Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J63i55ř21í 54V35o91l51n27ý

22. 10. 2023 13:00

Autor účelově pozapomněl na selhání spřátelených zpravodajských služeb. Nejbližšími spojenci Izraele jsou USA a ČR. Americké zpravodajské služby zklamaly stejně jako ty izraelské a o schopnostech našich zpravodajců si nikdo iluze nedělá, viz vrbětické selhání. Úkolem služeb je nejen zjistit záměr protivníka, ale také dotlačit politiky k akci, včetně případné hrozby rezignací zpravodajského šéfa. Aby bylo ochráněno obyvatelstvo, tak se používá únik informací, který by donutil většinu obyvatelstva dotčených oblastí k evakuaci a především ke zrušení rizikového festivalu.

Qui bono? Nabízí se hypotéza, že Netanjahu obětoval vlastní spoluobčany a návštěvníky festivalu, aby si obrovsky upevnil svou vratkou pozici podobnost s Bushem mladším je víc než nápadná. Natahování odložené pozemní operace svědčí o tom, že chce napětí udržovat co nejdéle. Každý den u moci je pro takové mocichtivé vládce lepší než nejsilnějsí droga.

0 0
možnosti
Foto

J93i70ř36í 32K41i83n77d91l

21. 10. 2023 20:52

Byli jsme v Izraeli Na ulicích Arabky zahalené, vedle holky v minisukních, Židé v kaftanu, na moří holky v plavkách se šňůrek. V restauracích sedí Arabky v šátku pijí kávu, vínko, kouří. Kolem vás projíždí Arabky za volantem auta. Všude pohoda. Nikdo si nikoho nevšímá Obsluha v kavárně příjemná tvořena Arabem. V Jeruzalémě prodává upomínkové předměty Arab. Prodává mapy , kde Izrael e označený jako Palestina. Na hrníčkách má vlajky Palestiny. Nikoho to nezajímá. Všude pohoda.

0 0
možnosti
Foto

Izrael vznikl před 75 lety a celou tu dobu je ve válce, nebo ve střehu. Asi nejde celou tu dobu zůstat bezchybný.

4 0
možnosti
Foto

Paní Marie,

od samého vzniku Izraele spí místní obyvatelstvo doslova se samopalem pod polštářem. Určitě je to vina velmocí, že od roku 1948 nebyly schopni najít řešení. Zde schází dobrá vůle!

1 1
možnosti
Foto

Jen si dovolím podotknout, že v tomto případě nejde ani tak o kompetenci (a selhání) Mosadu, ale že monitoring aktivit teroristických skupin v Pásmu Gazy je odpovědností služby Šin Bet. Její šéf Ronen Bar už svoji osobní odpovědnost za selhání služby přiznal.

5 0
možnosti
Foto

Lubomíre, máte sice pravdu, ale ať to přiznal nebo ne, život to těm obětem nevrátí...

0 0
možnosti
Foto

Mýlit se je sice lidské, ale některé zbytečné, nezodpovědné omyly rozhodujících složek státního aparátu by mohly dokonce vyhladit celou lidskou populaci!

Zdroj: https://berwidbuquoy.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=807998

Ani celosvětová jaderná válka by nevyhladila CELOU lidskou populaci.

0 0
možnosti
Foto

Jaroslave, odkud berete tu jistotu?

2 0
možnosti
Foto

Mosad byl a stále asi je vynikající zpravodajská služba. To, že v tomto případě zklamal, je skutečně překvapivé.

Na druhou stranu, Hamás je velmi uzavřená organizace fanatiků, do které se izraelským špionům asi těžko proniká.

Napadla mne konspirační teorie: Mosad věděl, že Hamás něco chystá, obzvláště, když Egypt Izrael varoval, ale nepředešel tomu, aby pak Izrael mohl provést důkladnou odplatu a zdecimovat Hamás. Je to velmi konspirační teorie. Nevylučuji však, že to tak nebylo.

3 0
možnosti
Foto

Oprava: Nevylučuji však, že to tak bylo.

1 0
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.