Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Dobrý den. Mohl byste mi odpovědět na jednu jedinou otázku, pane autore? Proč jste Vy osobně nekandidoval na prezidenta? Já to totiž tak nějak čekala.:-)

1 0
možnosti
ZK

Z75d94e51n47a 62K79o81č48í

3. 2. 2013 16:37

I cvičená opice má lepší předpoklady zvládat tento post, než všichni naši polistopadoví prezidenti. ;-)

1 3
možnosti
PO

To máte těžké, když zde mají volební právo lidé, kteří vám klidně řeknou, že jim tolik nevadí korupce za Zemana, pokud zruší ty poplatky. A nač bychom zrovna my měli šetřit, abychom pak dopláceli na ty druhé a že nejlepší je to udělat jako Řecko, ať platí ti ostatní... 

Zeman si nejdříve naštve svými povídačkami Němce, a teď bude věšet vlajku a za pár týdnů žebrat u Němců o ty investice, které voličům nasliboval. A to je teprve začátek. Ta přemrštěná záliba v alkoholu tomu už jen dává korunu. Ve světě ho vážně nikdo brát nebude, to si snad musí uvědomit i ti jeho největší zastánci. No ale hlavně, že je to Čech jako poleno... :-/

0 2
možnosti

Po pravdě, vážený pane Buquoyi, proti přesile Zeman&Klaus&family a při známém národně socialistickém šovinismu stále ještě nepřehlédnutelné části společnosti (podívejte se na některé reakce dole) se asi nic jiného čekat nedalo. Je dobré se podívat na nárůst hlasů pro Zemana mezi I. a II. kolem volby na jihu Čech a dále v okr. Domažlice, Tachov, Most, Cheb a ve vybraných pohraničních městech. Jistě to nebyl důvod jediný, zřejmě však skutečně rozhodující.

Pozorovala jsem pečlivě četná vyjádření nejrůznějších typů voličů pana Zemana. Zprvu to vypadalo, že jim jeho lži a fauly vůbec nevadí, protože jsou prostě jinak hodnotově ustrojeni anebo se příliš neorientují (ač si myslí pravý opak). Namísto toho ale s překvapením spíše čtu, že oni vůbec nevěří, že ten člověk lhal, zcela  zásadně a velmi nahlas to odmítají a hromadně a se zápalem probírají - s naprosto nicotnými znalostmi - Vlajku, Karla VI., ostudu našeho právního řádu Lex Schwarzenberg (K.Schw. šel do volby jenom proto, aby se znovu zmocnil hlubockého majetku), nároky Sudetendeutsche Landsmanschaftu, atd., atp., a může se jednat dokonce i o lidi, které člověk doposud mohl považovat za příčetné. Diskuse s nimi je obtížná až nemožná, jsou militantní.

A pak je ještě jedna sorta, která blahosklonně píše : "Tak už se s tím, sakra (!), smiřte, je to přece výsledek demokratické volby", případně "tak vypadají volby všude na světě, tak to přece v kampani chodí" (editor aktualne.cz v opakovaných vstupech). Když jim snesete fakta o průběhu kampaně mezi I. a II. kolem volby, připomenete sled zásahů (Klaus jr., Moravec s otázkou o BD, Zeman se svými třemi otázkami ("Doporučoval jste Havlovi omluvit se sudetským Němcům, řekl jste, že sudetským Němcům je třeba vrátit občanství a majetek, je pravdou, že nad Vaším postupem vyjádřil radost Berndt Posselt ?"), Klaus, Klaus jr., Klausová, Zeman, Klaus, Zeman, Zeman, Zeman) a odcitujete výroky těchto lidí, stejně nepochodíte. Bylo to nechutné, nechutné, a špatně je mně ještě dnes.

