Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

... poněkud absurdní humor, tedy pokud by to byl humor - ovšem je-li to myšleno zcela vážně, což se zdá býti, pak asi není divu "ona" poslední a vše rámující věta. Takže se nabízí otázka, čemu se vlastně divíte, navíc když sám k té absurdnosti tak vehementně přispívate?:-)

3 1
možnosti
DJ

D58a13v57i62d 20J34e76c80h

9. 11. 2021 13:57

To je všem přece jasné. Proto musel být zásahem ÚS změněn volební zákon tak, aby bylo možné Babiše porazit. A teď si všimněte, jak jsou bezradní, nebo tací nemastní - neslaní. Došlo jim palivo - Babiš.;-)

6 7
možnosti
OS

Ti "chudáci " bezradní mají již sestavenou vládu, podepsanou smlouvu o spolupráci a připravené vládní prohlášení a to je druhý den po ustavující schůzi sněmovny. Ještě ani nebyli uvedeni do úřadů, ale už se ví jak budou špatně vládnout. Porážka se těžko přijímá.

4 0
možnosti
VH

I Babiše volila při minulých volbách třetina voličů, většinovou vládu tehdy nesložil ani se socany, takže byl to on, kdo v roce 2017 volby nevyhrál, podle vaší logiky.

No a letos už propadl definitivně, díky tomu, že konečně zmizeli z parlamentu komunisté.

Jak ti rudí, tak oranžoví.

A podpora Okamury už nestačí.

Takže hotovo, šmitec.

5 0
možnosti
PB

Původně jsem chtěl napsat, že jste naprostý demagog. Poté, co jsem si Váš elaborát přečetl podruhé, musím říci, že je tak hloupé až je to legrační.

6 2
možnosti
Foto

J46o30s67e98f 59B59á48r23t43a

11. 11. 2021 10:20

Karma článku hovoří o něčem jiném.

1 0
možnosti
IM

I17v22a73n 58M52i45n43á45ř

9. 11. 2021 12:32

Mnoho voličů ODS bylo například nuceno akceptovat - velmi nepříjemný přívažek TOP 09. Zejména předsedkyni Pekarovou Adamovou, která bez sebemenšího uzardění - mluví v souvislosti s českým národem o xenofobii.

3 0
možnosti
VB

Pane, v minulosti jste publikoval podnětnou myšlenku, že osvobození nemohlo být osvobození.

Toto je ale nesmysl, obsahuje číselné lži a nechápu, proč jej obsluha blogu dala na upoutávku. Ahá, že by proto, že Babiš nevlastní tyto noviny.

4 1
možnosti
Foto

J68a11n 58S25v31a89t29e16k

9. 11. 2021 8:35

Paní Šumová, chci se vás zeptat:

Existuje nějaký zákonný předpis, který by zakazoval před volbami ustanovit předvolební koalice? Pokud ano, sem s odkazem na něj, protože to by byl vážný problém.

---

Jenže takový zákon prostě neexistuje - takže nářky těch, kterým se nelíbí fakt, že mezi propadlíky nebyli TOP09, KDU-ČSL, STAN (strany a hnutí "na hraně", pokud by kandidovaly samostatně), jsou nářky těch, jejichž oblíbenci (strany a hnutí) nebyly schopni a ochotni se dohodnout a vytvořit rovněž nějakou předvolební koalici (například Volný blok + SPD a mohl bych pokračovat).

Ale to je problém těch "kohoutů", kteří nebyli schopni se shodnout s jiným "kohoutem" z jiné strany a raději riskovali, že se do sněmovny nedostanou... mimochodem i ta slavná Trikolóra byla de facto koalicí, byť vystupovala zdánlivě jednotně (i tak ale nepřekročila 5%, natožpak 7%).

Takže pokusy znevěrohodnit výsledek voleb prostřednictvím napadání utvoření předvolebních koalic je poněkud zmatené a nemá a nikdy nemělo šanci na úspěch. A bylo tedy při projednávání námitek proti průběhu a výsledku voleb zcela správně shozeno ze stolu.

17 0
možnosti
VS

Zas jeden anoid co se nedokáže smířit s demokracií. :-/

12 3
možnosti
DR

Klamete , vymýšľate a "ohýbate" realitu ?

5 3
možnosti

Máme volební zákon ohnutý jedinou osobou, bez jakéhokoliv referenda voličů půl roku před volbami, strany, které si vesele uzavírají účelové koalice ještě před volbami, protože bez toho by se do sněmovny vůbec nedostaly, a média, která kopou, každý za ty "své miláčky" veřejně ještě o volební den ráno. To vše voliči absolutně neovlivní. Už léta chodí lidi k volbám aby zabránili zvolení někoho, koho nechtějí, místo toho, aby mohli dát hlas někomu, koho chtějí. Chtějí totiž menší zlo. V antickém Řecku by se divili, jak se ta jejich "demokracie" u nás vyvinula. Teď jsou konečně zas u vesla ti druzí, no uvidíme, jak jim ten výsledek půjde k duhu. Ale chystám se, že za to zase zaplatíme my, voliči, kterých se vlastně na zásadní otázky volebního systému vůbec nikdo neptá. Dokonce jsou smeteny ze stolu i komisí, která šetří regulérnost voleb - protože si nestěžujeme na jednotlivosti, ale na systém. Co na tom, že stotřicetpětkrát.

4 10
možnosti
KP

Tolik nesmyslů v jednom příspěvku.

Volební zákon ohnutý jednou osobou? To má být jako kdo? Prezident, který ten volební zákon stvrdil svým podpisem?

Bez referenda voličů? Tady někdy zákony potvrzovalo referendum?

Účelové koalice? To má být jako překvapení, že se koalice uzavírají za nějakým účelem? Máte radši bezúčelné svazky?

Kdo by se kam dostal vůbec nemůžete vědět, pokud nejste jasnovidec.

Média kopou za své miláčky? Která? Při odpovědi nezapomeňte na to, že Babiš ovládá třetinu mediálního trhu.

Nikdo vám nebrání volit koho chcete. Pokud volíte menší zlo, váš problém.

V antickém Řecku by se vážně divili. Vůbec netušíte jak tam vypadala demokracie a vláda, jinak byste takovou pitomost nemohla napsat.

Ti druzí. Vaši nepřátelé evidentně. V tom bude zřejmě zakopaný pes.

Stěžovat si, že byly ze stolu smeteny stížnosti, které si stěžují na platný volební zákon, všechny podané jak přes kopírák, místo na nějaké volební pochybení, to už je jen směšné.

13 3
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.