Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Nemohu s Vámi souhlasit, když píšete, že "Kolébkou závisti jsou Čechy" a že "jde již o klasickou malost naší národní povahy". Taková paušalizace patří do kategorie pomluv a nikoli exaktních a ověřitelných faktů. Jako národ máme zkušenosti spíše s tím, že byla několikrát ohrožena naše národní existence. Je spíše obdivuhodné, že jsme se z těchto fatálních situací dokázali vzpamatovat a přežili jsme. A díky závisti to rozhodně nebylo. Bylo to díky tvořivosti, pracovitosti, odhodlání a lásce mnoha lidí, kteří se nevzdávali ani tehdy, když to vypadalo beznadějně.

14 1
možnosti

Ano, toho jsou Češi schopni, ale jen když mají na kahánku!

1 1
možnosti
MS

Zajímavé - členové všech parlamentních strany se řadí k idiotům, jenom v hnutí ANO jsou osvícenci. :-P

15 4
možnosti
MS

eee ... parlamentních stran

0 0
možnosti
MD

Rekneme, ze AB se az na jednu vec nijak nevymyka ze skupiny jemu podobnych. A tou veci je, ze 'vystoupil na svetlo'. Takze je jakoby videt on, zatimco ostatni stoji v ruzne hlubokem seru a NEJEN ziraji, jak to jde i takto.

A dala by se rozebirat dalsi vlakna tohoto jeho pocinu.

2 0
možnosti
Foto

Cože to v tom různě hlubokém děláte? Že Vám to nesmáznou, neslušňáku jeden! ;-D

3 1
možnosti
MC

Závist není projevem, když lidé, nedůvěřují tomu, kdo je průhledný svou lží, ani nelze závist podsouvat tomu, kdo je věrný pravicovým ideálům. Je tomu právě naopak a Vy to musíte jistě vědět. Dnes sklízíme co jsme zaseli sametovým přehozem.

5 1
možnosti
PK

Ano to má logiku, pokud je AB skutečně nebezpečí pro demokracii,je ho třeba ohlídat. Bohužel takto naše ,nyní opozice, přemýšlet neumí a tak si myslím,že to rozlousknou až předčasné volby a to tak či onak, ale tato patová situace netěší žádného normálně uvažujícího Čecha.

4 2
možnosti
Foto

Petře,

naprosto s Vámi souhlasím.

Postoj politiků namířený proti Babišovi mě spíš připomíná, že myslí více na svá koryta než na osud národa.

Jde o malost projevující se v naprosté nahotě.

Jako by se potutelně pokoušeli učinit tuto zem neříditelnou: Když autobus nemůžeme řídit sami tak ho s Babišem nasměrujeme do propasti, je to! [>-]EU

9 3
možnosti
MB

Máte tu úvahu nesmírně tendečně postavenou. A.Babiš, je čistý, schopný - je neustále okopáván nečistými , neschopnými a závistivými trpaslíky. Naprosto vypouštíte jeho minulost a genezi zrodu. Prostě je křišťálovitý a stále je mu ubližováno. Pravda, i mne fascinuje, např. tím, že 4 roky popisuje korupčníky - nicméně nepodává jedinou žalobu ! Volně je možno konstatovat, že celá jeho rétorika je pak postavena v rovině pomluv ! Ty rozrádačky nepochybně byly - pokud v ní uvízne on samotný - zase to vyvolává nevoli ! .... :-)

23 2
možnosti
PK

Mýlíte se je to pragmatická úvaha a tendenci v tom nevidím,,,,a o čistotě a schopnostech AB jsem se zde taky nedočetl....

2 0
možnosti

Oni netrucují na chodníku, oni se prostě nechtějí od estébáckého fízla umazat a dělat mu křoví v jeho kleptokratické vládě. Nadto dali voličům slib, že s ním do vlády nepůjdou, lidé je proto volili a oni ten slib dodržují. S žádným okopáváním kotníků a závistí apod. naučenými koblihovými řečmi si na rozumně uvažující lidi nepřijdete.

31 9
možnosti
Foto

Pani Šulcová,

zdá se, že jste obětí svých vlastních předsudků - a to nejen v tomto komentáři.[>-]EU

11 11
možnosti
VS

Pane Kopecký vy jste zrovna ten největší šířitel pomluv.Rv

2 1
možnosti
Foto

Pane Svoboda,

asi se Vás obsah článku osobně dotkl.

Ovšem, protože se Kopecký nejmenuji, tak jste svůj komentář patrně adresoval někomu jinému! [>-]EU

2 4
možnosti
MK

Jak si představujete, že by mohli případní Babišovi koaliční partneři Babiše brzdit? Taková vláda by vzhledem k výsledkům voleb mohla vypadat asi takto: 9 křesel pro ANO, 5 křesel pro koaliční partnery dohromady.

Z takového rozložení sil vyplývá, že Babiš by si stejně dělal co by uznal za vhodné a koaliční partneři by neprosadili ze svého programu nic podstatného. Pouze by nesli vládní spoluzodpovědnost za další Babišovy lumpárny.

Do takové pasti přece nikdo rozumný dobrovolně nepůjde.

7 4
možnosti

Takže lepší budou předčasné volby?

3 0
možnosti
PJ

P68e15t15r 40J13í42l39e21k

18. 12. 2017 11:23

Babiš nemám rád. Ale určitě ne proto, že bych mu záviděl.

Nemám jej rád pro jeho podlé jednání.

Autor článku, už pro svůj původ by měl mít cit k naší krajině, měl by vidět, co se sní děje, a dále hrozí - gigantická zemědělská velkovýroba, s trvalým odnosem půdy, hrozba povodní, vysychání pramenů, neboť se voda nemůže vsáknout, humus nahrazován chemií, a mnoho dalšího.

V podnikání likvidace konkurence, s pozice ministra financí,

"Estébácká" minulost, atd...

12 4
možnosti
Foto

Petře,

tyto handycapy jste si vsugeroval sám. Nic takového se neděje. Žijeme v tak obrovském blahobytu o kterém v minulosti nemohli snít ani ty nejvyšší kruhy tohoto světa. [>-]EU

4 2
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.