Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VP

Zvlastni,ze treba hokejista Oveckin dokonce Putina chvali a v NHL hraje a zadneho piskotu kdyz je na lede jsem si nevsiml.

4 0
možnosti
FE

Na hokej se nedívám, tak to nedokážu posoudit, ale ruští sportovci by měli být vyloučeni ze všech soutěží

3 5
možnosti
Foto

V Kanade jsem se nesetkal s nicim takovym, co se snazite popisovat jako realitu. Naopak. Ukrajinci spolu s Rusy nadavaji na lzivou propagandu ruku v ruce a popiji spolu pivo.

4 0
možnosti
PD

P49a52v86e47l 31D97a15v96i85d

29. 5. 2022 22:35

Existuje nějaká fobie na jiný národ?

V životě jsem neslyšel o germanofibii, frankofobii, amerikanofobii nebo dokonce chinafobii. Takže buďto je rusofobie produkt jejich propagandy, nebo je velmi odůvodněná.

6 1
možnosti
Foto

Já tedy neslyšel ani pojem Rusofobie. Snad kromě diskuzí tady na iDnesu.

1 2
možnosti
JS

Problém Ruska je v tom, že od dob cara postupně vyháněly většinu inteligence. Takže genetická výbava v Rusku je úplně jiná než v Evropě. Zatímco v demokratickém světě je 20 - 30% hlupáků, tak v Rusku je jich 70 - 80%.

4 2
možnosti

Problém lidí jako Vy je v nedostatku znalostí. Mnoho experimentů ukázalo, že zfanatizoval lze jakýkoliv národ

2 0
možnosti
AP

Ten článek je napsán realisticky. Je možné že to tak skutečně je. Já bych třeba taky nešel do ruské restaurace přesto, že je tady mnoho let. Otázkou je, co ruský národ má, či nemá za svoji kulturu. Čajkovský, ruský balet a podobně nemá nic společného s Putinem. Ale národ je hrdý na svého vůdce a své Aleksandrovce , jako byly mnozí němci hrdí na svého Adolfa. Až pochopili kam to směřuje, a začali se množit mrtví , začali vyměňovat obrazy fihrera za panenku Marii. Celé to spadlo na hubu, a jen Marschalův plán pomohl německu se postavit na nohy. Žel bojím se že takový plán příjme jen Ukrajina a rusové zůstanou zaseklí ve své adoraci války. Těm bude asi těžko pomoci pokud nezmění své myšlení. Dostali přidáno na důchod 1000Rublů a to je pobídka k zatvrzelosti vůči světu. Mnozí rusáci nebyli dál než za barákem na poli. Takže jak to vypadá ve světě nemají potuchy. Jen kanál Rossia 1 je to správné médium. Ó jak ubohé.;-D;-D;-D

4 2
možnosti
ZZ

No já nevím - pokud se občas bavím s Rusákama - většinou už jen emigranty, tak ti dávají působení Gorbačova zhruba na stejnou úroveń jako Jelcina - možná ještě níž.

Naproti tomu Puťka je i pro tyto emigranty brán, jako vyložený zachránce Ruska - byť někteří z nich v jeho éře z Ruska raději odešli, protože se obávali že jim soudy odeberou majetek, který si za Jelcina nakradli.

:-/

11 0
možnosti
GK

Putin je pro Rusy zachránce státu. V době, kdy přišel k moci, byla v Rusku strašlivá inflace, kriminalita, oligarchové rozkrádali zemi a dělali si, co chtěli. Prostě Divoký Západ v obludném měřítku. Putin to vše postupně zarazil či usměrnil (svými metodami). Měl ovšem štěstí, že nastoupil do éry vysokých cen nerostných surovin, takže měl finanční zdroje. Dal Rusům to, co chtěli a potřebovali, plus opětovnou hrdost na svůj národ, a konečně zahájil postupnou obnovu impéria.

2 0
možnosti
PV

Putina prokazatelne podporuje 70-80% Rusu. Je to komplex menecennosti s komplexem mesiášství, co definuje ruskou agresivitu. Neni to jeden Putin. Je to vetsinova ruska mentalita.

Jak prejel prvni tank na ukrajinu, mela byt okamzite vyhlasena bezletova zona a ruska armada mela byt s pomoci NATO okamzite silou zahnana zpet.

Argument, ze se do toho NATO nema michat, je nesmyslny. Pro 80% Rusu uz je to stejne od zacatku valka s NATO

20 1
možnosti

Je to celé o balancování. Kdyby to toho NATO šláplo natvrdo, šance na jadernou válku by byla mnohem reálnější.

Nicméně, naše pomoc Ukrajině by mohla být mnohem vyšší. Třeba hádky o tom, kdo jim dodá mig-29 (které jsme jim nakonec nedodali) byly trapné

1 1
možnosti
JR

J61a12n 24R72á58ž

29. 5. 2022 11:56

Jakýkoliv fanatismus je kontraproduktivní. I ten kontraruský, který šíří nenávist proti všemu ruskému.

2 0
možnosti
AP

máte částečně pravdu, ale co si budovali mnoho let, tak dnes sklízí ovoce.

2 0
možnosti
MB

Propracoval jsem se k poznání. Svou optikou a rozumem, Rusko nejsem schopen pochopit. Jsem rád, že jsem cestu absolvoval. Říkám, že nemám problémy s tamním člověkem - mám problémy s tamním režimem. Sranda je, že to bylo za normalizace, totéž říkám nyní !

Ta země je předurčena k blahobytu, zbytečně připomínat zdroje, polohu a klima. Oni se pokoušejí od r. 1917. Proběhlo neuvěřitelných 105 let. Situace je pořád stejná. Pořád s někým válčí a zaostávají. Zdá se, demokracie je jako setí plodiny na beton. Úrodu to nepřináší.

Důvodů mnoho, geny hluboké, car to vyřeší. Tak se tedy vyráží po cizích sklenících. Jak říkám, nechápu to. Zemi někdo vede, děti jsou na západě. Podobně sportovci a umní lidé, jdou pryč. Ukradená letadla už nemají ani kde přistávat, viz odmítnuté Číny. Sama země, populačně vymírá. Car je podporován - Nechápu to ... :-)

19 0
možnosti
JD

V Africe je mnoho zemí, které mají daleko větší nerostné bohatství a jsou na tom daleko hůře než Putinsko.

0 0
možnosti
PK

Máte pravdu, nenávidět a trestat někoho, zejména sportovce, jen proto, že mají ruský pas a to i když s agresí a Putinem zásadně nesouhlasí, to už je klasický způsob uplatňování kolektívní viny.

Jeden příklad, Navrátilová, kterou nikdo nebude podezírat z lásky k Rusku pravila mj.: ,, Soucítím s ukrajinským lidem , je hrozné co se tam děje , ale myslím, že tohle je více, než bylo nutné, vyloučení, vzhledem k tomu, že ti hráči nenesou žádnou vinu je špatné rozhodnutí.

9 8
možnosti
JD

J81a28n 92D33o45u39š28e80k

29. 5. 2022 7:59

Lid si potřebuje vybít vztek. Jestli na Putinovi nebo chlápkovi co přijel skákat do výšky je fuk.

6 2
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.