členských zemí až 1. května roku 2011. Německo se děsilo toho, že na jeho pracovní trh vtrhne až sto osmdesát tisíc Slováků, Čechů, Poláků a Maďarů během pěti let.

A nyní během jediného roku jen Německo na své území s klidem vpustilo milion sto tisíc lidí, o nichž vůbec nic neví.

Můžete nám ten fatální rozpor vysvětlit?

Těžko, protože lidi Vašeho typu jsou nejen součástí tohoto problému, ale přímo ten problém způsobují.

15 2
možnosti
VV

Mozna tehdejsi vlada znala komunistickou pracovni moralku a nechtela si nechat rozkrast republiku jako tomu ucinil doma jisty Vaclav Klaus.

3 4
možnosti
Foto

To asi mluvíte o těch inženýrech a doktorech, jinak mi to jasné není.:-P

3 1
možnosti
VV

Mozna i "dustojnicich" jejichlidovych armad. Nebo zna nekdo presnevsechna povolani tech uprchliku?

2 1
možnosti
MJ

Já jsem se tedy snažil , pane autore ve Vašem příspěvku najít alespoň něco co lze označit jako chytrý nebo rozumný názor. Bohužel ani zbla. Co Vy si všechno dáváte do svého dema za tituly a funkce?. To se jeden nestačí divit a pak si přečtu takovou snůšku hovadin, skoro až trapný.

12 1
možnosti
Foto

Pane Ježek,

patrně jste mé glose nerozuměl. Kde jsou ty tzv. "hovadiny"?[>-]EU

1 0
možnosti
Foto

že by dědičné zatížení způsobující neschopnost vidět věci v souvislostech? Německo má 2,5 milionu nezaměstnaných tudíž volná místa jsou jen pro každého čtvrtého. Proč se na ně nehrnou? Protože jim je líp na dávkách. V ostatních zemích to není jiné. K nám se přivandrovalci nehrnou, ne protože máme Zemana, ale protože nejsme tak štědří a hloupí jako Němci. Pokud si autor myslí, že křováci z doby kamenné vytrhnou Německu trn z paty, tak je to s ním opravdu hodně vážné.

12 2
možnosti
VV

Jako vzdy ponekud mimo, ale snad vam to dokazze nekdo vysvetlit.

Die Arbeitslosigkeit steigt im Vergleich zum Vormonat um 1,8 % und sinkt zum Vorjahresmonat um 3,0 % auf 2,7 Mio..

Die Unterbeschäftigung ohne Kurzarbeit steigt im Vergleich zum Vormonat um 1,3 % und sinkt zum Vorjahresmonat um 4,0 %. Sie liegt bei 3,5 Mio.

Die Arbeitslosenquote beträgt 6,1 %, die Unterbeschäftigungsquote 7,9 %.

3 3
možnosti
MK

Vážený pane Jene, tentokrát jste, jak se lidově říká, mimo mísu. To, že se nám dnes nájezdníci vyhýbají, neznamená, že nám jejich příliv v budoucnu nebude týkat. Stačí jen ty "povinné odběry", které se některé země EU prosadit. nebo zdvihněte jim podporu na úroeň D. GB apod. a hned jich tubudeme mít plno. Pak se vás zeptám, byl jste někdy v arabských či afrických zemích ??? Já ano a zejména jsem si všimnul jejich řemeslného fortelu jak ve stavebnictví, tak v zemědělství či jiných řemeslech. Dobří jsou jen v některých cetkách a tkaní koberců, o které je však minimální zájem. To si myslíte, že z nich budou někdy schopní řemeslníci. O jejich vzdělání bylo už také v diskuzích napsáno hodně. Naposledy to byli gynekologové, co prováděli zdarma vyšetření a to přímo na ulicích Kolína. Jistý náš rodák, co měl tu smůlu, že se narodil příliš brzy, aby dostal "Nobelovu cenu" za genetiku, a štěstí měl v tom, že v té době ještě nepůsobili sluníčkáři, multi-kulti atd. neb by byl prohlášen za rasistu, nácka atd., by vám mohl dát odbornou přednášku na téma dědičnost. Dnes si však můžete s f.Merkel a dalšími jeho poznatky načerpat z odborných publikacích.

15 1
možnosti
Foto

Mirku,

napsal jste sice zajímavý komentář, ale podsouváte mi něco, co jsem neřekl. Přečtěte si to, co v glose píši o Angele Merkelové a mých pochybnostech...

Jinak bych Vám doporučoval silně diferencovat:

Kdo postavil ty nádherné stavby v Kuvajtu?

Kdo postavil ty přepychové hotely v Egyptě?

Jihofrancouzské přístavy a jejich užasná prosperita, by nemohly bez arabských přistěhovalců vůbec existovat.

Celá řada špičkových lékařů v USA jsou Iránci.

Britská gastronomie je převážně v rukou Indů a Pakistánců. Nejznámější obchodní dům na světě, londýnský Harrods, je majetkem Araba. Do pokladen Spojeného království platí všichni miliardy liber šterlinků ročně.

6,2 milionů imigrantů v SRN přináší do státní pokladny na daních 22 miliard Eur ročně. To je 594 miliard korun ročně. To je přibližně dvakrát tolik, kolik vybrala na daních celá ČR v roce 2014.

Mirku, jedná se pouze o hrstku informací pro Vás. Jinak bychom mohli v dané linii pokračovat do příštích vánoc...[>-]EU

0 0
možnosti
JV

S blogem se da jen souhlasit .KarmaR^

4 11
možnosti
VM

já bych zase navrhoval autorovi blogu "místo nejapných, duchaprázdných myšlenek" ... býti ticho

17 2
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.