Diskuse

Soudruh Bůh

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na tom údajném Goebelsově výroku je patrně nejzajímavější, že potvrzuje sám sebe. Protože se nejspíš jeho znění a spojení s údajným autorem vžilo právě díky usilovnému opakování a spousta lidí v tom opakování dále pokračuje.

Schválně: Pokud ten pán citovaný výrok skutečně pronesl, kdy a kde to bylo?

1 0
možnosti
Foto

Pane Jelen,

údajně to bylo v listopadu 1932. K tomu Home Psychologie: "Wenn du eine Lüge tausendmal erzählst, wird sie dann zur Wahrheit" (13.12. 2017), Abschnitt: "Macht und Lügen". [>-]EU

1 0
možnosti
JT

J76i24r40i 63T92i79c53h89y

18. 1. 2020 18:29

Kdyz popisuji americke Demokraty coby levicove-liberalni fasisty, nejaky prispevatel mne oponuje jak muze byt levicovy liberal fasistou. Prave v dusledku tech denne vymyslenych a opakovanych lzich - viz Goebels.

0 0
možnosti
Foto

Ideu společnosti, pevné jako svazek prutů (fasces) může asi ctít kdokoliv, bez ohledu na polohu pravolevého dělení ideí.

Stejně tak lze lidem přiřknout cokoliv i bez přímé vazby na skutečnost. Vizme právě onoho Goebelse a to, nakolik je či není autorem výroku o uvedeném počtu opakování lži.

0 0
možnosti
Foto

Kare Gott nebyl nikdy soudruhem, pouze národním umělcem.

0 0
možnosti
LS

" „Vždycky bylo, je, a já se domnívám, že i bude na světě lidí víc hloupých a nevzdělaných, než chytrých a vzdělaných, i když chytrost a vzdělanost nejsou na sobě přímo závislé. Já znám mnoho vzdělaných hlupáků.“ (Jan Werich)

0 0
možnosti
Foto

Ludvíku máte pravdu.

Existuje i tzv. "vzdělaná pitomost".

Vzdělání samo o sobě nezaručuje moudrost [>-]EU

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS