Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Střelná zbraň je zařízení, kterým lze na větší vzdálenost snadno zabít člověka. V tom je její sláva i prokletí. Je úplně jedno kolika lidem visí zbraň na zdi, důležité je kolik z nich ji umí při vlastní obraně použít a neztratí při tom hlavu. Tak je otázkou, jak umožnit co největším masám vlastnit zbraň a přitom vyloučit jedince labilní ve stresových situacích, což si troufnu tvrdit je víc jak polovina populace. V naší společnosti, demokracii, totiž nemusíme obyčejně čelit krajním stresovým situacím, neznáme ani sami sebe, nevíme jak bychom se zachovali. Lze takovým lidem svěřit nabitou zbraň a pustit je na veřejná místa?

Takže, ať má každý zbraň, kdo ji umí použít v kterékoliv situaci a my ostatní, kteří neznáme vlastní reakci na život ohrožující stresor, tak prosím na střelnou zbraň ani nepomýšlejme.

0 0
možnosti
DG

Mohu Vás ujisti, pane autore, že po tech ekonomických i morálních eskapádách našeho premiéra o nás Němci už tak dobré mínění nemají.

0 2
možnosti
Foto

Já o žádných eskapádách nic nevím, ovšem mohu Vás, paní čtatelko, ujistit že zášť a závist jsou mocné zbraňě, i když se z nich nestřílíí... [>-] EU

0 0
možnosti
JD

Pravdu má jen bouchačka!

0 0
možnosti
Foto

Ruml, Ruml, není to náhodou ten, kdo řekl, že je přirozené, že s rozvojem trhu roste i zločinnost.

0 0
možnosti
MK

V posledních dnech jsem u nás zaznamenal možnost pokuty 3 milióny za mnohem větší banalitu. Můžete jí vyfasovat například za to, že se po návratu z bezpečné Sicílie nenecháte "dobrovolně" zalígrovat na 14 dní.

0 0
možnosti
Foto

--> I v sedmdesátičtyřech může muž

--> Německý turista v Praze samozřejmě cítí bezmeznou svobodu. Nikdo ho neokřikne, natož aby ho popotahoval, řve-li opilý při tahu noční Prahou pod heslem "The Best Night You'll Never Remember".

--> Velká Británie má přísnou regulaci zbraní a přesto je demokracií.

1 1
možnosti
PV

Za mne plný souhlas, karma a R^

Díky

1 1
možnosti
JV

Já mám dojem, že se moc a moc díváte na americké filmy z divokého západu. Nejraději colt i v posteli ? Pane JBB dříve jste psal dobře, možná to zatracené stáří ...

1 2
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.