Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Dobře víte, že se mýlíte. Není důležité, kdo volby vyhrál. Vítězem je ten, kdo seskládá vládu. Porážka pana Babiše, mi přijde jako normální. Pořád jde o vývojové etapy. Něco nadějně začne a pak to splaskne. Korektně uznávám, že jsem překvapen. Výsledkem, které Hnutí Ano docílilo.

Odchozivši vládu, považuji za jednu z nejhorších. Náramně se ji podařilo vyvolat., tkz. Pocitovou teplotu. Spousta lidí se ohřívala. Že se všemu daří, že Babiš dokonce vyvolal konjukturu, že je zde někdo zázračný a spravedlivý. Objevil ropná pole, diamanty, stačí těžit a rozdávat .

Výsledek se dostavil. Nemáme nic. Reformy, finanční dostatečnost, vklady do budoucna. Neexistence důchodové reformy, jako klasický výsměch potřebnosti. Možno pokračovat s nesmysly EET, přebujelou správou. Záhadně upřednostněné velkořetězce, před OSVČ - dotované kolosy, dodávky státu, bez výběrových řízení. Pocitová teplota dobrá. Reálný výsledek děsí. Chce to Změnu. Bude bolet :-)

7 6
možnosti
ZD

První odstavec je slovíčkaření. Volby Babiš vyhrál, jenže nesestaví vládu. Váš výraz "není důležité kdo volby vyhrál" je poněkud vedle, ale jen pro to samé slovíčkaření.

Druhý odstavec je spíše o vašem považování než o pravdě. A spolu se třetím odstavcem dává tušit jak se díváte na sklenici plnou do poloviny. Každé vládě se něco podaří a něco nepodaří. Vy vidíte jen, že vám někdo polovinu sklenice upil. Babiš to rozhodně neměl lehké pro sjednocenou politickou frontu vůči němu. Navíc čelil jevu, který nemá v historii, kterou pamatujeme obdoby. Do vašeho hodnocení byste mohl - kdyby vám holt někdo neupil - zahrnout i úvahu jak by se s podobnou situací vypořádala jiná vláda. Poté by ta úvaha mohla být uvěřitelnější. Nikdo nejsme jen mínus nebo jen plus. A vláda se skládá jen z lidí jako jsme my. Doteď ovšem - podle vás - jen za samých mínusáků.

Já zase cítím, že pokud něco trvá dlouho a politici se zabydlují ve svých teplých místech nemusí být vše co produkují pravda. Proto je účelná demokracie a volby - i když váš komentář...! Tvrdá spojená opozice dostává příležitost se udělat - ve smyslu buď se proslavit nebo politicky znemožnit. Tak uvidíme. Nic mne neděsí jako vás. Prostě změna se zadními vrátky, protože někdy je jen změna pro změnu.

3 1
možnosti
Foto

No faktem je, že spolu a PirStan získali 108 mandátů a celkem cca 42% voličů.

Jakákoliv jiná reálná vláda by zastupovala ještě méně voličů.

Voliči spolu a PirStan totiž jasné věděli, že volí vládu bez Babiše a bez SPD

5 2
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
18 4
možnosti
AN

A67l52e81š 97N86o24v54á29k

8. 11. 2021 8:38

vítěz voleb se určuje podle počtu křesel, protože volíme poslance. Šermovat s hlasy je komické, obzvlášť v situaci, kdy víc než milion hlasů propadlo sítem...:-)

8 1
možnosti
LU

V Česku je parlamentná demokracia, to že ANO zvíťazilo je jedna vec, druhá vec je, že Babiš je neschopný zostaviť vládu. nemá dostatočnú podporu demokraticky zvolených poslancov.

Vo voľbách sa hlasy odovzdávajú poslancom zapísaných na lístkoch politických strán. Poslanec je ten kto odsúhlasuje a kto odvoláva vládu.

5 0
možnosti
Foto

Vďaka Bohu ANO nezvíťazilo.

1 5
možnosti
AT

" ... Politické strany, které nezískaly ani jednu třetinu důvěry voličů, začnou sestavovat vlády ... " máte pravdu, kdyby s touhle důvěrou sestavoval vládu Babiš, byla by to katastrofa.

7 1
možnosti
PK

Skvělá analýza a amici to popsalo taky dobře, btw. nástupce Kurze půjde v jeho šlépějích a je to tak dobře. Karma za blogR^R^R^

3 3
možnosti
Foto

To je fakt špatný. A kolik voličů nám vnutilo Zeman?

1 2
možnosti
Foto

Blog jsem si přečetl v marné naději, že alespoň tento autor použije nějaký rozumný argument, se kterým by se dalo diskutovat a vést seriózní polemiku. Bohužel místo argumentů blog obsahuje jen čistou demagogii.

Proč se autor diplomaticky řečeno "mýlí", lze shrnout v jediném nevyvratitelném argumentu - program koalice SPOLU volilo o cca 30 tisíc lidí více než program hnutí ANO. Vítězem je jednoznačně koalice, kterou volila největší část národa. Přičteme-li ještě počet voličů, kteří volili program PirStanu, pak lze tvrzení, že "Národ byl oklamán" označit za fake news. Navíc vláda je téměř vždy následně sestavena jako koaliční orgán. Do sportovní terminologie převedeno - není důležité, kolik gólů dá jeden hráč, ale kolik gólů dá celé mužstvo. A stěžovat si po prohraném zápase na pravidla je nedůstojné a ubohé...

Nechápu ani, jak mohl autor k volebním hlasům hnutí ANO připočíst cca milión hlasů voličů těch politických stran, které ve volbách propadly. Koalice SPOLU by stejně tak mohla tvrdit, že ty hlasy patří jí...

Bylo by proto dobré, kdyby autor (spolu s A. Babišem) konečně přestal mít občany za úplné hlupáky.

31 11
možnosti
PK

Myslím, že tomu tak není a pan autor rozhodně není volič AB....

2 3
možnosti
PV

Autor blogu tak nějak nechápe význam slova,,demokracie,,

Babiš totiž udělal velkou chybu v tom, že myslel jen na svoje ANO a vysál voliče ČSSD + Komanče - takže nakonec chudinka nemá s kým sestavit koalici 8-o

21 5
možnosti
Foto

A přitom se Standa Berkovec tolik snažil, aby se ČT podvolila tlaku ANO (aby národ nebyl oklamán). Dokonce ani vyhrožování redaktorům ČT vyhazovy (prostřednictvím statečného Pavla Matochy) nepomohlo, tedy ani bolševické metody...

7 3
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.