Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Opěvovat člověka, který skrze státní moc zvyšuje okrádání soukromých majitelů, je stejné, jako opěvovat mafiána okrádajícího své sousedy.

0 0
možnosti
Foto

Babiš věděl do čeho jde a nervy mu kupodivu fungují také dobře. To, že sem tam zrudne, použije hrubší výraz je vzhledem k možnostem, které se mu přisuzují, lze považovat ještě za ledový klid. Jediné, co by snad za jeho působení ve vládách stálo za zmínku je zakleknutí na FAU z tajné nahrávky. Tyto útoky si s týmem poradců jistě analyzuje a zvažuje sílu reakce a zdá se, že mu ještě pořádně nikdo nestoupl na kuří oko.

To, že se prezident zachoval tak jak se zachoval a vyhlásil Babišovi podporu je z jeho pohledu naprosto logické. Vždyť vládu tvoří jeho oblíbenec a ČSSD, která po odstavení Chovance a zašlápnutí Sobotky ještě neví co chce, ale Zeman jí to jistě vysvětlí. A nakonec komunisti, levicoví přátelé Ruska. Co víc si může ve vládě prezident přát? Pokud by se zbavil Babiše, kdo jiný by mu tak dokonale kryl záda?

KSČM? Proč by měla chtít svrhnout něco tak levicového jako je toto uskupení a dát šanci pravicovým stranám? Ač není ve vládě, její tichá podpora legitimuje její existenci.

Páteční nátlak byl jen takové oťuknutí situace a nešlo vůbec o oťuknutí Babiše jak by se na první pohled zdálo. Dobrý stratég hledá slabé místo - a to byla teď ČSSD,která se stále hledá. Nevím zda její neúčast na hlasování, čímž si zajistila účinkování ve vládě a z prvního pohledu nesmyslný návrh na rozpuštění sněmovny byl z jejich hlavy. K čemu ten návrh vlastně posloužil - je to alibi - čistě jenom neúčast na hlasování by bylo prezentováno jako "zrada národa", doplněk o rozpuštění parlamentu s možností se ve volbách zbavit Babiše však tuto "zradu" neguje.

2 0
možnosti
Foto

Já nevím, je to ironie, nebo to myslíte vážně?

A když už si myslíte že do budoucna budete volit komunisty, proč píšete "my"? Já teda rozhodně ne. Ale sorry, to je myšleno vážně.

Jako parodie je ten blog fakt dobrý!

2 1
možnosti
ČP

Měl jsem Vás za chytřejšího, parodie to není.

0 0
možnosti
Foto

R^ Zajímavá úvaha, ale i srovnání.

4 1
možnosti
VV

Kazdy se holt nehodi na vsechno. Ludwig Erhard byl snad nejlepsi ministr hospodarstvi jakeho kdy tato zeme mela. Ovsem jako Bundeskanzler dost zklamal.

Uvidime jak obstoji nejlepsi ministr financi ktereho kdy mela Ceska republika jako ministersky predseda.

Zatim jeho oponenti vari porad jen z odvaru capiho hnizda.

7 1
možnosti
Foto

I tak. Navíc ,,opozice" zapomíná i na ,,bumerangefekt". Čím větší tlak, založený toliko na programu anti, vyvolává jak protiklad, tak i to, nač dojeli i byvší kom. Na tzv. pasivní rezistenci;-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 14,61
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.