1 3
možnosti

Vzpomněla jsem opakovaně amerických prezidentských klání, neboť mě srovnání s nimi, přiznám se, docela popudilo. Jistě, byli jsme svědky nejrůznějších střetů a afér, všichni si jistě budou pamatovat G.W.Bush´s military controversy (Texas Air National Guard) z let 2000 a 2004, Romneyho polygamního mormonského dědečka nebo Obamův rodný list. Je tady ovšem rozdíl. Jedovaté šípy jsou obvykle vystřelovány z volebních štábů. Nikdo z kandidátů samotných by si ale nikdy, opakuji nikdy, nedovolil vytáhnout podobně cinklou kartu v přímém televizním přenosu z prezidentské debaty. To by byl jeho konec, byl by roznesen na kopytech. U nás vzdělaní lidé (za takového editora na aktualne.cz považuji), při vědomí toho, co se stalo a co všechno jsme od Zemana a Klause slyšeli, řeknou : "Tak to přece v kampani chodí !". Ne, nechodí. Kampaň "anything goes", hra bez pravidel, prostě možná není. Navíc, dovolil by si někdo vytahovat za pomoci nechutných bludů kostlivce WWII, případně ještě věci předválečné ? To je přece nemyslitené.

Tak co s tím ? Čekat ještě jednu generaci, než ta nejstarší vymře ? Nedá se dělat nic, nejspíš tedy poslechnout Martina Putnu , viz http://www.lidovky.cz/putna-horko-je-sionske-dceri-dgg-/nazory.aspx?c=A130201_172356_ln_nazory_hm

anebo Jiřího Peňáse, tady http://www.lidovky.cz/fotoblog-jiriho-penase-prezijem-to-aneb-zalozpev-pro-knizete-pt7-/nazory.aspx?c=A130130_165916_ln_nazory_spa

a pokoušet se opatrovat odkaz Němců po staletí kultivujících naše vesnice i krajinu, opravovat kříže a kapličky tam, kde stávaly již v prvním vojenském maování, starat se o hroby jejich dětí a j. pozůstalých na čs-německých hřbitovech, vrátit vyhnancům jejich osobní věci, pakliže lety ještě nevzaly za své a udržovat s jejich potomky dobré vztahy. Víc toho asi udělat nelze. Iluze, že jsme se pohnuli za 23 let vpřed, vzaly za své. Nedosti na tom, za potlesku nemalé části populace se vracíme vlastně zpátky (podívejte se na společnost obklopující M. Z.). Smutné, moc smutné podívání.

1 3
možnosti
JR

J47a51r21a 88R35a34n88k

2. 2. 2013 20:17

Davam Vam za pravdu a ostatne se brzy predvede na mezinarodnim poli, kde se bude zrejme chovat podobne jako Jeltzin a dostane nas na svetovou mapu jinym zpusobem.

VH poznal cely svet jako literata a prvniho demokratickeho prezidenta po 40 letech, VK se choval jako D. Coperfield a vsimli si ho i kdyz treba severoamericti Indiani by ho za jeho "vysoce odborna hlaseni zkuseneho klimatologa" asi nejradeji skalpovali.....a ted soudruh lidovy;-D

2 4
možnosti
Foto

Hůře než Karel Schwarzenberg si na mezinárodním poli jako představitel našeho státu doposud nikdo nepočínal.

Jen podlézal Němcům, Izraeli, Američanům či Kanaďanům při prosazování jejich zájmů a zájmů katolické církve.

Ale i přes nátlak těchto zemí většina států světa neuznala albánské Kosovo, např. Slovensko.

I Slováci mají svoji hrdost, ale za Schwarzenberga se hluboce stydím.

4 2
možnosti
Foto

Nesouhlasit s názorem nebo postupem novináře, jakož i jakéhokoliv jiného občana, je přirozené, ale urážkami a ponižováním se z odpůrců stávají nepřátelé, a ty by si nikdo neměl tak lehkomyslně vytvářet, hlavně mezi těmi, jenž oslovují zástupy. Navíc to odporuje vážnosti nově zastávané funkce. Snad tedy Pan President Zeman si uvědomí nepatřičnost podobných nedůstojných a v globálním politickém prostředí neobvyklých útoků proti sdělovacím prostředkům a ujme se svého úřadu se zdvořilostí k tomuto nepostradatelnou. Držme v tom jemu i nám všem palce.

