Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LS

Výborný blog, hlavně tato věta Je třeba obnovit takový vztah, jako existoval ve světě od konce 2.světové války až do rozpadu Sovětského svazu. Západ musí mít znovu respekt, aby Rusko neprovokoval. Jen tak na dalších 50.let bude zajištěn zase mír.

0 1
možnosti
Foto

Protektorátní občané obdrželi k českým občanským průkazům tzv. „Kennkarte“ a tím automaticky získali německé občanství

Blbost !!!! Vyhláškou říšského ministra vnitra byly zavedeny jednotné průkazy totožnosti (Kennkarte) na celém území Velkoněmecké říše, tedy včetně Protektorátu Čechy a Morava.Kennkarte obsahovala kromě základních životopisných údajů (jméno, místo a datum narození, povolání) i fotografii a otisky prstů obou ukazováků Smlouva mezi Česko-Slovenskou republikou a Německou říši o otázkách státního občanství a opce“ podepsaná v Berlíně dne 20. listopadu 1938.Smlouva obsahuje celkem 14 paragrafů, vždy dělených do několika odstavců. Občanství ze získávalo dobrovolnou obcí. Ne nějakou Kennkarte.

0 0
možnosti
Foto

Pane Kindl, plácáte nesmysly!

Kdo "Kennkartu" 1945 povinně neodevzdal a např. 1968 jí, coby emigrant, v SRN předložil, získal automaticky občanství SRN s přípisem "deutsche Staatsbürgerschaft schon vorhanden...". To byl i případ naší rodiny v Západním Berlíně!

0 1
možnosti
Foto

Území dnešní Ukrajiny ovládali Varjagové, což byli skandinávští Normani Normani byli postrachem celé Evropy. Varjagům, kteří pronikli od Baltu do východoslovanské oblasti v Podněstří se říkalo Rossové- později Rusové. Byli to válečníci, zdatní obchodníci. Rjurikovci byla Varjažská knížata, kteří na území dnešní Ukrajiny založili slovanský stát. Nebyl to stát ani Rusů, ani Bělorusů a ani Ukrajinců. Byla to země Slovanů. Slované se v té době ještě neidefikovali. Sto let po rozpadu státního útvaru dostal tento rozpadlý stát název Kyjevská Rus.

2 0
možnosti
JZ

Výborný blog. Ruská realita je zhruba taková. Běžné důchody cca 4000 Kč měsíčně, platy cca 8000 Kč měsíčně. Rusko je zaostalou zemí, které bezdůvodně napadlo Ukrajinu, kde páchá válečné zločiny. Popírání rusáckých válečných zločinů je trestným činem o kterých se policie dozví.

1 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma

3 1
možnosti
JN

J82o76s69e69f 28N82i61k67l

1. 1. 2024 14:51

Krom jiného i toto je úsměvné...

Berlín by doslova přes noc zvedl místní mzdy na trojnásobek a každý český občan by za léta 1938 – 1945 obdržel odškodnění ve výši cca. 5 milionů korun. Pouhá podpora v nezaměstnanosti se v SRN rovná průměrnému platu v České republice a je nezdanitelná. Důchodové a zdravotní pojištění za dotyčného platí místní sociální úřad, takže cca. 35.000,- Kč. by obdržel nezaměstnaný sudetský Čech, tzv. „na ruku“, aniž by hnul brvou...

Zdroj: https://berwidbuquoy.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=811040

1 3
možnosti
Foto

Pane Nikl,

úsměvné to může být. Nic to nemění na tom, že to odpovídá skutečnosti. Autor bydlí od roku 1970 v bývalém Záp. Berlíně a má, na rozdíl od Vás své, zkušenosti...

1 0
možnosti
JN

J73o95s93e94f 59N32i55k94l

1. 1. 2024 14:49

Vám zřejmě unikly některé důležité příčiny SVO RF.

1 3
možnosti
JV

Zajímavý blog

1 1
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.