Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P45e44t70r 74Č46e39j43k77a

13. 4. 2017 20:29

Zásadně nesouhlasím s myšlenkou, že stačí zajistit někde relativní blahobyt a problém je tím vyřešen. Není, naopak je tu hrozba toho, že tím celý problém zhoršíme. Fanoušky současných přefouknutých "lidských práv" z mého komentáře nejspíš vomejou.... dobře jim tak ;-) Je třeba začít řešit problém s přirozeným poklesem populace v rozvinutých zemích (tzn motivovat domácí populaci k sebereprodukci - naprosto podporuju daňové zvýhodnění z příjmů pro rodiče 2 - 4 dětí) a naopak, je třeba řešit problém s raketovým nárůstem populace v rozvojových zemích (ty naše pomoci ala UNICEF akorát zesilují závislost těchto regionů na nás, protože tím vytváříme dojem, že taková obrovská porodnost je fajn, však my se o těch osm dětí postaráme, je morálně nepřijatelné je nechat umírat a trpět).... Ten relativní blahobyt bude řešení až v situaci, kdy západní země budou schopné chránit efektivně sebe sama - a ano, jestli otázka zní, zda používat při ochraně hranic například i střelbu, tak odpovědí je zcela jednoznačné ano. Pokud migrace bude probíhat tak, že jí stát bude mít pod plnou kontrolou - tzn. u každého příchozího stát bude vědět, kdo to je, odkud je a za jakým účelem přichází, případně kdo proč si ho sem bereme, tak teprve PAK (za předpokladu, že je tu jasná vůle politické odpovědnosti toho, že pokud někdo napadá násilím stát při překročení hranice, může být klidně i zastřelen) můžeme řešit životní podmínky v jiných zemích. Jinak totiž nastane ta situace, že když jim zlepšíte životní podmínky na takovou úroveň, že se třeba "dozvědí" o tom, jak že to vypadá v té Evropě.... tak nám sem přijdou "všichni" - velká část těch lidí sem nejde naštěstí například i proto, že o existenci nějaké bohaté Evropy, kde například i vězení je v porovnání s jejich životem vlastně vrcholný luxus) nemaj třeba ani ponětí.... Člověk se vždycky chce mít líp, to je přirozené.

0 0
možnosti
Foto

Pane Čejka,

píšete, že "nesouhlasíte s mojí myšlenkou". Víte, mně je to úplně jedno. Moje myšlenka je dobrá a správná, ať s ní někdo souhlasí a nebo ne. [>-]EU

1 0
možnosti

Řešení problematiky vidím v okamžitém nastolení míru v oblastech středního a blízkého východu, tak jako v urychleném zavedení sociálního tržního hospodářství (jakýsi novodobý „Marshallův plan“) a vybudování „kapitalizmu s lidskou tváří“. Je třeba v postižených oblastech urychleně vybudovat „relativní blahobyt“....

Zdroj: http://berwidbuquoy.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=598780

A vy víte jak toho dosáhnout? Pokud ano sdělte to světu. Okamžitě se stanete žhavým kandidátem na Nobelovu cenu.

1 0
možnosti

RvRvRv Největší perla je "mírový islamista"!!!:-):-)

Tak jak píše pan Jiroudek, chybí Vám tam začátky: Irák - Irán, Irák - Kuvajt, Jemen (Śiíté - sunnité), Libanon pod taktovkou Hizbaláhu atd.

Další nesmysl je něco do těchto zemí vyvážet - náš kapitalismus. Západ má jediný úkol: zajistit trvalé příměří mezi různými muslimskými seskupeními a napomoci hospodářskému fungování.

2 1
možnosti
Foto

Pane Kulhavý,

nechápete kausální a finální souvislosti. Pouze nadáváte, protože se vám něco nelíbí, čemu nerozumíte.

Tak jako panu Vyskočilovi vám doporučuji mojí nejnovější knihu "Zformovaná společnost. Tajemství blahobytu pro každého - Blahobyt pro celý svět". [>-]EU

1 1
možnosti
Foto

,,Horor zvaný islám"

Pakliže jsme zničili nálety na blízkém a středním východě tamějšímu obyvatelstvu střechu nad hlavou, musíme počítat s invazí islámu...

Zdroj: http://berwidbuquoy.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=598780

Zapomínáte na ,,maličkost". Že si tam onen ,,ráj" , za přispění těch i oněch, zničili obyvatelé oněch končin především ONI SAMI!

3 0
možnosti
Foto

Pane Jiroudek,

Vy jste u toho byl, když to víte tak přesně? [>-]EU

0 2
možnosti

J29a23n 94R86á59ž

13. 4. 2017 12:16

V USA mají něco, co může zabránit jakémukoliv masivnímu ataku na národní bezpečnost uvnitř státu a ochránit demokracii. Národní gardu.

Evropané nic podobného nemají a tak jsou státy ohroženy tím, že jak pravil pan Robejšek, lidé si v ohrožení uvědomí, že mají v genech i zabíjení, a tak může dojít k nekontrolovanému výbuchu násili, ve kterém se nebude rozlišovat mezi hodnými a zlými muslimy, popřípadě mezi fašisty a demokraty.

2 0
možnosti

Ti, kdo by snad ještě měli snahu brát tvorbu a i osobu Alberta Nepomuka vážně, nechť si přečtou tohle:

http://berwidbuquoy.blog.idnes.cz/c/189044/Prvnimi-ve-vesmiru-Americane-Shepard-a-Grissom.html

Hlavně velice bohatou diskusi.

1 0
možnosti
Foto

Pane Novotný,

patříte k lidem, kteří jsou nepoučitelní. To opravdu hraničí s psychickou poruchou...[>-]EU

0 2
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 14,60
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.