2 5
možnosti
JR

J69a67r43a 66R14a52n29k

2. 2. 2013 20:19

Davam Vam +, protoze to je jedine, v co muzete doufat.....ale kdo ho to nauci?

1 4
možnosti
JK

Autore, kdybyste Klause a Zemana chválil, tak bych si myslel, že jste se zbláznil. Clánku dávám RvRvRvRvRv

4 4
možnosti
JR

J88a73r22a 90R13a80n63k

2. 2. 2013 20:20

Jeste muzete autora roznest na kobylich kopytech, ale to je asi tak vse.....na jeho politicke mysleni nemate

2 4
možnosti
LC

Pane Buquy , ty větičky , co jste poctivě sesbíral, vyřčené prezidentem, čekatelem panem Zemanem , vyřčené během posledních , asi tak dvaceti let , jsou sice pravdivé , ale zcela vůči novinářům zcela opodstatněné. Zapomněl jste se zmínit o žumpě a dalších přírovnáních, vyřčených panem Zemanem. K potvrzení pravdivosti jeho slov stačí poslední akce televize Nova , která zjišťovala co a kde manželka pana Zemana dělá. To není tkzv. investigativní novinářiná, ale vlezlé a nemravné vstupování do cizího života, který se ničeho nedopustil a takovéto jednání si opravdu nezaslouží. Jinak , pane Buquy, o tom , kdo kolik nakradl se dá dost diskutovat, Buquyové po Valdštejnech tolik, že ani Kalouskovi se o tom nezdálo. Vy by jste chtěl dneska alespoň drobky z toho, co Vám , jako rodu patřilo, ale měli jste lip hospodařit a ne většinu majetku pro...at , neboli  ( prohospodařit ) a to ještě před platností a vyhlášením Benešových dekretů . A to Vás právě sejří , že nevyhrál Švancnberk, protože ten by s pomocí německého a rakouského kapitálu hledal úplatné politiky z řád českých politických kolaborantů , kteří by byli schopní a ochotní ˇČesko zaprodat. Základ už mají , Kalousek,Benda ml.,.......!  Pan Bůh zaplať , že vyhrál Miloš Zeman a tím vaše plány , plány německé šlechty, která měla majetky v Česku a  českých kolaborantů a korupčniků na rozval Česka a jeho konečné přípojení k Německu, Rakousku , možná i část k Polsku. Doufejme , že se vám to nepodáří .!!!?[>-]

6 5
možnosti
ZK

Z57d73e56n82a 23K74o30č83í

2. 2. 2013 16:06

No já jsem znala pamětníky mocnářství - a ti na šlechtu vzpomínali jenom v dobrém. Korupce, skandály, pošlapání práva a kradení ve velkém nastolila jako standard prý až první republika. ;-)!!

4 4
možnosti
PJ

Autore, apelujete, že by si měl Zeman získat podporu a náklonnost novinářů. To by je jako měl podmazat víc než majitelé medií nebo dělat takovou politiku, která se zamlouvá majitelům médií? Pokrytče, důležité je držet se svého záměru a ne snažit se zalíbit těm, kteří ve skutečnosti ovládají republiku.

10 2
možnosti
JK

J30a34n 82K77r15á89l

2. 2. 2013 12:08

Výborně napsáno. Karma ! Víc takových příspěvků. Nesméme rezignovat.

4 7
možnosti
Foto

Zjistil jsem, že největší počet pitomců na 1m2 je mezi politruky. To v podstatě řekl pan Zeman, neboť v současném režimu se politruk od novináře nijak neliší, pane Nepomuk

7 6
možnosti
ZK

Z47d41e39n14a 51K55o80č13í

2. 2. 2013 16:02

Vím, že je to už alespoň 20 tá variace, ale některé to třeba pobaví:

http://www.stream.cz/video/790754-hitler-se-dozvedel-o-vysledku-voleb-v-cr

0 0
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.